Sayfa 239/1312 İlkİlk ... 1391892292372382392402412492893397391239 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,905 - 1,912 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Ev ile alakalı sıfır dairelerden Ankara için örnek vereyim.
    1 milyon tl ye satılan daireler tapuda 500 bin tl gösteriliyor.
    500 bine satılan yerler 200 bin tl gösteriliyor.
    Bu yapılırken alan kişiye müteahit kıyak yapıyor gibi de bir algı var...
    muazzam vergi kaçırılıyor, devlette bunu görmezden geliyor !!!
    Ben devlete vergimi vereceğim, tapuda neye aldıysam onu yazın derseniz size ev satılmıyor, çünkü o daire müteahitin satışına emsal oluyor, diger daireleri yarı fiyatına satamıyor....
    Yukardan aşagıya herkes sahtekar olmuş...Müsüman oranı %99

2. La ne diyorsun sen ne mezunusun bana ne anlatiyorsun matematik sizin gibiler yüzünden ağlarsa ağlar banane ya al şu dönemde bi yazlıkta gör örekeni

Buraya genis bir alanda nereden ev alayım diyene cevap vererek asıl hatayı ben yaptım.
     Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Arkadaşım ne anlatıyorsun sen, yemin ederim matematik şu yazdıklarını görse oturur ağlar.
    "Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    "Eskişehir'de 63 dairesi olan ev sahibi, isyan etti"

https://www.sondakika.com/haber/habe...syan-14402395/
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    63 dairesi olan ev sahibi: Öğrenciler yüzünden en az 6 bin lira çöpe gidiyor

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...=sol_surmanset
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Sen git jet fadildan ev al yimpastan veya tosuncuk mehmet var alirmisin. Yada dur sana yalova'dan afyondan villa verek devremulk istermisin dini litarature uygun A.. gurbetçi yeşil sermayeler sizi bizi kaziklayin bizi kaziklayin diye ortalıkta Fink atıyorsunuz...
     Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Arkadaşım ne anlatıyorsun sen, yemin ederim matematik şu yazdıklarını görse oturur ağlar.
    "Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

6. "Daire başı 6 bin" olarak düzeltmek gerek. Yoksa yanlış anlaşılıyor.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7. Tapu harcı + döner sermaye yaklaşık %4-%4.5civarı
    Bu bence çok yüksek. Yani 500k olan bir ev için, ki barınma ihtiyacı için genelde alınıyor, 20-25k vergi veriliyor.
    Bu makul seviyeye çekilse, kimse bu işlere girmez. Doğru bir durum değil ama realitede bu.

Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    Ev ile alakalı sıfır dairelerden Ankara için örnek vereyim.
    1 milyon tl ye satılan daireler tapuda 500 bin tl gösteriliyor.
    500 bine satılan yerler 200 bin tl gösteriliyor.
    Bu yapılırken alan kişiye müteahit kıyak yapıyor gibi de bir algı var...
    muazzam vergi kaçırılıyor, devlette bunu görmezden geliyor !!!
    Ben devlete vergimi vereceğim, tapuda neye aldıysam onu yazın derseniz size ev satılmıyor, çünkü o daire müteahitin satışına emsal oluyor, diger daireleri yarı fiyatına satamıyor....
    Yukardan aşagıya herkes sahtekar olmuş...Müsüman oranı %99

8.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Tapu harcı + döner sermaye yaklaşık %4-%4.5civarı
    Bu bence çok yüksek. Yani 500k olan bir ev için, ki barınma ihtiyacı için genelde alınıyor, 20-25k vergi veriliyor.
    Bu makul seviyeye çekilse, kimse bu işlere girmez. Doğru bir durum değil ama realitede bu.
    Araçta vergi çok çok daha yüksek, %4 devede kulak, araç alırken kimse %150 vergi ödüyorum demiyor. Eve gelince 1 milyona ev alana 40 bin tl ağır geliyor !!!
    Tamam barınma ihtiyaç ama 2 milyonluk barınma çokta elzem değil...
    Hangi evin nerde kaç tl ettiğini sokaktaki normal vatandaş biliyorken, devletin bilmiyora yatıp söylenen beyana inanması ilginç )))

Sayfa 239/1312 İlkİlk ... 1391892292372382392402412492893397391239 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •