Hemde öyle böyle değil. Hukukun işlemediği sektörlerin en büyüğü inşaat sektörü belki. Cebinde 1 lira olmayan adamların 200 dairelik siteyi yıkıp kendine kalan 30 daireyi satarak inşaatı tamamlamaya çalıştığı ve hukuki olarak hiçbir yaptırımı olmayan sektör.
Şu an müteahhitler birliğimidir nedir son birkaç haftadaki olaylarda zaten inşaatına aylardır çivi çakmamış müteahhitler için mükemmel fırsat oldu. Bakın fiyatlar 3 misli arttı genel grev var, fiyatlar düşmeden inşaatı tamamlamamız imkansız .alayı bu yola gidecek.
Bizzat çevremde kayınvalide, eşimin dedesi teyzesi vs hayallerle kendi sitelerini kentsel dönüşüme verdi. 3 senede daha temel bile kazılmadı.3 senedir kiradalar.bağcılarda oturuyorlar ve tamamı koyu akp li. Yapmayın etmeyin girmeyin kentsele, 3-5 e bakmadan satın dedim diye bana neler dediler, milyon olacakmışta, 2 yanda ki site kentsele girp bittiğinde 300 binden 2 milyona çıkmışta. Şimdi benim olduğum ortamda en ufak emlak konusu açılmıyor.
Bu saatten sonra kentsel dönüşüme, oturum başlamamış projeye girip önden parasını veren safi salaktır.
Bitmiş , oturum olan nitelikli konutlarda fiyatları %5-10 değil katlanarak artacak çünkü arkadan gelen yeni stok yok.
Bugün 150 bin tl ( istanbulda standart oldu tüm müteahhitler dönüşümde 150 istiyor ) veren herkes inşaat bitene dek 2 kez daha 150 - 150 vermek zorunda.
Son düzenleme : Sugosu82; 16-09-2021 saat: 11:35.
ben de çok defa nakitin değerli olacağını söylemiştim ama önemli bazı detayları kaçırmışım.
yönetimde bulunan şahısların var olanların üstüne yüzbinlerce mülteci alacağını
50 bin doları olana dahi vatandaşlık adı altında arka kapıdan ev satılıp sıradan insanların hayatının karatılacağı.
şahsen düşmanın bile türk halkına yapamayacağı bu icraatlerin yapılabileceği aklıma gelmedi zira ben ülkemin ve halkımın menfaatine göre bir mindset e sahibim. malum iktidarın pervasızlığı ve halkın ahmaklığı tahminimin çok ötesine geçti.
bu dakikadan sonra dönüş yok, 50k$ doları olan herhangi biri ülkede emlak alıp vatandaş oluyor, bu noktadan sonra 20 yıl içinde ya soykırım olacak ya iç savaş bu kadar ahmaklığın bedeli ağır olacak.
Öyle deme öyle deme, Beylikdüzü'nde evler 10milyon milyar dolara çıkacak. Bak görürsün.Şahlanıyoruz, kıskananlar çekemeyenler anten taktırsın
![]()
Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII
nette denedim 200K yı mevduata koysan 3000 tl civarı faiz alıyorsun, rakam asgari ücretten fazla.
1 milyonun olsa 5 asgari ücret kadar fazi alacaksın, bu evler ortalama 1,5 asgari ücrete kiraya veriliyor
Bu sizinki biraz 80-90 lı yıllardaki kooperatif vurgunlarına benzedi;planlar eski parayla 100 milyon üzerinden yapılırdı,yarım yamalak teslimat ise 8-10 yıl sonra 800-900 milyona olurdu.Kooperatifleri fakirler kurar,orta halliler ilerletir zenginlerde sahip olur diye bir deyiş bile oluşmuştu şimdiki geri dönüşüme veriler evleride benzer son bekliyor gibi...
Yer İmleri