sim kart blokesi eskiden beri yapýlýyor ve buna hiç bir önlem almýyorlar çok basit þekilde çýkarýlýyormuþ...
bir pazar sabahýda eþimin teb kartýna 3 adet iþlemden sonra kartýna bloke konduðu mesajý geldi baktým yabancý ülkeden mail order harcamasý yapýlmýþ gerçi banka parayý almadan bir süre sonra iptal etti ama sinek ufak mide bulandýrýyor ,
en önemlisi gerçekten güvenlik diye bir þey kalmadý, internet ve dijital yaþam kolaylýk olduðu kadar daha fazla risk taþýyor,
en güvenlisi ne banka hesabý, ne kredi kartý, ne telefon olmayacak ama nasýl yaþanacak,
bunlar mafya gibi girdin mi çýkamýyorsun...
HAYAT DEVAM EDÝYOR...
Bu olayýn benzeri benim baþýma yaklaþýk 3 yýl önce geldi. Ancak sim kart deðiþikliði sebebi ile kullandýðým banka hesaplarýn hepsi otomatik bloke olmuþtu herhangi bir kaybým olmadý ama çalanlarýn niyeti zaten hesaplarýmý boþaltmak deðilmiþ.
Bloke açmak için bazý bankada atm'ye gittim, birinde gizli soru cevap soruldu, halkbank'ta þubeye gittim þube olunca iþlemler 1 günü geçti. Özellikle iþi yokuþa sürmüþler gibi geldi ki maðduriyet en aza insin.
Ses tanýma sistemi çok önemli bir önlem bence. Bu muhakkak her bankada olmalý.
Herneyse savcýlýða gittim, sonuçta hattýmý çalanlar bulunamadý. Hattýmdaki para ile sms alýnýp binlerce reklam mesajlarý gönderilmiþ çalma sebepleri buymuþ diye anladým.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri