pisyedili hocam verilen grafiklerden benim gözlemim, her seçim sonrası borsada yukarı yönlü bir hareket gerçekleşmiş hemen hemen.
dolartl tarafında ise, krizin akabinde girdiğimiz seçimlerden sonra geçici bir rahatlama olurken, kriz dışında girilen seçimlerden sonra yukarı yönlü ataklar gelmiş. Gerçi 2011-2023 arasındaki süreçte dolar yıllara sari olarak artış gösterdiği için grafiğin de bu ölçüde şekillenmesi normal görünüyor. yani konjonktür zaten yukarı.
bu veriler ne kadar referans olacak o da meçhul tabii şu an parası olan adam için ciddi bir bunalım dönemi gerçekleşiyor. Gramtl de dahil enflasyon kadar getiri sağlayan bir enstrüman 2023 başından beri yok. Belki coin piyasasını dahil edersek coinler biraz kurtarmış onun dışında memlekette herkes araba alıp araba satıyor ya da ev alıp kendini korumaya çalışıyor.
Bana göre bu sistem sürdürülemez durumda.. KKM'de pozisyon almayı düşündüm ancak onda da en az 3 aylık vade olması kafamı karıştırıyor açıkçası. olası bir iktidar değişikliğinde 3 ay oldukça uzun bir zaman. Eğer Kılıçdaroğlunun söylediği 300 milyar dolar gerçekten piyasaya giriş yapmak için hazırsa USDTRL'de 3 ay sonra gerileme görebiliriz bugüne göre. ABD merkez bankasının faiz artırımını durdurduğu hatta parasal genişleme yapma ihtimalini de düşünmek lazım önümüzdeki günler için.. Küresel doların gözü pek de yukarı bakıyor gibi durmuyor..
Uykularımız kaçtı sırf elimizdeki parayı ne yapacağız diye düşünmekten. En son Bozkurt dayı'nın yanına limon tezgahı açacağım. :drunk: