ağa 6,00 ın altı yok diyor...oranın altında her türlü alıcıyım diyor..hesap kitabınızı 6,00 ın üzerine göre yapın diyor...:)
Printable View
ağa 6,00 ın altı yok diyor...oranın altında her türlü alıcıyım diyor..hesap kitabınızı 6,00 ın üzerine göre yapın diyor...:)
kesinlikle buna katılıyorum...bir çok kişiyi yaptığı baskı ile düşecek diye inandırmaya başlamıştı...ağa gelip oyunu bozdu...şimdi kartlar yeniden dağıtılıyor...inananlar masada inanmayanlar başka yerlere ayrıldı...:kahkah: ayrılanların da ne kadarı başarılı olur bilinmez...ben bir kere ayrıldım geldiğimde %20 hissem azalmıştı...
Ağalarda trübünde :)
Dedeye pardon agaya sahip çıkalım
https://youtu.be/MVAaQbf7N2Y
o başımızın tacıdır....:bravo: mübarek mike tayson gibidir...önünde kimse duramıyor....daha önce durdonun çıkıp inmesine alışan bir çok ky trade yaptılar ama istedikleri alım yerine gelmiyor..bakalım satanlar 6,00 ın altından yerine koyabilecekler mi ?? ben ihtimal vermiyorum ama yine de yakından iziliyorum..
Merhabalar,
21.Yüzyılla birlikte artık güncel hayatımızın en vazgeçilmez öğelerinin başında gelen internet dünyasında KASAD olarak bizimde yer almamız kaçınılmazdı. Dünyadaki hızla değişimi iyi yöneten ve üyelerine katma değer oluşturmayı hedefleyen derneklerden birisi olmak yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Sitemizi güncel ve etkin paylaşım halinde tutarak üyelerimiz ve meslektaşlarımızın sürekli yardım alabilecekleri bir zemin oluşturmak amacındayız. Avrupa’nın en hızlı gelişen ve 6.sıraya kadar tırmanan Karton ve Ambalaj sektörümüz 2011 yılında 400.000 ton kullanımı zorlamaktadır. Bu hızlı gelişim, teknolojiye yapılan yatırımlarımız ve kaliteli işgücümüzle, Avrupa piyasasında haklı bir saygınlığa ulaşmış bulunuyoruz. Coğrafi konum olarak sadece Avrupa değil, Rus cumhuriyetleri, Ortadoğu ve hatta Afrika ülkeleri ambalaj sektörümüzün büyüyüp gelişmesinde çok önemli rol oynayacaklardır. Avrupa da pahalı iş gücünden ve ağır maliyetlerden kaçan sanayicilerinde ilk duraklarından biri olan ülkemiz ambalaj sektörüne büyük fırsatlar çıkarmaktadır ve de çıkarmaya hızla devam edecektir. Sitemizin derneğimiz, üyelerimiz ve de meslektaşlarımıza hayırlı olması dileği ile.
Saygılarımla
Alican DURAN
http://www.kasad.org.tr/baskan-mesaji/
karton ambalaj sanayicileri derneği başkanının bir önyazısı...alican duran bize pek yabancı gelmedi..
İyi trade imkanı tanıyor
ağa bu gün güzel iş çıkardı...güzel işlem hacmi oluştu...ağırlıklı ortalam 6,01 iken kapanışımız 6,04 ile günlük %5 e yakın bir prim yaptık...endeks ise %1,20 lik bir prim yapabildi..görüldüğü üzere alış iştahımız çok iyiydi...bu kapanış durdonun daha çıkacak çok yolunun olduğunu gösteriyor...yarın endekste sıkıntılar oluşmadığı sürece bu çıkışın devam etmesini bekliyorum..
ilk hedefler sırası ile 6,54 7,00 ve 8,00 seviyeleridir...artık durdo hangi hedefe kadar çıkabilir bilemiyorum...bunu alış iştahı vede piyasanın genel durumu belirleyecek...
Gedik yatırımın oldugu yerde gaz vermek yerine dikkatli olunmayıda hatırlatmakta fayda varYTD
Toplam. Kagit ve karton ambalaj ihracatı 1.1 milyar dolar... Pasta cok büyük
Dünya kagit ve karton ambalaj pazarı ise 80 milyar dolar....Türkiye bulunduğu coğrafik konum itibari ile siparişlerini özellikle ortadaogu afrika ve Avrupa çok kısa sürede ulaştırabiliyor... Müşteriler sipraislrinin cinden gelmesini beklemek zorunda kalmıyor
Su an 4.5 milyar dolar olan ambalaj ihracatında 2023 için hedef 20 milyar dolar
Bakalım kodoman abi bu gün neler yapacak
Ambalaj sektörü ihracatçı bir sektörüdür ..ülkemizde cari fazla veren nadir sektörlerden biridir...2018 yılını 5 milyar dolar ihracat ile kapatmışlardı bu yıl ki hedef 6 milyar dolardır...her yıl düzenli büyümesini sürdürmektedir...dünkü paylaştığım bilgiden avrupa ülkeleri maliyetlerden dolayı ambalajı avrupadan değil türkiyeden temin ediyor..durdo kalitesi ve hızlı üretim ile talepleri karşılıyor...zaten yeni makinaları müşterilerinin taleplerine dayanarak almışlardı..
dün şirketi aradım hammaddeler ile ilgili bilgi edinmek istedim...durdo yetkilileri hammaddenin yarısını yurtiçinden özelikle de kartonsan dan temin ettiğini diğer yarısını da ithal ettiğini söyledi...hammaddenin dolar bazlı alındığını da söylediler ..hammadde fiyatları yılbaşından bu yana artıyor mu azalıyor mu diye sordum ,bana dövize bağlı olduğu için arttığını söylediler..
durdonun kullandığı luxtriplex ,exprint ve normprint kağıtlarının kullanım miktarlarını sordum bana genel bir dağılım olduğunu en çok diye bir şey olmadığını söylediler...
kartonsan aralık 2018 tarihinde ürünlerinde genel anlamda %7 lik indirim yapmıştı...26,03,2019 tarihinde de yeni bir fiyat güncelemesi yapmışlar fiyatlar artmış mı azalmış mı bilmiyorum...çünkü eski fiyatlara ulaşamadım..
sektör genel anlamda 4 brim ithal ediyorsa 5 brim de ihracat yapıyor...türkiye avrasyanın ambalaj üretim merkezi olma yolunda büyük adımlar attı..
Çıktı tv ye.... Ama tipinden belli pek bişey cikmaz bu işten
ağa daha fazla dayanamadı galiba...tekrardan gaza bastı...6,26 da şu anda..
aga aşağıda bekliyor spek ise ordan vermem gel yukarıya diye yukarıya çekiyor benim gördüğüm..
6,28 gördü tutturamadın :)
yok estafurrllah...senin tekniğe edecek laf yok...5 altında düştüğünde senin teknik "alma" vermişti dimi :))
https://s16.directupload.net/images/190410/9t6rma3f.jpg
keko 1 lot mal sattı dikkat edin.
öyle değil king bu tamamen o dönemdeki ind,hacim ve tahtanın hareketleri belirliyor önceden söylediğim gibi yeri gelir çift hanelerdede al verir ve alırsın teknik gelecekten bahsetmez olan hareketlerden sadece gardını almanı sağlar neyse konu çok ama çok uzar işin sonu tavuk yumurta olayına döner boşverelim bu arada birşey hissettim sen kitap okumayı seven birimisin sadec his