..
Tabrikler :)
Printable View
XU100 TL direncinden döndü gene, direnç gittikçe aşağı düşüyor, geçen günkü hacimle kırarsa neden gol olmasın....
750 milyon finans borç, 550 milyon ticari toplamda 1.3 milyar borcun yanında 20 milyon kur farkını hesaplamak mı iyi niyet?
Hisse defter değeri ise 2.50 civarı ve patronlar kendilerine 3.40 tan hisse ihraç etmişler. Şuan ise 5.20 ine çıktıktan sonra hisseyi yaldızlamak mı iyi niyet?
Ha!hisse çıkmaz demiyorum. bir çok yerde spekler tarafından kağıda yüksek talep oluşturuluyor, bu da iyi bir beklenti. hissenin ciddi hareketler yapma olasılığı var. Ama temelinin desteklemediği hisselerde sonuç her zaman aynıdır, mesele bu spekülatif hareketler oluştırulduğunda en doğru yerden girip çıkabilmek
Bari iyi niyetli analizcisin, bize bu 1.3 milyarlık borcun hangi kaynaklardan ne kadar sürede ödeyebileceğini, şirketin elinde satılmamış kaç ünite kalmış ve bunlar ne kadar eder yaz da bizde öğrenelim gerçekleri ve iyi niyetinden faydalanalım
Siz 9 Ağustos'ta buralarda olun, gelecek bağımsız denetimden geçmiş bilançoyu satır satır beraber okuyalım. Çünkü siz hiç ev ödevi yapmıyorsunuz, size söylediğim belgelere/kanıtlara hiç bakmıyorsunuz..
Bin kere ticari borç karşısına, ticari alacak olan tutarı yazın dedim, geri gelip cevap bile vermediniz..
Kötü niyetli değilseniz bile, tembel bir öğrencisiniz. :wave:
Öğrencilik evrelerini çoktan aştık, makarna spagetti arkadaş.
Ayrıca o dediği ticari alacaklar, ticari borçlar karşısında civciv kalıyor, finansal borçlar karşısındaysa sinek kalıyor...
öyle bilmişlik pozları atarak esnek köstek laflarla geçiştirme, rakamlarla somutlaştır muhteşem bilanço bilgeliğini.
Hadi sana ev ödevi!
Şirketin ne kadar ticari borcu var? Ne kadar finans borcu var?
Buna karşılık,
Ne kadar ticari alacağı var? Elinde kalmış satılmamış üniteler satılırsa ne kadar nakit üretilir?
Sonra karşılaştır bunları muhteşem analiz yeteneğinle blzleri aydınlat, tembel öğrenci olma! :)
bu şirketin kötü yönetim problemi olur, satış pazarlama da hataları olur, yatırımcıyı gözetmede hataları olur, olur da olur hepsine kabul derim ama bu saatten sonra nakit sıkıntısı olmaz, oldurtmazlar izin verilmez.
hepsini geçtim 150 milyon TL lik ticari alacaklar harici sadece maliyet bedeli ile 400 milyon TL ye yakın bir Nurol Life stoklarda olacak, bu projenin brüt karı %50 nin üzeridir, %30 hasılat paylaşımı var gerisi şirkete kalacak 600 milyon TL nakit akışı olur en kötü senaryoda. (Borç ödeme kapasitesi konuşulduğu için sadece nakit giriş çıkışı üzerinden hesaplıyorum)
Nurol tower ve park satışları da artık doğrudan etki edecek zira orada masraflar bitti sayılır. Bu dediklerim bir anda olmayacak ama borçlarda zaten yarına ödenmeyecek. (Yatırım amaçlı stoklarda takip edilenler kapsam dışıdır, onları ben yok sayıyorum)
Ticari borçlar ali-veli hesabı nurol inşaat dan kaynaklı, en kolay çözüm bulunacak konudur.
Dediğim gibi bilanço ilk etapta korkutucu olabilir ama detaylar artık düzlüğe gidildiğini gösteriyor. Bu arada yukarıdaki hesaplamalarımın da fazlası olur eksiği olmaz kanaatindeyim.
Not: hadi satamadılar ne olacak derseniz, batar:) ama işin doğası gereği satabilmesi gerek, beklenti ve hesaplarım o varsayım altında...
kapanısa dogru 5,20 atacagı bır hıs var.............
Alcan 4 ten satcan 5 ten gerisine karismam. Simdi alcan 5 ten satcan 6 dan. Stratejileri bu sanirim. Bakalim... bi cesit Horoz stratejisi yane, cunku horoz tavuk mu yumurtadan yumurta mi tavuktan bakmaz. Gosterge sat der satar al der alir .. horoz gerisine karismaz 😜
Eski direncler destek olursa dadindan yinmez.. neydi eski direncler ? Ya teknikci yok ki soruyom. Herkes mi tilki ? Afaafaahahah 😂
Tek suphem su ki, 5 ler konusunda. Bu kumes tilki sevmez. Dokmeden gitmez 🐾 Umarim yanilirim yeter artik !!!
su ankı lotlarım lkazım olmayan bır para en kotunun kotusu 3 ay beklerım en kotu satıs yerımde 6,50
Bu şirketin batması sözkonusu olamaz.
Sadece eldekşleri satamazlarsa finansal maliyetler dahada yükselir.
Ayrıca sanki projelerdeki üniteler daha önce hiç satılmamış hepsi elde imiş gibş Nurol life Nurol park değerlerini ortaya koyuyorsunuz.
Oysa projelerdeki ünitelerin çoğu satışmış ve nakiti kullanılmış. Satışı yapılmamış elde kalmış kaç ünite var ve bunlar satılsa ne kadar nakit üretilir üzerinden hesabını yapmlı ki yatırımcıları yanıltıcı sonuç çıkmasın
Gidenin arkasından konuşsanız dedikodu olur..ancak yarınki kapanış ve önümüzdeki hafta önemli olacak..
22 bizim şehrin plakası.. sonrasında, Pazarkuleden yada Kapıkuleden avrupaya çıkıyorsun..
yakın zamanda 2013 yılında gördügü 6 - 6,40 aralığında gelicektir.Son 3 yıldır, 5 TL üzerinde satış yiyip hızlı geri geldı o dırencını kırdı artık ve en yakın dırencte 6,40 olarak görünüyor.bol kazançlar
projelerin çoğunun satıldığını biliyorsanız elde ne kadar kaldığını da biliyor olmalısınız.
konumuz şirketin borçlarını ödeyebilmesi ise ve batmayacağından eminsek zaten sorun sizin içinde bitmiş olmalı
tüm satışlar nakit değil senetli olanlar da var
nurol towerdan yaklaşık %40 lık bir kısım hiç satılmayacak oradan sadece kira geliri gelecek o yüzden oradaki bağımsız bölümlerden satış geliri değil sadece kira geliri gelecek
nurol park da esas teslimlerin yansımasını Q2 de göreceğiz
Nurol life da satışların şimdiye kadar çok olduğunu düşünmüyorum bu tür projeler dış cephe kaplanması ile birlikte hız kazanır, bilanço da 300 milyonluk ertelenmiş gelirin bir kısmı nurol life dan geliyor olmalı, ama bu saatten sonra hızlanacaktır çünkü teslime yaklaştı ve insanlar paralarını somut bir yapıya bağlamayı tercih edecektir
sonuç itibari ile eksik ve aksaklıkları olmakla birlikte bu şirket borcunu öder, konumuzda bu olduğuna göre siz de ben de endişe etmemeliyiz. Mevzu karlılık olsaydı o zaman burada beraberce söverdik:)
bol şans, artık nurolun değil kendi nakit akışımızı düşünelim derim:)
yön konusunda 4 bara ihtiyacı olabilir ..sonrasında karar vermeli..
Alıcı satıcı paylaşabilecek olan varmı?
galip bi ara buraya da bekleriz seni......
Hakkariden ötesi uzay üssü inşallah...
Şerefli mi şimdi bu????
Ziraat yatırım : BİST-100'de yer alan ve Mart 2017 sonundaki net yabancı para pozisyonu yüksek olan şirketlerin (Haziran 2017 sonu itibariyle döviz pozisyonlarını aynı korudukları varsayımıyla) 2017 yılının ikinci çeyreğinde kur değişimlerinden nasıl etkileneceklerinin tablosu
https://i.hizliresim.com/lWEz1E.png
ne hayaller yıkıldı bu yolda
nerede olacak nugyoda :oleyo:
Önce bi alt dudak 4.96 sonra Hakkari olursa tadından yenmez [emoji108][emoji108]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hakkari= 5.30
Orayı vurup geçerse bence uzar gider
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
http://www.hisse.net/topluluk/showth...371#post589371
hissenet haftalık hisse yarışmamıza tahminlerinizi alalım.
Dün ve ondan önceki gün kapanışlarında nedense 150000 tl lik işlem yaptı. Ve en düşüğünden kapattı. Galip gelmiyor artık. Ama kağıt 5 üstünde kaldı. Elimde tek lot bırakmadım ama bir türlü geri alasım gelmiyor. Gördüğüm kadarıyla bir aşağı yapması bekleniyor. 4,73 de ben de yeniden aranızda olurum desem abartılı mı olur.
endex 100 bin, ENDEX göstergeleri mahvolmuş durumda,
çökerse 4.40 hatta 4.25 ler görünür :oleyo:
ENDEX ÇÖKTÜĞÜNDE NASIL ÖNDE KOŞTUĞUNU ESKİLER BİLİR.
ben diyeyim de çünkü geçen sefer gezi olayları patlayıp çöktüğünde herKes beni suçlamıştı,
ahahahahahahahaha
8 dedin 8 dedin 8 den aşağısı yok dedin, bize kaybettirdin..... ulen gezi olayları oldu gerzeko.
bakmayın güldüğüme insan iğrenç bir mahluktur... !!! HEP BAŞKASINI SUÇLAYIP APTALLIĞINI ÖRTTÜĞÜNÜ SANIR
burda her gün her ay her sene öğrendim bunu.
çökerse 4.25
burda dursun...
ahahahaha AHAHAHAHAHAHAHA
kendi çalar kendi söyler hissem üstünde ilgi "sıfır "
en çok artacak hisseler yarışmasında 1 kişi bile yazmamış adını.
kimsenin tavsiye listesinde yok.
aracı kurumlar bakmıyor bile dönüp.
arkadaşıma al diyorum o ne lan başka hisse mi yok diyor :)
galip giriyor patron dövüyor sanki altın buldu da hisseyi savunuyor, BABA düşerken niye savunmadın ?????
kızının şirketi.
genel müdürü yok.
proje yok.
açıklanmış bir durum yok.
galiple savaşıldı bitti.
UÇCAK MI BU HİSSE ?
ENDEX DE 100 BİN.
peki.
izliyorum.
:)
http://fs5.directupload.net/images/170701/7g66q38h.jpg
haftalık kapanışlar