okyanusun ortasında dümensiz bir şekilde sürüklenen bir gemi gibi.... çok yazık
Printable View
okyanusun ortasında dümensiz bir şekilde sürüklenen bir gemi gibi.... çok yazık
[IMG]ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Yapay Zeka Destekli Jandarma KGYS (J/KGYS) Projesi adında, toplam bedeli 1.049.900.000 TL tutarında bir sözleşme imzalandı[/IMG]
Bu tip anlaşmaların asele zerre faydası olmaz, savunma sanayi başkanlığı para mı ödüyor aselsana.
Ancak ihracat ile ilgili anlaşmalar etki edebilir ki, onunda %40 ını tl ye çevirttiriyorlar zaten.
Mir sisteminin yaptırımı Swift'den çıkmak olur. Halkbank davasının ısıtılması olur. Sbk'ların yargılanma hikayeleri olur.
Caatsa şu an gündemde değil ya sayın tahta oyuncuları.
İkinci S400 alıyoruz diyelim hoplayın zıplayın ama bist'den fazla düşüş(an itibariyle) mantıksız be kardeşim?
Hep söylediğim şey ahh almamak lazım, hisse 2 dolara yaklaşmış, uyanıklar trade yaparken birileri uçacak daha yolun başı deyip gazlıyorsa töhmet altına girer. 1.80$ üzerinde yeni alım yapanlar şimdi baya köpürmüştür.
Düştükçe ekleme yaptım. Başkalarını bilmem ne yapar ne eder. Tahtacı abime hürmetler ederim.Maşallah dut bırakmamaya kararlı ağaçta.
Düşerken hacim azdı.
Bundan sonra hakkımızda hayırlısı kasaya masaya bol şans. Sayın Junge senin anahtara da gözümü diktim bilesin.
Tahtacı abide hiç geri alacağım diye beklemesin.
Bu endeksin önce 188 usd ardına da ilk seferde 210 usd yi geçmesi zaten bilimsel olarak imkansızdı.Bunu özeline yazdıklarım oldu.Düzeltme de maalesef bir o kadar sert oldu.
Bundan sonra ben arkama yaslanır beklerim.Belirttiğim iki nokta da endekste artık direnç olmuştur.Esas Film ikinci geçilip üstünde kalıcı olunduktan sonra.
Eğer bu piyasadan para kazanmak istiyorsanız kulağınızı tüm dış seslere kapatıp bu iki noktayı iyi takip etmelisiniz.
(Yenileme)SSB ile ASELSAN, yapay zeka destekli proje anlaşması imzaladı
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile ASELSAN arasında 1 milyar 49 milyon lira bedelli Yapay Zeka Destekli Jandarma KGYS (J/KGYS) Projesi Sözleşmesi imzalandı.
SSB'den yapılan açıklamaya göre, projede teslimatların 2023'te başlaması ve 2024'te tamamlanması planlanıyor.
J/KGYS Projesi kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan 25 il, 109 ilçedeki bin 650 noktada kamera ve kayıt sistemleri kurulacak.
Bu sistemlerden alınan görüntülerin kablosuz iletişim sistemleriyle aktarılarak, yapay zeka yazılımlarıyla analiz edilmesi, bu sayede suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılmasını teminen sistemlerin tedarik edilerek kurulumlarının yapılması amaçlanıyor.
Proje kapsamında ihtiyaç makamının belirlediği noktalara yaklaşık 7 bin kamera kurulumu yapılacak. Sistemlerden elde edilen verilerin kablosuz haberleşme yöntemleri olan WİMAX ve LTE mimarisi kullanılarak merkeze aktarılması planlanıyor. Ankara ve Balıkesir'de toplam 183 noktada LTE mimarisi kullanılarak veri aktarılması öngörüldü.
Projede hareket, seçili alan ihlalinin tespiti, nesne tespiti, kişi bulma ve eşkal tespiti, kalabalık sayımı, insan hareketi yönüne bağlı anormal durumların tespiti, araç varlık, tip, yön tespiti, güneş panelli direklerin kullanılması ve kablosuz görüntü aktarılması gibi özellikler öne çıkıyor.
SSB ile ASELSAN arasında yürütülecek projenin toplam bedeli 1 milyar 49 milyon lira olarak açıklandı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Hedef BENİM için BÜYÜK TÜRKİYE...
Yapılan yatırımlar icraatlar vs..
Buradan yola çıkarak Türkiye'de kaç tane ASELS kaç tane SİSE Kaç tane EREGL kaç tane TTKOM
kaç Tane THYAO var..
Demem o ki Büyüyen Gelişen Türkiyede Büyük şirketler her zaman Orta ve uzunda Karlı olacaktır..
Ayrıca bildigim bir şey yok yani :)
ytd..
saygılar.
Estağfirullah Sn. Honky;
Üst kanal direncini kırdı yukarı attı Hareketine başladı.
Lakin Bankalar piyasayı bozunca o da fırsattan istifade silkeleme yapıyor kanaatindeyim..
Göstere göstere götürecek hali yok piyasa %-3-5 eksi kapatırken..
Trend değişimi diyoruz Piyasalarda oluyor Asels da da oluyor sanırım :)
ytd..
ben en çok bu hisse 100 tl olursa ne olacak onu merak ediyorum 30 dan 50 den 60 tan ... alanlar dökülürmü yoksa 100 üstüalmaya devam edermi ky en çok bunu merak ediyorum
Yüz rakamı biraz sosyal medya muhabbeti bence. Önce bir 80 geçilsin bakalım eğer geçilecekse. Daha önce dirençleri belirtmiştim yukarda alıntıladım. Çok fazla direnç var yıkarılarda. Çok fazla ky ilede o dirençlerin aşılması çok zor. Muhtemelen sert hareketler bekleyenleri yıldıracak. Ky ile hiç bir hisse yükselmşyor zaten.
Önceki yıllarda bence aselşn en büyük problemi devletle iş yapması ama parasını zamanın da alamaması idi. Bu problem devam ediyor gözüküyor olsada ihracat rakamlarının öne çıkması ile sorun kısmen revize olacaktır.
Kasaya iyi paralar girincese o dirençler kırılacaksa bile yüksek fiyatlarda çok fazla ky olmayacaktır bence. Ne zaman o yükseklerden sokaktaki vtandaş ASELSAN vay be ne kzandıyor öyle ştın dolar hikaye, alın dediğinde tepeden vermeler klasik şekilde başlar tabi :))
ASELSAN yabancı oranı 19 Eylül 2022 % 23,30. 20 Eylül 2022 % 24,23.
Fark % 0,93. Hisse kapanış fiyatı: 30,76 TL (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır
Evet log grafiğine bakıyorum haftalıkta, aylık ta da bakıyorum, ordan bakınca ancak düşüşte son diyebileceğimiz noktada ancak yükseliş için bir sinyal yok belki 10 ay belki 2 yıl sonra yükselişe başlar, usd bazda dipte olduğunu bilemeyen mi var belkide hiç başlayamadan mefta olur. zamanın tek hükmü yolda yolcusunu boşaltmaktır.
Zamanın hükmü ile ilgili deyişiniz hayatı sorgulatır.
Fed'in üzerine yarın bizim merkez bankası faiz indirirse yine ortalık karışır mı?
Kısa-orta vade için yine kafa karıştırıcı sorular.
Uzun vadeli düşünmek içinse 40 yaş altı olmak lazım bu hususta yerli SP haklı olabilir yeni numaralar öğrenilemiyor bir yaştan sonra.
Tüm paydaşlara bol kazanç dilerim.
Vadesine kadar yazdım. Bundan sonra columbia dark filtre kahvemi demler keyifle yudumlayarak seyrederim. Arada bitter çikolata yanında kaçamak yaparak.
Umarım anahtarı uzatırken elin titremez.
Bir de Sayın Kılavuz vardı short yapacaktı.Hadi yap bakalım bundan sonra endeks ya da bu hisse vadeli short ne olacak görelim sonuçlarını da burada yazarsınız. Ama bak ben mesuliyet kabul etmem uyarımı taaa o gün yaptım.
Bugünde günü vakti saati gelene kadar bu topicte misyonum bitmiştir.
ASELSAN, uluslararası bir müşterisinin kullanımına yönelik olarak aviyonik sistemleri kapsayan, toplam bedeli 31.807.273,61 ABD Doları tutarında bir satış sözleşmesi imzaladı
32'den malın yarısını verdim.
%25 Aselsan
%75 dolar oldu portföy.
Bakalım yarın daha aşağıdan alabilecek miyim yoksa malın arkasından bakacak mıyım?
Başta benden malı alanlar olmak üzereTüm paydaşlara bol kazanç olsun.
4 ay onceki ortalamalardin yine verdi.
O zamanlar bahsettiggim ortalamalar 1.96-$ idi. Ve ordan %25 asagi vermisti. Gecen hafta o ortalamalar 1.86-$ inmisti. Yine ordan %20 asagi verdi.
Ama bu defa ki verilis aceleci ve panik yaratmak amacli oldugunu dusunuyorum. Buyuk bir ihtimalle tahta sahipleri uzun vadeli yukselisi artik baslatmak istediklerini dusunuyorum.
Cunku ellerinde BIST30'un gelecek 10 yillik vadede en yuksek buyume ve gelisme potansiyeline sahip sirketin hisseleri var. Zamaninda bir maliyeti var. Daha fazla uzun sureli baski onlar icin karli bir is sayilmaz.
Daha dusuk bir olasilik ise biraz daha mal kapmak niyeti ile baskiyi 1-2 ay daha uzatmaktir.
Herkese Bol Kazanclar.
Aşağıdaki USD bazlı haftalık grafik uzun zamandır ilgimi çekiyordu hiçbir formasyona ve mantığa sığdıramadım ama tesadüf te değil, genelde, salınımlar başta büyük ve daralarak giderken burda dar salınımdan daha geniş bir sanılımla üçgen formasyonunun opozit bir şekli oluşmuş. grafiğin neden böyle olduğuna dair yorumu olan arkadaş varmıdır. acaba hiseler ky elinden çıkıp birkaç spek eline geçtiği için mi bu hareketleri görüyoruz.
https://i.hizliresim.com/h66ihl7.jpg
Biraz daha ekleme yaptık hayırlı olur inşallah. :)
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
ASELSAN yabancı oranı 21 Eylül 2022 % 23,08. 20 Eylül 2022 % 24,23.
Fark % -1,15. Hisse kapanış fiyatı: 31,08 TL (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır