Sayfa 243/1030 İlkİlk ... 143193233241242243244245253293343743 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 1,937 - 1,944 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Bunu buraz aciklayabilirmisin. 28 demissiniz sonra 26.5
    Bunun gunluk vadeliden farki nedir? Guvenilir birseyse bizde gecelim
    Aktiften alinan bono stopaj orani yüzde 10 dolayısıyla 28 oran 26.5 a denk geliyor...Ben yillardir takilirim aktifbanka cogu bankadan daha iyi geliyor bana..

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. NurolBank

+1 mio

%33.50 Bono Oranı

MK %31.74

ytd.

syg,

3.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Forumdaslar fikre ihtiyacim var.
    250 bine bir begendigim ev var. Bankadada gunluk vadelide param var. Diyorumki evi pesin odeme yerine 250 bine 60 ay kredi ceksem tahminen 6500 odeyecegim. 250 binin aylik getirisi 5000 desek cebimden her ay cikacak olan 1500 lira. Bunu da 60 la carparsak ev bana 90 bin. Aylik 1 den kiraya versem 60 da oradan gelse net bu ev bana 30 bine gelmis olur. 250 binimde cebimde durur ve ev 5 yilda primlenir. He para 5 yil enflasyon karsinda deger kaybeder ama pesin almaktan kat be kat mantikli gibi???
    Yaptığın hesap güzel Lakin evdeki hesap çarşıya uymaz diye bir söz var. yarın nolacak bankalar o dediğin faizi 5 yıl boyunca verecekmi ev kiracın her ay düzenli kiranı ödeyecekmi. ben 5 yıl değil 1 ay sonra ne olacağımızı bilemiyorum.Yinede iyi düşün öyle karar ver inş gönlünün istediği olur.

4.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    NurolBank

+1 mio

%33.50 Bono Oranı

MK %31.74

ytd.

syg,
    vayy demek 3 peçete getirene 1 peçete bedava veriyorlar...
    yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    250 bine bir begendigim ev var. Bankadada gunluk vadelide param var. Diyorumki evi pesin odeme yerine 250 bine 60 ay kredi ceksem tahminen 6500 odeyecegim. 250 binin aylik getirisi 5000 desek cebimden her ay cikacak olan 1500 lira. Bunu da 60 la carparsak ev bana 90 bin. Aylik 1 den kiraya versem 60 da oradan gelse net bu ev bana 30 bine gelmis olur. 250 binimde cebimde durur ve ev 5 yilda primlenir. He para 5 yil enflasyon karsinda deger kaybeder ama pesin almaktan kat be kat mantikli gibi???
    mantıklı ama krediyi daha az çekip yapardım bunu, tüm nakdi harcamaktansa bu dediğinşz mantıklı. Şirketler de böyle yapar, aktiflerini borç ödemeye harcasalar iş yapamazlar, o yüzden hem borçları olur hem de canlı , nakit ya da menkul varlıkları, bu sayede bilançoyu, işletme sermayesini, nakit akışını, pasiflerini dengede tutarlar.

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Şekerbank cuma verdiğim yazılı limit artış talimatını halen uygulamamış.bankadan miğdem bulanmaya başladı.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Böyle durumlarda cazgırlık şart maalesef
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    mantıklı ama krediyi daha az çekip yapardım bunu, tüm nakdi harcamaktansa bu dediğinşz mantıklı. Şirketler de böyle yapar, aktiflerini borç ödemeye harcasalar iş yapamazlar, o yüzden hem borçları olur hem de canlı , nakit ya da menkul varlıkları, bu sayede bilançoyu, işletme sermayesini, nakit akışını, pasiflerini dengede tutarlar.
    Hesap yaptim krediyi daha az cekersem nakitten pesin vermis olucam yani faiz gelirim dusecek. Hesapladim daha zararli cikiyorum.

2002 faiz oranlarini inceledim suanki faizleri 5 yil dusurmeleri mumkun gorunmuyor. Bu sebeple yukaridaki arkadasin tereddutlerinin de olusmayacagini dusunuyorum

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    60 x 6500 = 390000

Bu oranlarda kredi kaldi mi, nereden aldiniz bu orani. 250k ya 5 yil icinde yaklasik 500k odersiniz yeni faiz oranlari ile.

Bu da parayi vadeli de birakip kredi cekmek icin uygun degil bence.

Siz bu evi yatirim amacli aliyorsunuz. Kendiniz icin alsaydiniz anlardim ama bu donem yatirim yapmak icin uygun degil. Unutmayin krizde hersey degersizlesir. Bu yasadiklarimiz daha bir baslangic. Siz saniyor musunuz ki kotu geride kaldi. Boyle zamanlarda uzun vadeli borclanilmaz, yatirimlar askiya alinir, tasarrufa gidilir.

Ben sizin yerinizde olsam almazdim o evi yatirim amaci ile.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 243/1030 İlkİlk ... 143193233241242243244245253293343743 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •