Hangi şube dostum bu? Ben öğlen sordum bana 28 verdiler
Printable View
[emoji488] 28.5 temdit oranı
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Burganbank eski müşteri 150.000 TL 32 gün için 27 ile bugün bağlandı. 1 ay önce 19’dan bağlamıştım
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şeker 32 gün temdit 28 200k.
Bugün 300k ing banktan aktifbanka gunluk yatirdim.. nkoloy bono günlük 28 yani 26.5 hic sube sube dolasmaya gerek yok bence adamlar direk veriyo
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaslar bu ING den 250k üstünü nasıl eft yapıcaz? Günlük limit 250k imis. Parayı eft yapamıyorum.
Forumdaslar fikre ihtiyacim var.
250 bine bir begendigim ev var. Bankadada gunluk vadelide param var. Diyorumki evi pesin odeme yerine 250 bine 60 ay kredi ceksem tahminen 6500 odeyecegim. 250 binin aylik getirisi 5000 desek cebimden her ay cikacak olan 1500 lira. Bunu da 60 la carparsak ev bana 90 bin. Aylik 1 den kiraya versem 60 da oradan gelse net bu ev bana 30 bine gelmis olur. 250 binimde cebimde durur ve ev 5 yilda primlenir. He para 5 yil enflasyon karsinda deger kaybeder ama pesin almaktan kat be kat mantikli gibi???
Aktiften alinan bono stopaj orani yüzde 10 dolayısıyla 28 oran 26.5 a denk geliyor...Ben yillardir takilirim aktifbanka cogu bankadan daha iyi geliyor bana..
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
NurolBank
+1 mio
%33.50 Bono Oranı
MK %31.74
ytd.
syg,
Yaptığın hesap güzel Lakin evdeki hesap çarşıya uymaz diye bir söz var. yarın nolacak bankalar o dediğin faizi 5 yıl boyunca verecekmi ev kiracın her ay düzenli kiranı ödeyecekmi. ben 5 yıl değil 1 ay sonra ne olacağımızı bilemiyorum.Yinede iyi düşün öyle karar ver inş gönlünün istediği olur.
mantıklı ama krediyi daha az çekip yapardım bunu, tüm nakdi harcamaktansa bu dediğinşz mantıklı. Şirketler de böyle yapar, aktiflerini borç ödemeye harcasalar iş yapamazlar, o yüzden hem borçları olur hem de canlı , nakit ya da menkul varlıkları, bu sayede bilançoyu, işletme sermayesini, nakit akışını, pasiflerini dengede tutarlar.
Hesap yaptim krediyi daha az cekersem nakitten pesin vermis olucam yani faiz gelirim dusecek. Hesapladim daha zararli cikiyorum.
2002 faiz oranlarini inceledim suanki faizleri 5 yil dusurmeleri mumkun gorunmuyor. Bu sebeple yukaridaki arkadasin tereddutlerinin de olusmayacagini dusunuyorum
60 x 6500 = 390000
Bu oranlarda kredi kaldi mi, nereden aldiniz bu orani. 250k ya 5 yil icinde yaklasik 500k odersiniz yeni faiz oranlari ile.
Bu da parayi vadeli de birakip kredi cekmek icin uygun degil bence.
Siz bu evi yatirim amacli aliyorsunuz. Kendiniz icin alsaydiniz anlardim ama bu donem yatirim yapmak icin uygun degil. Unutmayin krizde hersey degersizlesir. Bu yasadiklarimiz daha bir baslangic. Siz saniyor musunuz ki kotu geride kaldi. Boyle zamanlarda uzun vadeli borclanilmaz, yatirimlar askiya alinir, tasarrufa gidilir.
Ben sizin yerinizde olsam almazdim o evi yatirim amaci ile.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
100k olmali diye biliyorum. Sitesinde bugun okudum.
Sayin alenicev
Orani isbankasindan aldim. Kriz zamaninda yani tl deger kaybederken kredi cekmenin daha mantikli olacagini dusunuyorum. Cunku aylik odemem olan 6500 tl iki yil sonra pula donecek. Uzun vadede herhangi bir sikinti yasanacak olursa ana para nakit olarak elimde oldugundan erken odeme yapar krediyi kapatirim diye dusunuyorum. Birde faiz geliri 5000 tl gunluk hesaptan yani bu plani uygulayacak olursam bankalardan ozel teklif alarak faiz oranimi arttirabilirim yani 5500 lere cikarabilirim. Kiracida sikinti yasamazsam ev bedavaya gelmis olmaz mi
Tek kaybim 250 binin bes yildaki enflasyon karsisinda erimesi olacak onu da evin yapacagi primden telafi ederim diye dusunuyorum
Aktifbank 500k 32 gün mevduat karşılığı %30 Bağdat Caddesi şubeden bağlandı...
Birebir ayni durumu yasadim hatta parayi eft ye ilk once masraf cikarttiklari icin nakit alacaktim subeye 4 gun onceden haber ettim sube yetkiliside bana eft yi masrafsizlik tanimladigini soyledi bende diger bankanin iban nosunu verdim sabah yapilmasi gereken islem bi baktim diger bankadaki hesabima 17:19 da gecmis cuma-ctesi-pazar gunu 3gunluk vadeden kaybim oldu bunu bankaya bddk ya sikayetvara sikayet ettim ama nafile zararimi karsilamadilar ustune ustuk tlfdan hakaret yiyerek telefonumu suratima kapattilar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bulunduğumuz yerde şubesi bulunmayan bankada hesap açma şansımız var mı. Lakin yüksek oran veren bankaların çoğu yerde şubesi yok.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O kadar basit degil. Ayrintilari ile anlatacam. Gozden kacirdiginiz bazi seyler var
Peşinat verince faiz geliriniz düşecek dediğiniz gibi ama faiz gideriniz daha çok düşecek, hesabınıda yanlış olabilir.
Benzerini kardeşime 2 yıl önce yaptık, ama %50 kredi şeklinde. Kredi sabit faizli dediğiniz gibi. Kredinin o zaman maaşının 1/4ü idi şimdi 1/5ine geldi. Ev kira çarpanı düşükse alınır. Bu forumda emlağa yatırım yapılmaz diye çok yazan var ama bir çoğu emlakla ilgisiz kişiler. Bir kötü tecrübeyi genellemenin anlamı yok.
250 bin mevduatta %28 den yıllık min 65 bin koyar üstüne .bu evin artacağını düşünmüyorsanız bu şartlarda mantıklı değil.
ikinci yıl 315 bin min 74 bin koyar üstüne %28 den =390 bin yapar para olur elimizde ..bu evin artacağını düşünmüyorsanız bu şartlarda hiç mantıklı değil.
siz zaten bu krizin uzun sürebileceğini düşünüyorsanız ve faize dokunmayacaksanız artan para size birden fazla ev aldırır.
Çok güzel ben 300k %26 Merzifon sübe 60 gün 15/11/2018
Ama kasımda %30 diye uğrasacam haziran 2019 kadar 7 aylik
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de calismam cok cazip oran vermezse diger bankalara gore.
2015 Ocak'da bir gm satisim vardi.
Alici konut kredisi kullanmis bir kismi icin.
Banka avukati geldi tapuya, yeni tapunun bir kopyasini subeye iletti ve islem tamam parayi saticinin hesabina eft gecebilirsiniz dedi.
Subedeki dingil 10 defa aramama ragmen ha simdi yapiyoruz ha 10 dk diyerek beni oyaladi, benim parami eft yapmadi.
Ertesi sabah saat 9.00 da ilk musteri olarak iceri girdim ve hadlerini bildirdim tabii.
Bu nedenle mumkunse TEB'in oldugu sokaktan bile gecmiyorum.
Syg,
%25 yıllık (360 gün) faiz ile
1. Yıl 310
2. Yıl 385
3. Yıl 475
4. Yıl 590
5. Yıl 730 bin liranız olur diye basitçe hesapladım...
Ev alırsanız 5 yıl sonra bankada 250.000 liranız ve eviniz olacak... Eviniz beş sene sonra 500.000 lira üzerinde kalırsa kar edilebilir gibi görünüyor... Tabi faizlerin ne olacağı belirsiz...
Bilen biri yazarsa sevinirim .
Bu bankalar neden gün sayısı 32 oluyorda 30-31 güne aynı oranı vermiyorlar ?
Sebebi ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi