-
Ev ile alakalı sıfır dairelerden Ankara için örnek vereyim.
1 milyon tl ye satılan daireler tapuda 500 bin tl gösteriliyor.
500 bine satılan yerler 200 bin tl gösteriliyor.
Bu yapılırken alan kişiye müteahit kıyak yapıyor gibi de bir algı var...
muazzam vergi kaçırılıyor, devlette bunu görmezden geliyor !!!
Ben devlete vergimi vereceğim, tapuda neye aldıysam onu yazın derseniz size ev satılmıyor, çünkü o daire müteahitin satışına emsal oluyor, diger daireleri yarı fiyatına satamıyor....
Yukardan aşagıya herkes sahtekar olmuş...Müsüman oranı %99
-
La ne diyorsun sen ne mezunusun bana ne anlatiyorsun matematik sizin gibiler yüzünden ağlarsa ağlar banane ya al şu dönemde bi yazlıkta gör örekeni
Buraya genis bir alanda nereden ev alayım diyene cevap vererek asıl hatayı ben yaptım.

Originally Posted by
efet
Arkadaşım ne anlatıyorsun sen, yemin ederim matematik şu yazdıklarını görse oturur ağlar.
"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
-
"Eskişehir'de 63 dairesi olan ev sahibi, isyan etti"
https://www.sondakika.com/haber/habe...syan-14402395/
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
-
63 dairesi olan ev sahibi: Öğrenciler yüzünden en az 6 bin lira çöpe gidiyor
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...=sol_surmanset
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
-
Sen git jet fadildan ev al yimpastan veya tosuncuk mehmet var alirmisin. Yada dur sana yalova'dan afyondan villa verek devremulk istermisin dini litarature uygun A.. gurbetçi yeşil sermayeler sizi bizi kaziklayin bizi kaziklayin diye ortalıkta Fink atıyorsunuz...

Originally Posted by
efet
Arkadaşım ne anlatıyorsun sen, yemin ederim matematik şu yazdıklarını görse oturur ağlar.
"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
-
"Daire başı 6 bin" olarak düzeltmek gerek. Yoksa yanlış anlaşılıyor.
-
Tapu harcı + döner sermaye yaklaşık %4-%4.5civarı
Bu bence çok yüksek. Yani 500k olan bir ev için, ki barınma ihtiyacı için genelde alınıyor, 20-25k vergi veriliyor.
Bu makul seviyeye çekilse, kimse bu işlere girmez. Doğru bir durum değil ama realitede bu.

Originally Posted by
seer
Ev ile alakalı sıfır dairelerden Ankara için örnek vereyim.
1 milyon tl ye satılan daireler tapuda 500 bin tl gösteriliyor.
500 bine satılan yerler 200 bin tl gösteriliyor.
Bu yapılırken alan kişiye müteahit kıyak yapıyor gibi de bir algı var...
muazzam vergi kaçırılıyor, devlette bunu görmezden geliyor !!!
Ben devlete vergimi vereceğim, tapuda neye aldıysam onu yazın derseniz size ev satılmıyor, çünkü o daire müteahitin satışına emsal oluyor, diger daireleri yarı fiyatına satamıyor....
Yukardan aşagıya herkes sahtekar olmuş...Müsüman oranı %99
-

Originally Posted by
Tasarrufcu
Tapu harcı + döner sermaye yaklaşık %4-%4.5civarı
Bu bence çok yüksek. Yani 500k olan bir ev için, ki barınma ihtiyacı için genelde alınıyor, 20-25k vergi veriliyor.
Bu makul seviyeye çekilse, kimse bu işlere girmez. Doğru bir durum değil ama realitede bu.
Araçta vergi çok çok daha yüksek, %4 devede kulak, araç alırken kimse %150 vergi ödüyorum demiyor. Eve gelince 1 milyona ev alana 40 bin tl ağır geliyor !!!
Tamam barınma ihtiyaç ama 2 milyonluk barınma çokta elzem değil...
Hangi evin nerde kaç tl ettiğini sokaktaki normal vatandaş biliyorken, devletin bilmiyora yatıp söylenen beyana inanması ilginç )))
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri