Eylülde fakirleşme endeksi %26.5 civarındaydı şimdi ise %43. Çok ciddi bir sıçrama. Adeta bir kırılma noktası. Ülkenin seçimlerden dolayı en zayıf ve boş anına denk gelmesi de cabası.
Printable View
Gösterge 15.86 gördü
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Faiz işinden anlayan herkes bu faizde para biriktirilmez deyip, fon, döviz aldı.
Bakalım durumlar ne olacak ilerleyen günlerde acil faiz arttırımı yapması lazım merkezin 3-4 puan.
Var bi tuhaflık evet .yıllardan beri mevduat faizi hep gösterge faizden 2 puan üste gidiyordu..misal gösterge 11 mevduat 13 idi.simdi 15.50 mevduatın 17.50 olması lazım .ama olmuyor ..
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada benim yazılarım neden küçük çıkıyor bilen eden ,arkadaş admin varsa yardımcı olabilir mi
diproyalin dediği 16.42 m.k devlet tahvili 2 yillikmis.. açıkçası bana uzun geldi.370 günlük 15.10 dedi.zaten 63 güne 15.25 oran verildi ..
Hani bir ara dolar sat kampanyası yapılmıştı. Dolarını satana bedava traş felan.....
Şimdi de dolar al kampanyası var ama sizler halen anlayamadınız. Açık açık söylediler işte. Faizler artmayacak, artsa bile yerleşiklere yok kardeş dediler. Bu ne demek, ülkeni seviyorsan ( sensiz ülke olmayacağına göre ) döviz al demek. Alınan her döviz ülke revervi sayılıyor ne de olsa.
baskı var ondan artmıyor
Reis korkusu da olabilir tabii..:)
Hic kimse ilk artiran olmak istemez dogal olarak.
SSCB zamaninda politburo genel sekreteri salona girince tum salon alkislarmis..
Kimse alkisi ilk bitiren olmak istemezmis .ot korkusundan..
Bu nedenle dakikalarca surermis alkis.. ta ki adam eli ile yeter isareti yapana kadar.
Syg,
Eurobondlar icin konu acilmisti. O konuyu tartisma yeri burasi mi? Mevduat faizinden baska her sey konusuluyor artik burada.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benimkiler de kucuk cikiyor. Sanirim samsung cihazlarindaki hisse net uygulamasi otomatik yapiyor, duzenleme de yapilamiyor. Umarim bir dahaki guncellemede duzeltirler.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olayın kimse farkında değil. Çok büyük paralara 10m üstü acayip faiz oranları Dönüyor . Küçük orta mevduata faiz yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Haziran da dolar 4.70 olsa mevduat faizi kaç olmuş olur?
Merhaba forumdaş rxpu, yeni üye olarak forumda yazılanların sıkı takipçisiyim. Bende döviz mi TL mi derken treni kaçıranlardanım. Yukarıdaki paylaşımlarınız için sizin de emeğinize sağlık. Daha önce Vakıfbank 09 Nisan da 300K 32 gün için 14,75 hoşgeldin vermişti. Vade dönüşümüm yakın. Temdit de ne olur bilmiyorum. Buradan sizleri de bilgilendireceğim. Herşeyin başı sağlık diyelim. Ve canımızı sıkmayalım. 😏
Var. Orada da Şubat 2001-Temmuz 2001 arasında dolar almayıp faizde durmayı başaranlar için Faiz biraz olsa da önde (Şubat 2001-Mayıs 2018 dönemi için). Ancak Şubat 2001'i takip eden 6 aylık zaman diliminde herhangi bir şekilde TL faizi dışında dövizde park edilip sonrasında TL faize geçilmişse döviz ile baş baş ya da döviz avantajlı. Şubat 2001-temmuz 2001 döneminde alınan pozisyon olayı sonrasındaki 17 sene için tamamen değiştirecek güçte.
merhaba, bist 100 veya bist 30 endeksi, endeks olarak nasıl alınıp satılır ? sadece yatırım fonları ile mi ? fonlarda hemen çıkış olmuyor ve işletim ücreti oluyor, yatırım fonu olmaksızsızın endeks alıp satabilir miyim
Ziraat 1000k 14.25
bence sadece oran yazmayın, burada yazılanları da okuyun. 1000k az para değil. vadesine 43 gün kalan TRT200618T18 tahvilinin faizi bugün 14.43'tü ve stopajı da %15 değil %10.
ayrıca bu sabah dolar alıp akşam satsanız bir aylık tl mevduat faizi kadar (%1 falan) kazanırdınız...
Arkadaşlar, önemli bir tespitimi paylaşmak isterim. Belki de çoğunuz biliyorsunuz ama bizimle paylaşmıyorsunuz. 3 gündür resmen günde 8 saat finans dersi çalışıyorum. Bazı bankaların portföy yönetimleri ile görüşerek yön belirlemek istediğimde '' bireysel portföy yönetimimiz profesyonel olarak ücret karşılığı yapılmaktadır. Bunun dışında hiç bir bilgi alamazsınız '' dediler. Ücretlerini sorunca resmen 12 kalem tarife yapmışlar. Yani aslında yıllarca buralarda dolar- mevduat- swap vb. gibi tekne dibi kazançlarla oyalanmışız. Adamlar bu forumlarda bile kendi amaçları doğrultusunda yazılar yazarak portföylerine kar yazmışlar.
Bu saatten sonra aylık %4 ile 8 arasında kazandırmayan yatırımlara dönüp bakmam bile. Ancak, geçiş dönemlerinde gecelik faizlere ve dövizde oynaklığın yüksek olduğu zamanlarda da kısa döviz trade takılırım.
Aylık %4 çok uçuk bir rakam. Belki tl için bir derece ama usd için imkansıza yakın.
En sağlam borsacılar en başarılı dahi dedikleri adamlar yılda taş çatlasın dolar bazlı %25 tutturabiliyorlar. 1 yıllık değil tabi en az 4 5 yıllık ortalama. Yurt dışında bu işin raconu bu, bizde nasıl oluyormuş hiç zarar etmeden 4 8 çok ilginç geldi, onu yapacak 'bireysel danışman' o bankada 1 gününü harcamaz zaten...
Konu başlığı mevduat faizi olunca sadece konuyla alakası olması açısından oran vermek yeterli gelmişti. Aynı zamanda şunu da söylemek isterim. Elbette tüm paramı mevduatta tutmuyorum. Eskiden (2008 öncesi) mevduat muhafazakar yatırımcı için güvenilir bir limandı. Maalesef şimdi değil. Pek çok kez döviz al sat işiyle de uğraştım. Kendime koyduğum limitlerim çerçevesinde örneğin faiz üstüne 5k ya da 10k kar ettiğim an satma gibi, ufak karlar da elde ettim. Yada dövizle direk altın alıp sattım. Kısmen fonlara da para yatırdım. Ancak burasının tüm forum içinde sadece mevduat faizlerine ayrıldığı düşüncesinden dolayı sadece oran paylaşmaya devam edeceğim. Geçenlerde eurobond hakkında sorum olmuştu. Bende forumun Eurobond kısmında bu sorumu paylaştım. Forumun başlığı ile içeriği arasında ilgi olmaması bana mantıksız geliyor. Vadeli mevduata alternatif yatırımlar neler olabilir diye bir konu başlığı bahsettiğiniz tahvile uygun bir yer olacaktır.
Zaten adamlar da özel portföy yönetici ücreti istiyorlar. İnanın bana , az araştırırsanız ücrete gerek bile yok, sizde kazanırsınız.
Döviz olarak değil, yanlış anlaşılmasın. TL. bazında kazançdan bahsediyorum. İlk denemem de 2 gecede %2,5 aldım. Dertsiz, ekran başına kilitlenmeden . Dolar çok yorucu. Borsa tam risk. Olmaz demeyin bu ülkede neler varmış da benim gibi saflar habersizmiş. Adamlar ( semt pazarında sebze satıyor ) 35 yaşında 2 tane transporter münübüs, 2016 model passata sahip. 500 bin liralık daire de kendinin. Sevimsiz bir konuyla karşılaştık ve herkesin dışladığı bir anda ben hukuksal yardımda bulundum. Adam da gerçekten uyanık, beni yemeğe davet etti. Orada dostluk başladı. 15 günlük bir dostlukta uzun sohbetler gelişince , işin sırrını sordum ve samimi anlattı. O zaman diplomama tükürdüm. Bu ülkede diploma ayak bağı.
2 gunluk AFT ak portföy yabanci yeni teknojiler fonu getirisi %4.41. mevduat yerine liman arayanlar icin tercih edilebilir.
ONEPLUS A5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.