Sayfa 478/1005 İlkİlk ... 378428468476477478479480488528578978 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 3,817 - 3,824 arası.

Konu: Viop L

1.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Linke bir göz atınız isterseniz sayın the the economist.
    Belki faydalı olur bilemiyorum.

https://www.bilgeyatirimci.com/i/sec...-son-analizim/

not: Kişisel olarak siyasetden uzağım.Oldum olası uzak dururum.
    pisyedili hocam verilen grafiklerden benim gözlemim, her seçim sonrası borsada yukarı yönlü bir hareket gerçekleşmiş hemen hemen.

dolartl tarafında ise, krizin akabinde girdiğimiz seçimlerden sonra geçici bir rahatlama olurken, kriz dışında girilen seçimlerden sonra yukarı yönlü ataklar gelmiş. Gerçi 2011-2023 arasındaki süreçte dolar yıllara sari olarak artış gösterdiği için grafiğin de bu ölçüde şekillenmesi normal görünüyor. yani konjonktür zaten yukarı.

bu veriler ne kadar referans olacak o da meçhul tabii şu an parası olan adam için ciddi bir bunalım dönemi gerçekleşiyor. Gramtl de dahil enflasyon kadar getiri sağlayan bir enstrüman 2023 başından beri yok. Belki coin piyasasını dahil edersek coinler biraz kurtarmış onun dışında memlekette herkes araba alıp araba satıyor ya da ev alıp kendini korumaya çalışıyor.

Bana göre bu sistem sürdürülemez durumda.. KKM'de pozisyon almayı düşündüm ancak onda da en az 3 aylık vade olması kafamı karıştırıyor açıkçası. olası bir iktidar değişikliğinde 3 ay oldukça uzun bir zaman. Eğer Kılıçdaroğlunun söylediği 300 milyar dolar gerçekten piyasaya giriş yapmak için hazırsa USDTRL'de 3 ay sonra gerileme görebiliriz bugüne göre. ABD merkez bankasının faiz artırımını durdurduğu hatta parasal genişleme yapma ihtimalini de düşünmek lazım önümüzdeki günler için.. Küresel doların gözü pek de yukarı bakıyor gibi durmuyor..

Uykularımız kaçtı sırf elimizdeki parayı ne yapacağız diye düşünmekten. En son Bozkurt dayı'nın yanına limon tezgahı açacağım.
    Yazdıklarım kendime günlük tutma amaçlı olup hiçbir şekilde YATIRIM TAVSİYESİ İÇERMEZ.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    aslında şu anda muharrem bitik böyle bi hareket yanlış olur
    kendi kendine mefta olsun sandığa gömülecek
    bir daha kaldırımda bile soldan yürüyemeyecek
    iş muharrem değil onun üzerinden msj veriliyor , bakalım daha kimlerin kasetleri çıkacak doğru ise
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

3. Bee Haber:
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin YARIN yapacağı Aydın mitingine 27 bin kişi katıldığını söyledi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,145
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by Economics Yazıyı Oku
    Patlıcan sözleşmesi de var mı kabzımal kardeş...
    Var. Hangisi olsun.

Long mu istersin? Yoksa short mu?

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

5.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Bee Haber:
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin YARIN yapacağı Aydın mitingine 27 bin kişi katıldığını söyledi.

Etkili Haber
    @etkilihaber
    ·
    5s
    Erdoğan: "Sanatçısından gazetecisine önüne gelen herkesi tehdit eden dikta heveslisi bir zihniyeti seçmeyin."
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

6.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Etkili Haber
    @etkilihaber
    ·
    5s
    Erdoğan: "Sanatçısından gazetecisine önüne gelen herkesi tehdit eden dikta heveslisi bir zihniyeti seçmeyin."
    Bence de seçmemek lazım

Ak Partinin son reklam filmi tam bir manifesto niteliğinde ......ì*•êµ* Jung Kook (of BTS) featuring Fahad Al Kubaisi güney Koreli sanatçı popüler olan parçayı kullanmış.....harika ....adamlar işi biliyor......

şarkının türkçe anlamına bakar mısınız.......

Hayalperestler
    Bak biz kimiz ,biz hayalperestleriz
    Bunu gerçekleştireceğiz çünkü buna inanıyoruz
    Bak biz kimiz, biz hayalperestleriz
    Bunu gerçekleştireceğiz çünkü biz bunu görebiliyoruz
    İşte tutkuyu koruyanlara gelsin
    Saygı, ah evet
    Hayal edebilenlere gelsin
    Saygı, ah evet

Toplanın şimdi,bana bakın
    Tek yol aşka saygı duymak
    Eğer gelmek istiyorsan,benimle gel
    Kapı artık her gün açık

Bu bir artı iki, buluşma benim günümde
    Bunu ne yapıyoruz, nasıl yapıyoruz

Bunu gerçekleştireceğiz çünkü biz buna inanıyoruz
    Bunu gerçekleştireceğiz, çünkü biz bunu görebiliyoruz

Saygı, ah evet
    Saygı, ah evet

Bunu gerçekleştireceğiz çünkü biz buna inanıyoruz
    Bunu gerçekleştireceğiz, çünkü biz bunu görebiliyoruz

Saygı, ah evet
    Saygı, ah evet
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

8.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Haftalık elektrşk üretim rakamlarına bakıyorum. Hidrolik en büyük katkı şu sıralar. 1 Mayıs tatildi, 6,7 Mayıs haftasonu, tatilde endüstriyel elektrik talebi az olduğundan diğer kaynaklar ile fiyatta rekabet edemeyen doğalgaz santralleri daha az üretmiş.

Yeni santraller için depolama şartı konmuş ama izinler daha çıkmamış. Depolamalı santrallerin devreye girmesi ile doğalgaz ve sonrasında kömürlü santrallere alternatif olabilir. Doğalgazdan gübre vs de yapılabildiği için fiyatı düşmeyebilir ancak kömür kullanımı gitgide azalıtılfdığı için kömür fiyatı düşebilir

100 sene önce de İngiltere başta olmak üzere Avrupa kömürü artık bırakıyoruz demişti çok geçmeden yanlış karar olduğunu anladılar iptal oldu süreç. Daha bu sene Almanya kapattığı kömür madenini döndü dolaştı tekrar geri açtı. İnsanoğlu bu hızda üremeye devam ettikçe, açgözlülüğünden vazgeçmediği sürece yerin altındaki son kömüre kadar tüketirler.

Sayfa 478/1005 İlkİlk ... 378428468476477478479480488528578978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •