İnanılmaz başarılı tespit . Öyle böyle değil hemde. başarıdan başarıya koşan bir tespit olmuş.
Printable View
Hemde öyle böyle değil. Hukukun işlemediği sektörlerin en büyüğü inşaat sektörü belki. Cebinde 1 lira olmayan adamların 200 dairelik siteyi yıkıp kendine kalan 30 daireyi satarak inşaatı tamamlamaya çalıştığı ve hukuki olarak hiçbir yaptırımı olmayan sektör.
Şu an müteahhitler birliğimidir nedir son birkaç haftadaki olaylarda zaten inşaatına aylardır çivi çakmamış müteahhitler için mükemmel fırsat oldu. Bakın fiyatlar 3 misli arttı genel grev var, fiyatlar düşmeden inşaatı tamamlamamız imkansız .alayı bu yola gidecek.
Bizzat çevremde kayınvalide, eşimin dedesi teyzesi vs hayallerle kendi sitelerini kentsel dönüşüme verdi. 3 senede daha temel bile kazılmadı.3 senedir kiradalar.bağcılarda oturuyorlar ve tamamı koyu akp li. Yapmayın etmeyin girmeyin kentsele, 3-5 e bakmadan satın dedim diye bana neler dediler, milyon olacakmışta, 2 yanda ki site kentsele girp bittiğinde 300 binden 2 milyona çıkmışta. Şimdi benim olduğum ortamda en ufak emlak konusu açılmıyor.
Bu saatten sonra kentsel dönüşüme, oturum başlamamış projeye girip önden parasını veren safi salaktır.
Bitmiş , oturum olan nitelikli konutlarda fiyatları %5-10 değil katlanarak artacak çünkü arkadan gelen yeni stok yok.
Bugün 150 bin tl ( istanbulda standart oldu tüm müteahhitler dönüşümde 150 istiyor ) veren herkes inşaat bitene dek 2 kez daha 150 - 150 vermek zorunda.
ben de çok defa nakitin değerli olacağını söylemiştim ama önemli bazı detayları kaçırmışım.
yönetimde bulunan şahısların var olanların üstüne yüzbinlerce mülteci alacağını
50 bin doları olana dahi vatandaşlık adı altında arka kapıdan ev satılıp sıradan insanların hayatının karatılacağı.
şahsen düşmanın bile türk halkına yapamayacağı bu icraatlerin yapılabileceği aklıma gelmedi zira ben ülkemin ve halkımın menfaatine göre bir mindset e sahibim. malum iktidarın pervasızlığı ve halkın ahmaklığı tahminimin çok ötesine geçti.
bu dakikadan sonra dönüş yok, 50k$ doları olan herhangi biri ülkede emlak alıp vatandaş oluyor, bu noktadan sonra 20 yıl içinde ya soykırım olacak ya iç savaş bu kadar ahmaklığın bedeli ağır olacak.
Öyle deme öyle deme, Beylikdüzü'nde evler 10milyon milyar dolara çıkacak. Bak görürsün. :) Şahlanıyoruz, kıskananlar çekemeyenler anten taktırsın :)
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...gelir-6652121/
No comment:whistling:
nette denedim 200K yı mevduata koysan 3000 tl civarı faiz alıyorsun, rakam asgari ücretten fazla.
1 milyonun olsa 5 asgari ücret kadar fazi alacaksın, bu evler ortalama 1,5 asgari ücrete kiraya veriliyor
Bu sizinki biraz 80-90 lı yıllardaki kooperatif vurgunlarına benzedi;planlar eski parayla 100 milyon üzerinden yapılırdı,yarım yamalak teslimat ise 8-10 yıl sonra 800-900 milyona olurdu.Kooperatifleri fakirler kurar,orta halliler ilerletir zenginlerde sahip olur diye bir deyiş bile oluşmuştu şimdiki geri dönüşüme veriler evleride benzer son bekliyor gibi...
krizler kazanmak için inanılmaz fırsatlar sunar.
geçtiğimiz 3-4 yıl içinde konut bu fırsatı sundu.
10 yıl boyunca gerçekleşen aşırı konut üretimi döviz kriziyle birleşince, konut fiyatları enflasyona rağmen sabit kaldı. Hatta geriledi.
Ben tabi bu fırsatı da ıskaladım.
Gene kiradayım.
Bi daha ki krize kadar da ev sahibi olamam.
Geçmiş ola bana!! Aynı zamanda da Allah akıl-fikir versin(gene bana.)
evi 2011 de aldım dolar bazında yeni degerine geldi demekki o zamanlar ev fiyatları zirve imiş. şimdide zirve olduğunu düşünüyorum.
her enstrüman sırayla fiyatlanıyor önce döviz altın sonra oto gayrımenkul simdi sıra borsada olması lazım
Buradaki ev fıyatları artacak artmayacak ben kazandım sen kaybettin boş muhabbetlerini bir kenara bırakalım artık.
Kenarda 250 bin Dolar gayrımenkul yatırımı için tuttuğum bir para var. Hisse vs yatırmayacağım orada zaten yatırımlarım var, TL faize de hayatta yatırmam zira bu hükümetin hiç bir işine güven olmaz.
1. 250 Bin Dolar bütçe ile sizce şu sıralar Ege'den sayfiye yerlerinden mi yoksa İstanbul/İzmir gibi büyük metropolden mi ev almak daha mantıklı olur?
2. Eğer İstanbul/İzmir ise hangi bölgeler? Eğer Çeşme/Bodrum ise hangi bölgeler?
Mesela ben semt olarak şu aşağıdakilere yoğunlaşmayı düşünüyorum;
İstanbul ise Balmumcu, Acıbadem, Altunizade.
İzmir için Manavkuyu, Mansuroğlu
Çeşme için Yıldızburnu
Bodrum Gümüşlük, Dimril
Amacım 2-3 yıl kiraya vermek, daha sonra Türkiye ziyaretlerimde kullanmak üzere boş tutacağım.
Evi nerden aldığınız çok önemli değil.
Şuna bakmanızı tavsiye ederim. Son 10 yılda o il veya ilçedeki nüfus hareketleri çok önemli.
Nüfus artıyorsa ister istemez konut değerleniyor. Kalabalık gelişimini tamamlamış merkezi yerlerden konut alırsanız kira sorununu nispeten az yaşarsınız.
Son olarak ; evi nakit değil, maksimum kredi ile almanızdır.
Yinede Son karar sizin
Sarı sitede 136 kira çarpanlı ev buldum ilgilenene. Ben her halükarda giriş kat almazdım ama..
300.000 TL ev 2200TL kiracısı var. 1+1 50m kare, Meidiyeköy.
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...55834038/detay
250k$ nin her yıl 1k$ inda otelde kal ilerleyen her yıl 1k$ dan daha az otele ödersin işte kur riski böyle avantaja çevrilir. Bilmediğin yerden takip edemiyecegin yerden uzakta olduğun yerden ev alma... Yada al izle neler olacağını sonuçta hayattan ders almakta faydalı en azından çocuklarına musibetle edindiğin nasihatlerin olur."Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
Yeniden değerleme tamamen fiktif hesap, muhasebesel kendini kandırmaca.
Ben bu yıl Enflasyon araştırma grubunun hesabına dayanarak, excelimdeki arsanın değerine yüzde 40 ekliyorum, hadi bakalım.
Ya da emlakçı en az x2 yaptı ağabey dedi, yüzde yüz yazdım excele.
Oldu mu? Bence olmadı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba Sn roxette,
Zeminin nasıl olduğunu bilmiyorum ama duyduğuma göre eskiden burada Halkalı çöplüğü varmış. Ama herhalde inşaatlar başlamadan önce gerekli zemin düzeltme çalışmaları yapılmıştır, çünkü gerçekten çok büyük bir mahalle Atakent Mahaallesi, ülkenin en büyük 3. mahallesi diye biliyorum, Tokinin ve diğer özel firmaların yaptığı çok sayıda yüksek katlı binalar var.
İlgili bina için yapılan testte olumsuz birşey çıkmamış ama sesin neden geldiği de anlaşılamamış. Doğal olarak herkes oturmaya devam ediyor. Umarım kimsenin canı yanmaz olası bir depremde...
Enflasyonun % 40 olduğu dönemde arsa yerinde sayabildiği gibi, enflasyonun % 10 olduğu dönemde de arsa % 50 prim yapabilir.
Ya da enflasyondan bağımsız olarak, bulunduğu bölgedeki gelişmelere göre de değeri değişebilir.
Sadece bu günü veya sadece kötü dönemleri referans almak yanlış.
Emlağa minimum 20-30 yıllık bakılmalı.
Dolar bile enflasyonla eşit gitmiyor. Bir öne geçip bir geri kalıyor.
Bence TR şartlarında kur riski diye bir şey yoktur. Sizce var ise uzmanlar aşağıdaki gibi açıklamışlar.İstediginizi seçebilirsiniz.
https://www.google.com/search?q=kur+...obile&ie=UTF-8
Ev ile alakalı sıfır dairelerden Ankara için örnek vereyim.
1 milyon tl ye satılan daireler tapuda 500 bin tl gösteriliyor.
500 bine satılan yerler 200 bin tl gösteriliyor.
Bu yapılırken alan kişiye müteahit kıyak yapıyor gibi de bir algı var...
muazzam vergi kaçırılıyor, devlette bunu görmezden geliyor !!!
Ben devlete vergimi vereceğim, tapuda neye aldıysam onu yazın derseniz size ev satılmıyor, çünkü o daire müteahitin satışına emsal oluyor, diger daireleri yarı fiyatına satamıyor....
Yukardan aşagıya herkes sahtekar olmuş...Müsüman oranı %99
La ne diyorsun sen ne mezunusun bana ne anlatiyorsun matematik sizin gibiler yüzünden ağlarsa ağlar banane ya al şu dönemde bi yazlıkta gör örekeni
Buraya genis bir alanda nereden ev alayım diyene cevap vererek asıl hatayı ben yaptım. "Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
"Eskişehir'de 63 dairesi olan ev sahibi, isyan etti"
https://www.sondakika.com/haber/habe...syan-14402395/
63 dairesi olan ev sahibi: Öğrenciler yüzünden en az 6 bin lira çöpe gidiyor
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...=sol_surmanset
Sen git jet fadildan ev al yimpastan veya tosuncuk mehmet var alirmisin. Yada dur sana yalova'dan afyondan villa verek devremulk istermisin dini litarature uygun A.. gurbetçi yeşil sermayeler sizi bizi kaziklayin bizi kaziklayin diye ortalıkta Fink atıyorsunuz..."Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
"Daire başı 6 bin" olarak düzeltmek gerek. Yoksa yanlış anlaşılıyor.
Araçta vergi çok çok daha yüksek, %4 devede kulak, araç alırken kimse %150 vergi ödüyorum demiyor. Eve gelince 1 milyona ev alana 40 bin tl ağır geliyor !!!
Tamam barınma ihtiyaç ama 2 milyonluk barınma çokta elzem değil...
Hangi evin nerde kaç tl ettiğini sokaktaki normal vatandaş biliyorken, devletin bilmiyora yatıp söylenen beyana inanması ilginç )))
Gelişmiş veya gelişecek bir bölgede olmayan,lüx,site içi otoparklı vs olmayan 3+1 yeni bir bina yapıldı. Daire fiyatı 2 milyon diyor müteahit.
Yanında 2+1 eski bir daire satışta ve ev sahibi 850 istiyor. Yeni binadan önce 2+1 e anca 400 falan isteyebilirdi.
50 metre mesafede aynı metrekare 3+1 içi yapılı eski daire 500 e satışta.
6 aydır hiçbiri satılabilmiş değil. Aynı yerde bu özellikteki dairelerden hangisini ne kadara almak mantıklı sizce? Mesela benim tahminim yeni dairelere 2 milyondan müşteri çıkana kadar gerekirse 5 yıl bekler müteahit. 500 e satan biraz fiyat kırıp müşteri bulabilir, 850 isteyen ise ilanlarda görünmekten öte gidemez diye düşünüyorum. Başkaca bir senaryo gerçekleşebilir mi?
Sıfır araçta öyle de, ikinci el araçta vergi sifır.
Eskiden vergi var diye kimse aracı üstüne almak istemezdi, çok problemler yaşandı.
Devlet alım-satım vergisi tahsil edemediği gibi, araçların yeni sahipleri de "nasıl olsa benim üzerime değil" diyerek MTV de ödemedi. Vergi kaybı çok büyük oldu.
Sonuçta kanun değiştirilip vergi borçları yapılandırılarak araçların eski sahiplerinin mağduriyeti giderildi.
Neyse evlere dönelim, devlet vergiyi kaç yaparsa alabileceğini, kaçtan fazlasını alamayacağını iyi bilir.
1 milyonluk evin vergisini % 1 yapmak yerine, o kişinin tapuda evi 250 bin göstermesinie göz yumarak % 4 almak devletin tercihi.
Hemde böylece istediklerine ceza keser istediklerini medyada rezil eder vergi kaçırıyor diye.. istediklerine bak senin hakkında böyle diyorlar biz idare ediyoruz derler."Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
İBB’den çarpıcı rapor: Kiralar yüzde 66 arttı, kiracıların yüzde 72’si ev sahibiyle sorun yaşadı
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...asadi-6656158/
her vatandaşlık görevimi yaptığım da ben zarar gördüğüm için uzun süredir etliye sütlüye karışmıyordum. Gözümün önünde olan usulsüzlüklere de tahammül etmek bana işkence oluyor.
Geçen hafta sarı siteden mahallemdeki satlık ve kiralıkları excel tabloma işlerken aynı dairenin iki farklı emlakçı tarafından tam 100 bin lira farklı fiyatla ilana verildiğini fark ettim. Yüksek fiyat verene e-posta ile bunun sebebini sordum. Adam bana çok ukala bir cevap yazdı. Yani kısaca keyfime karışamazsın, istediğim fiyatı isterim diyor. Almayacaksam beni ilgilendirmezmiş.
Ekran alıntıları ve e-postalar ile Ticaret il müdürlüğüne elektronik ileti gönderdim. Dün savunmaları istenmiş. Emlakçı beni arıyor. Şaka yaptıklarını, piyasanın tepkisini ölçtüklerini vb. söyleyerek şikayetimi çekmemi istiyor. Hayır çekmiyorum, hiç birinizden de korkmuyorum kardeş dedim kapattım.
Vergi konusunu geçtik, sahtekarlık diz boyu herkes memnun eyvallah....
Ev yapmak isteyene Ankara Bb ( Başkan Mansur Yavaş) "Stabilize yol teknik altyapı ücreti" aliyor...
Hesaplaması Arsanın yola olan cephesi x Yolun genişligi × 154 tl = .....
Araanızın karşisinda park,okul,cami, spor alanı kisacası beledoyeye ait ne varsa onun payınıda siz ödüyorsuz...
Bu ücret tek kat başinı sokacak ev yapana da aynı, 40 kat 160 daire yapıp tanesini 1 milyobdan satan müteahite de aynı !!!
Bu ücret dagın başinda da aynı, en lüx semttede aynı...
DÜZEN GARIBANI DÜRTME, ZENGİNİ MUTLU ETME düzeni...
İnsanlara kendi arsasina ev yapma imkanı verilse, 40 kat ev yapan godomanlara uygulanan presedurler, garibam vatandaşa uygulanmasa, 2 milyona ev satmaya kalkıp müşteri bulamasada burnundan kıl aldırmayan müteahitleri görürum o zaman...
Ben kafaya koydum istedigi zorlugu çılarsınlar, evimi yapacagım ve mütehit mafayasına tek kuruşumu kaptirmayacayım....
HODRİ MEYDAN ))))
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.