Sayfa 236/804 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336736 ... SonSon
Arama sonucu : 6430 madde; 1,881 - 1,888 arası.

Konu: NUGYO nurol gmyo

1.  Alıntı Originally Posted by west_77 Yazıyı Oku
    ne dedık ıkıncı seans hareketlı olucak dedık
    ..

Tabrikler

2. XU100 TL direncinden döndü gene, direnç gittikçe aşağı düşüyor, geçen günkü hacimle kırarsa neden gol olmasın....

3.  Alıntı Originally Posted by jorçhoroz Yazıyı Oku
    ..

Tabrikler
    sana da pısmıs horozmu desem tavukmu ama sende olmsan buranın tdı cıkmaz::::)))))))

4.  Alıntı Originally Posted by Makarna Yazıyı Oku
    Siz iyi niyetli değilsiniz arkadaş. 20 milyon TL kur zararını silmeye 2 gün kala temelden ve finans durumunun hiç iyi olmadığından bahsediyorsun.

Biz şimdiki defter değerine bakmıyoruz, sene sonunda defter değerini hesap etmeye çalışıyoruz.

Kolay gelsin size.
    750 milyon finans borç, 550 milyon ticari toplamda 1.3 milyar borcun yanında 20 milyon kur farkını hesaplamak mı iyi niyet?

Hisse defter değeri ise 2.50 civarı ve patronlar kendilerine 3.40 tan hisse ihraç etmişler. Şuan ise 5.20 ine çıktıktan sonra hisseyi yaldızlamak mı iyi niyet?

Ha!hisse çıkmaz demiyorum. bir çok yerde spekler tarafından kağıda yüksek talep oluşturuluyor, bu da iyi bir beklenti. hissenin ciddi hareketler yapma olasılığı var. Ama temelinin desteklemediği hisselerde sonuç her zaman aynıdır, mesele bu spekülatif hareketler oluştırulduğunda en doğru yerden girip çıkabilmek

Bari iyi niyetli analizcisin, bize bu 1.3 milyarlık borcun hangi kaynaklardan ne kadar sürede ödeyebileceğini, şirketin elinde satılmamış kaç ünite kalmış ve bunlar ne kadar eder yaz da bizde öğrenelim gerçekleri ve iyi niyetinden faydalanalım

Siz 9 Ağustos'ta buralarda olun, gelecek bağımsız denetimden geçmiş bilançoyu satır satır beraber okuyalım. Çünkü siz hiç ev ödevi yapmıyorsunuz, size söylediğim belgelere/kanıtlara hiç bakmıyorsunuz..

Bin kere ticari borç karşısına, ticari alacak olan tutarı yazın dedim, geri gelip cevap bile vermediniz..

Kötü niyetli değilseniz bile, tembel bir öğrencisiniz.

Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    750 milyon finans borç, 550 milyon ticari toplamda 1.3 milyar borcun yanında 20 milyon kur farkını hesaplamak mı iyi niyet?

Hisse defter değeri ise 2.50 civarı ve patronlar kendilerine 3.40 tan hisse ihraç etmişler. Şuan ise 5.20 ine çıktıktan sonra hisseyi yaldızlamak mı iyi niyet?

Ha!hisse çıkmaz demiyorum. bir çok yerde spekler tarafından kağıda yüksek talep oluşturuluyor, bu da iyi bir beklenti. hissenin ciddi hareketler yapma olasılığı var. Ama temelinin desteklemediği hisselerde sonuç her zaman aynıdır, mesele bu spekülatif hareketler oluştırulduğunda en doğru yerden girip çıkabilmek

Bari iyi niyetli analizcisin, bize bu 1.3 milyarlık borcun hangi kaynaklardan ne kadar sürede ödeyebileceğini, şirketin elinde satılmamış kaç ünite kalmış ve bunlar ne kadar eder yaz da bizde öğrenelim gerçekleri ve iyi niyetinden faydalanalım

6.  Alıntı Originally Posted by west_77 Yazıyı Oku
    sana da pısmıs horozmu desem tavukmu ama sende olmsan buranın tdı cıkmaz::::)))))))
    Kapanis tahmini ver kovboy
    Ben bu coplugun horozuyum boyle biline !!! AhahahaHahahahaHAHAHAH

7.  Alıntı Originally Posted by Makarna Yazıyı Oku
    Siz 9 Ağustos'ta buralarda olun, gelecek bağımsız denetimden geçmiş bilançoyu satır satır beraber okuyalım. Çünkü siz hiç ev ödevi yapmıyorsunuz, size söylediğim belgelere/kanıtlara hiç bakmıyorsunuz..

Bin kere ticari borç karşısına, ticari alacak olan tutarı yazın dedim, geri gelip cevap bile vermediniz..

Kötü niyetli değilseniz bile, tembel bir öğrencisiniz.
    Öğrencilik evrelerini çoktan aştık, makarna spagetti arkadaş.

Ayrıca o dediği ticari alacaklar, ticari borçlar karşısında civciv kalıyor, finansal borçlar karşısındaysa sinek kalıyor...

öyle bilmişlik pozları atarak esnek köstek laflarla geçiştirme, rakamlarla somutlaştır muhteşem bilanço bilgeliğini.

Hadi sana ev ödevi!

Şirketin ne kadar ticari borcu var? Ne kadar finans borcu var?

Buna karşılık,
    Ne kadar ticari alacağı var? Elinde kalmış satılmamış üniteler satılırsa ne kadar nakit üretilir?

Sonra karşılaştır bunları muhteşem analiz yeteneğinle blzleri aydınlat, tembel öğrenci olma!

8. bu şirketin kötü yönetim problemi olur, satış pazarlama da hataları olur, yatırımcıyı gözetmede hataları olur, olur da olur hepsine kabul derim ama bu saatten sonra nakit sıkıntısı olmaz, oldurtmazlar izin verilmez.

hepsini geçtim 150 milyon TL lik ticari alacaklar harici sadece maliyet bedeli ile 400 milyon TL ye yakın bir Nurol Life stoklarda olacak, bu projenin brüt karı %50 nin üzeridir, %30 hasılat paylaşımı var gerisi şirkete kalacak 600 milyon TL nakit akışı olur en kötü senaryoda. (Borç ödeme kapasitesi konuşulduğu için sadece nakit giriş çıkışı üzerinden hesaplıyorum)

Nurol tower ve park satışları da artık doğrudan etki edecek zira orada masraflar bitti sayılır. Bu dediklerim bir anda olmayacak ama borçlarda zaten yarına ödenmeyecek. (Yatırım amaçlı stoklarda takip edilenler kapsam dışıdır, onları ben yok sayıyorum)

Ticari borçlar ali-veli hesabı nurol inşaat dan kaynaklı, en kolay çözüm bulunacak konudur.

Dediğim gibi bilanço ilk etapta korkutucu olabilir ama detaylar artık düzlüğe gidildiğini gösteriyor. Bu arada yukarıdaki hesaplamalarımın da fazlası olur eksiği olmaz kanaatindeyim.

Not: hadi satamadılar ne olacak derseniz, batar ama işin doğası gereği satabilmesi gerek, beklenti ve hesaplarım o varsayım altında...

Sayfa 236/804 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •