Sayfa 227/678 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon
Arama sonucu : 5419 madde; 1,809 - 1,816 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Sayın Aokan1973 piyasanın çivisi çıkmış ama bu haberler sosyal medya bunlar boş beleş işler.Bu iş eninde sonunda malın güçlünün elinde ne zaman toplandığına göre değişir. Büyüklerde küçüklerden malı en rahat en ucuza böyle zamanlarda alabilir.

Haberleri oradan oraya kopyalayanlar bunları köpürtenler bu sisteme bilerek ya da bilmeyerek sadece hizmet eder.Benim gibi biri de bunları söyler deli sanılır bu işler bu kadar basit.

s-400 haberi günü ben acaba nerede son paramla ne alırdım diye bakıyordum birileri de satmaya çalışıyordu.

Yine ABD hazine bakanı geldi o habere çok kişi mal satma peşindeyken ben alma peşindeydim.

Ben bu 3800 ler endeksi en az 5-6 ay öncesinden bekliyordum.İlla olacak diye değil.Yerler çok netti.Ora olmasa döneceği bir önceki noktada hazırdım.Ne 3800 endekse ne bugün olanlara zerre şaşırmadım.Bundan sonra da olacaklarla ilgili bir stratejim var.

SHORTcuları batırdılar şimdi sıra longcularda diye de kaç kez yazdım.

Yalnız daha öncede yazdım buradaki tahtacı abimiz çok acımasız.

Hoş güzel anlatıyorsunda bir düşüşte dip neresi bir de o seviye belli olsa dersinki, tamam burası daha aşağısı yok, 3$ ucuzdu 6$ a göre aldık sonra 2$ oldu baktık 4 yıldan fazla geçmiş para pul olmuş hisse 1.2$.
    6$ neresi 1.2$ neresi, valla adamların gözünde fiyatın hiç kıymeti yok dilerlerse 10 cent e bile indirirler sonra 1,2$ ne kadar da pahalıydı deriz.
    Kapital para piyasalarının kurucuları kurallarını yazanlar da kendileri sistemi işletende değer belirleyip çevirenlerde kendileri ne isterlerse bu piyasada o olur. öyle atıp tutmakla gürlemekle yürümüyor. ya oyunu onların koyduğu kuralına göre oynayacaksın yada çin gibi k.kore rusya iran gibi kendi yağında kavrulacaksın.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ADANA+İSTANBUL
    Gönderi
    2,435
    ASELSAN yabancı oranı 15 Eylül 2022 % 24,86. 14 Eylül 2022 % 26,26.
    Fark %-1,40. Hisse kapanış fiyatı: 33,86 TL (Kaynak İş Yatırım).

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
    Yasal Uyarı.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by junge Yazıyı Oku
    Hoş güzel anlatıyorsunda bir düşüşte dip neresi bir de o seviye belli olsa dersinki, tamam burası daha aşağısı yok, 3$ ucuzdu 6$ a göre aldık sonra 2$ oldu baktık 4 yıldan fazla geçmiş para pul olmuş hisse 1.2$.
    6$ neresi 1.2$ neresi, valla adamların gözünde fiyatın hiç kıymeti yok dilerlerse 10 cent e bile indirirler sonra 1,2$ ne kadar da pahalıydı deriz.
    Kapital para piyasalarının kurucuları kurallarını yazanlar da kendileri sistemi işletende değer belirleyip çevirenlerde kendileri ne isterlerse bu piyasada o olur. öyle atıp tutmakla gürlemekle yürümüyor. ya oyunu onların koyduğu kuralına göre oynayacaksın yada çin gibi k.kore rusya iran gibi kendi yağında kavrulacaksın.
    Başkan sen 6-9 ay bana takıl. Bak alırım anahtarını.

Bizi rahat bırakmazlar kavrulamazsın.

Tahtacı abi tam bir profsun hisseye inanmayan bir tane adam bırakmayacaksın tahtada onu anladık artık.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

4.  Alıntı Originally Posted by junge Yazıyı Oku
    Seçimlerden sonra muhtemelen kapalı bir ekonomi(closed economy model ) modeli düşünülüyor olabilir sayın Junge.

Doğrudur, yanlıştır demiyorum ama.

Serbest piyasada döviz alınıp satılamadığı devletin faiz, kredi, döviz de tek belirleyici olduğu bir model.

Yaşayıp göreceğiz.
    Kendime notlar... İstediğin fiyattan alamıyorsan alma, kar kaçırmak zarar etmekten iyidir!

5. Sayın Aokan1973 nasıl olacak bu dediğiniz. Bizi doğu Almanya yapacaklar öyle mi? Bu ülkede bu mümkün değil.Bu analizleri yapanlara lütfen benden selam söyleyin.

Buralardayız yaşayıp göreceğiz.

Bu yazınız aklıma şunu getirdi 2002 millet AK parti iktidar olacak İHlas 5-10-20-50 tl olacak tahminleri havada uçuyordu. O gazla 1 liradan 1,7 e mi ne gitti.Bir bakın bakalım satmayanlara sonra ne olmuş.Ben baktım olacak gibi değil 1,5 bastım çıktım.

Bu analizin de bundan farkı olmaz.

Kimseyi kırmak istemiyorum ama bu sosyal medyadaki uç yorumlardan uzak durmalı bir borsacı.Bak kendi fikri de o olabilir benim fikirlerle zerre sorunum yok.Ama bu analizlerle gerçekleşmeler çok farklı olur sonra kendisi üzülür.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Sayın Aokan1973 nasıl olacak bu dediğiniz. Bizi doğu Almanya yapacaklar öyle mi? Bu ülkede bu mümkün değil.Bu analizleri yapanlara lütfen benden selam söyleyin.

Buralardayız yaşayıp göreceğiz.

Bu yazınız aklıma şunu getirdi 2002 millet AK parti iktidar olacak İHlas 5-10-20-50 tl olacak tahminleri havada uçuyordu. O gazla 1 liradan 1,7 e mi ne gitti.Bir bakın bakalım satmayanlara sonra ne olmuş.Ben baktım olacak gibi değil 1,5 bastım çıktım.

Bu analizin de bundan farkı olmaz.
    Sayın Lunar değişik bir tarzınız var. Alıştıkça sempati duyuyorum size. Allah uzun ömür versin forumun en kıdemlilerinden birisiniz sanırım. Ben de 49 yaşındayım.

Çok şey geçirip gördüğünüze eminim.

Uzun vadeci kişiliğinize de hayranım ayrıca da. Ama ben 48'imde artık orta vadeye döndüm malumunuz, Türkiye'de ortalama yaşam beklentileri batı ülkelerinden 10 yıl düşük yaklaşık.

Hep John Maynard Keynes'in 'Uzun vadede hepimiz ölmüş olacağız' sözü kulaklarımda yankılanıyor yatırım yaparken.

Bu da benim kusurum sanırım. En derin saygılarımla.
    Kendime notlar... İstediğin fiyattan alamıyorsan alma, kar kaçırmak zarar etmekten iyidir!

7. Benimde yaşım 48. Bana takılırsanız biraz o 10 yılı telafi ederiz. İnşallah.

Kusur estağfurullah.

Beni böyle konuşturan trend.

8. 4 ay once dolar bazinda Haftalik ussel ortalamalarin kesisme bolgesi olan 1.96-$ dan gostere gostere hemde gozumuze sok soka asagi cevirdi tahtaci.......Tahtaci numara yapiyor sandik. Boyle basit gostere gostere asagi vermez zannetik. Ama ordan %25 asagi verdiler 7 kocali Hurmuzun veletleri.

Simdi o haftalik ussel ortalama bolgesi 1.86-$ olmus durumda. Ustune birde bazi aylik ussel ortalamalarda o bolgeye yaklasmis durumda.

Yani Teknik olarak esas su anda onemli olan bolge 1.96 degil 1.86-$ civaridir...34 TL civarlari...

Yine gostere gostere bir kez daha asagi verirlermi diye insanin aklina gelmiyor degil. Ama bu defa ihtimal dusuk diye dusunuyorum.

Benim Aselsan perspektifim 10 yillik bir vadedir.
    Daha oncede Aselsan ile ilgili 10 yillik beklenti ve hedeflerimi yazmistim.
    Turkiye Kapital 500 de 1. Bist30 da ise acik ara en yuksek borsa degeri.

Son zamanlarda onumuzdeki 7-8 yillik potansiyel buyumeyide simdiden gerceklesmis gibi hesaplayarakk 16-17 piyasa degeri ile islem goren sirketlere kucuk yatirimcilari nikahlandiriyorlar.

Su anda bu denli yuksek pd ile islem goren ne S... nin nede H.... hissesinin buyume potansiyeli Aselsanin potansiyel buyumesi kadar olmasi mumkun degildir.

Ornegin 2 yil sonra tek bir SIPER hava savunma sistemin yurt disi satis sozlesmesi 1 milyar dolardan asagi olamaz.

Baykar firmasi tek bir segment uzerinden uretim yapmasina ragmen insnilmaz bir ihracaat basarisi yakaladi. Siradaki basari hikayesi Bir cok segmentte urun ureten Aselsanin olacaktir.

Herkese Bol Kazanclar.

Sayfa 227/678 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •