TCMB bir hafta vadeli repo faiz oranını 200 baz puan artırdı, %17,00 (Beklenti %16,50, Önceki %15,00)
Printable View
TCMB bir hafta vadeli repo faiz oranını 200 baz puan artırdı, %17,00 (Beklenti %16,50, Önceki %15,00)
Neyse yanıldım. Diğer faiz toto yarışmasında görüşmek üzere
TCMB: Küresel ekonomiye dair veriler üçüncü çeyrekte başlayan kısmi toparlanmanın devam ettiğine işaret etmektedir. Ancak, aşıya dair olumlu gelişmelere karşın, son dönemde artış gösteren Covid-19 vakaları nedeniyle küresel ekonomiye ilişkin belirsizlikler devam etmektedir
TCMB: Diğer yandan, salgın döneminde sağlanan yüksek kredi büyümesinin birikimli etkileriyle güç kazanan iç talep cari işlemler açığını artırmaktadır
TCMB: İç talep koşulları, döviz kuru başta olmak üzere birikimli maliyet etkileri, uluslararası gıda ve diğer emtia fiyatlarındaki yükseliş ve enflasyon beklentilerindeki bozulma, fiyatlama davranışları ve enflasyon görünümünü olumsuz etkilemeye devam etmektedir
MB coştu, Reyisin bunlara bir dur demesi lâzım.:oleyo:
Reis Acı ilaç içeceğiz derken bunu kastetmiş demek ki...
İnşaatçıları feda etti reis.
Konut balonunun patlamasına izin verdi bir şekilde..
Bu faizle kimse ev almaz
Faizi artırarak enflasyona yol açıyor MB.
Faiz sebep Enflasyon netice.
Bu arada dövizde yılsonu indirim kampanyası yapıldı.
bıden ve halk bankası davasının ciddiyetinin farkına vardılar ocak sonu biden koltukda mart halk bank
8** kusurlu kur ve 12 15 faizle bu sürece girmeleri ipin ucunun tamamen kacması anlamına gelirdi
şimdi bir nebzede olsa hazırlıklı sayılır
faiz oranı 22 25 civarındaki sürece girilmesiyle ileri düzeyde gelecek yaptırımlar sönümlendirilebilir
faiz artıyor, enflasyon yükseliyor.
dolar artıyor, enflasyon yükseliyor.
ee? bu işin çıkar yolu ne?
Pandemi ortamında süper faiz artışı yapan tek ülke biziz..
Resmen rezil bir durum..
Madem 17 ye geri basacaktın 1 sene geçmeden neden 24 den 8 e düşürdün..
Bunların derdi doları düşürmek değil de dolarizasyonun önüne geçmek..
200 milyar doların üstünde bir mevduatı MB üzerinden swaplamak hem mümkün değil hemde bankalar açısından bir sigorta da değil..
Demekki bu miktar döviz (kağıt üzerinde) bankaları fena halde zorlamaya başladı..
Artık dayanılmayacak bi noktaya gelindi ve pandemi ortamında böyle deli faiz artışlarına gidilmek zorunda kalındı..
Öte yandan borsada resmen devlet eli ile manüpülasyon yapılıyor..
Ben dolarcı olsam şu anda bunların böyle 180 derece dönmelerinden çok çok büyük bir cisim mi yaklaşmakda acaba diye kara kara düşünmeye başlardım çok açık söylim..Ve bozmazdım dolarlarımı..
Bir noktadan sonra dolar da yine müthiş deli çılgın ataklar görebiliriz..
https://i.hizliresim.com/pkzWJy.jpg
Valla, benim devreler yandı.:oleyo:
Faizi %50 yaparlarsa dolar kesinlikle 5 TL ye kadar iner. Ama orada kalır mı onu bilemem. :-)
Faizin artışını kutluyoruz. Büyük bir başarı elde edildi.
https://youtu.be/Vqdg_mFMm4M
Bizim otobancı-crash çi bosphorus reis sahalara dönmeden dolardan ekmek
çıkmayacak anlaşıldı:oleyo:
O ortadan kaybolduğundan bu yana dolara gelen vuruyor giden vuruyor...
https://i.hizliresim.com/YCB8HG.jpg
Kesin benim kafa gidik, faiz düşürmeyen de gidiyor artırmayanda.:Sad:
Originally Posted by ayhan53
Beklenti 15ü-200 ama yapma ihtimali çok zayıf
Yaparlarsa bu atamanın bizim kontrolümüz dışında bir atama olduğuna kesin kanaat gétirece
Çok doğru bir tespit. Adamlar sayıp sövdükleri dış minnaklarla iş birliği içinde. Bu faizlerle piyasa çok sıkıntılı olur. Bir yıllık tüketici kredisi maliyeti sanırım % 33-34 lere çıkıyor. Konut araba vs yamulur. Zaten işsizlik sayıları sıkıntılıydı iyice kötüleşecek. Bir iyi tarafı var belki birilerinin aklı başına gelir ümitsiz vaka ya bekli.
Mantık şu,dolar düşüyormu düşüyor.Gerisini boşver,ekonomi çok eyi gidiyir 😂
Bu faiz artışları gerçekten çok can yakacak gibi özellikle Şubat Mart gibi büyük sıkıntıların ortaya çıkması muhtemel. İşini kaybedecek, iflas edecek insanlar için samimi endişe duyuyorum. Adam boşuna acı recete demedi daha iyi günlerimizdeyiz sanki.
Külüstürü değiştireyim dedim fiyatlara baktım ki uçmak ne kelime roketlemiş hemen kapattım.
Arkadaşlar bir de şöyle düşünelim bu faizler nereye kadar artacak ve ne zamana kadar yüksek faizle yaşanacak. Eninde sonunda faiz indirimi yapmaya başlarlar ama 1 yıl ama 2 yıl belki bu kadar da değil. Dolar yeniden roketlemeye başlayınce neyle durduracakler -47 milyar dolar rezervler . mb. içi boş. kısacası neyle müdahe olacak herhalde hep faizler yüksek kalacak değil..
1. yatirim uzun vadeli yapilir.zaten birkac ay sonra lazim olacak para ile doviz alinmaz.
2.faiz artirimi nedir 10 kisiye sorsan cevabi ancak 1-2 tanesi verir.faiz artirimi size sadece ekonominizde kotu giden seyleri duzeltmeniz icin sure kazandirir.o sureyi iyi kullanmak cok onemlidir.bizde ekonomiyi faiz artirarak kokten cozulecegini saniyorlar ancak isin asli daha derinlerde.
3.uretim yapmayip , devlet butcesinde + harcamalarinda kuculmeye gitmeyip ,tuketime dayali oldugumuz surece doviz yine yukselecek.
4.bugun dolar 5 lira olsa sokakta tl bulamazsin herkes dolar alir bunu da kimse istemez.bugun doviz dususu ulke de sadece dolarizasyonu artirir.
5.bir sanayici olarak cevremde 10 is adamindan 7 si kredilerle donuyor.bu adamlar simdi yillik % 30 kredi cekip % 10 karla mal sattigi surece iflaslar ciddi boyutlara ulasacak..
tamamen sahsi gorusum olup ytd degildir
bir sene sonra bir milyon tl lik evi 300 bine alırmıyız acaba
[emoji106][emoji106][emoji106]
Faiz arttırarak dolarizasyonu durduracağını zanneden ekonomi yönetimi tam anlamıyla geri zekalıdır. Bir hafta sonra bireysellerin daha da artan bir hızla döviz topladığını göreceğiz. Bu saatten sonra ben elime geçen her kuruşu dövize çevirir, bu dövizi de sistemde tutmam.
Son olarak, bundan sonra birşey yazmama gerek yok. Sn gundwane tüm düşüncemi yazıyor. Tamamına katılıyorum.
bu hafta tahvile yabancı 1 milyar dolardan fazla para sokmuş. adamlar ne kadar da "öngörülü" değil mi :)
Tarih 4 ocak 2021 enflasyon verisi 2.4 gelir.
Resmi enflasyon 16.4 olur reel faizi o zaman görelim.
Goldman faizde zirve görüldü yıl boyu burada kalır demiş.
Bu adamları tanıdıysak kredi patlaması yapmaları için en fazla mayısa kadar dayanırlar
liyakat olmayan eş dost akraba ile deneme yanılma yöntemiyle ekonomi yönetirsen adamın donunu alırlar
zamanında ingiltere merkez bankasını diz çöktüren kurtlar bize ne yapmaz
yaygarayı hikayeden yapıyorlar yok faiz lobsi yok döviz lobisi bunlar lobi görmemişler
bunların tek yaptıgı iş mıcıp başkalarına sıvamak
bu gün olur mb gün olur damat her daim sıvayacak yer bulurlar
nasıl olsa ardında gözü kapalı ne yapsalar peşinde olan blok secmen var
Murat Yetkin bu haberin yalanlandığını söylüyor...
https://www.youtube.com/watch?v=EeAUGyTQAtM
Eeee ne oldu?
Elimizde 17 faiz
Bugün için swaplanıp satılmış 2.334.000.000 dolar?
Kur?
Bassana ema 200e? Yıl sonumu yabancı mı yok?
Rekabetçi kur ne oldu?
Doğalgaz ithal edecek döviz varmı?