Sevgili 2020 sizi hep takip ederim hiç yanılmazsınız. Alkim benim nezdimde geleceğin egeen idir. Sabır edelim. Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler.
MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Yine hissenin dengesi bozuldu, deli danalar gibi yalpalıyor. Kademelerdeki lotlar az.
https://t24.com.tr/haber/gubre-ihrac...geliyor,987119 ampül iktidarında şeye yan bastık, bir bu eksikti. her gübreye ihracat yasağı getiriyormuş padişah.
Gübre ihracatının yasaklanması mı düşüşü gerçekleştirdi. Saygılar.
Herifler gerçekten faizi düşürdüler. Espirimi yapıyorlar yoksa ciddi ciddimi hala ayıkamadım. Nasıl bir kafa bu ya, çözemedim vallahada billahada. Ben düşürdüm demeyle düşermi bu ya. İçeride enflasyon tavan yapmış adam fazi düşürüyor. Ne içiyorlarsa bende istiyorum. BANADA VERSİNLER. Ben ekonomist değilim ama bunun böyle olmayacağını bilecek kadar bilgim var. Peki bunu yapanlarda ne eksik?
Bizi yürütmeyen siyasi istikrar. Düşük faiz ile kredi kullanacam diye bize abanıyor. Vay anasını sayın seyirciler. Çıldırdım resmen.
Akıl mantık sağduyu sorumluluk ülkeyi terk edeli yıllar oldu.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
saçmalamanın daniskasını yapmışsın.hem ekonomist değilim diyorsun hem çoğu ekonomistin eleştirmediğinin katmerlisini eleştirmişsin.faizler düşmeden hiçbirşey düzelmez.üretim maliyetlerinin önemli bir kalemini oluşturan faizlerin düşmesi maliyetleri dolayısıyla fiyatları düşürecektir.ben de çok merak ediyorum sen ne içiyorsun da iktisadi konularda zerre kadar bilgi birikimin olmadan ahkam kesiyorsun.burada siyaset yapmanın yasak olduğunu bilmeyecek kadar zavallısın da aynı zamanda.bizi yönetemeyen siyasi iktidardan daha iyisini bu millet buldu da mı seçmedi.Bir bak bakalım sence kim hangi kafa yönetecek bu ülkeyi.özelden yaz da burada siyaset yapıp kimseyi rahatsız etmeyelim.
sen ne çok biliyor muşsun be üretim maliyetleri faiz miş
o zaman disarıdan hammadde almıyorsun sa öpüçükle veriyorlar
benzin ve doğalgaza zam yapmada göreyim seni
biraz okuyun be alım gücü düşen bu millet değil demi
onun iki günde mazot da 64 kuruş zam yaptılar demi
Arkadaşlar kırıcı ve yıkıcı cümleler kullanmayalım. Otoriter, bilmiş cümleler her zaman tehlikelidir. Lütfen gerginleştirici cümlelerden kaçınalım. Saygılar.
çok özüe dilerim ama hergün biraz daha fakirleşirken ve bunun savunulması beni çileden çıkarıyor.
Yazık bu millete
Çok hoş bir kapanış yaptı. Kapanışta endeks artarken çok şık düşüş gösterdi. Bravo, alkışlamak gerekir bu kapanışı.
sen gerçekten zavallı değil zavallıların bile acıyacağı kadar cahilsin.senle muhatap olmam hata sen git kahvede derdini anlat.20 yıl önce asgari ücret 99 dolardı şimdi 260 dolar.hergün fakirleşmekten bahsederken 20 yıldır büyüyen hem de kalkınmakta olan ülkeler arasında en fazla büyüyen ülkemiz var.cumhuriyetten bu yana ne yapılmışsa onların 3-4 katı yapılmış.hastane yol,havaalnı,okul...aklına ne geliyorsa.ama sen ne anlarsın büyümekten bu yatırımlardan.siz alışmışsınız temel atmama törenlerine,şov yapmaya,gecelik faizlerin yüzde 8500 olmasına,bir vekil istifa edince borsanın 3 gün taban yapmasına.istikrar nedir ne anlarsınız.boş tencere misali ötemkten başka ne bilirsiniz? sizin beklediğiniz o ülke rüyalarda kaldı.ekonomi battı diyeli 12 yıl oldu ama lüks arabalarda 6 ay sıra bekliyor bu millet.oğlunun elinde iphone 15 telefon olup 3 ay kullandıktan sonra 16 sını almak için 20 bin lirayı gözden çıkaranlar da pahalılıktan bahsediyor.benzini ben olsam 30 lira yaparım.ne bu be her arabada 1 kişi trafikten ambulanslar gidemiyor hastaneye varmadan hastala ölüyor.
https://twitter.com/nedenttoldu/stat...bKX8iE2Zg&s=19
ASUS_X00TD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bak bu sana kapak olsun tabii anlarsan o kapasite varsa ASUS_X00TD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
diyorum ya sen zavallıların acıyacağı kapasitede bir adamsın.64 yaşıma kadar kendimi bildim bileli bu tip ağlayanlara bin defa şahit olmuşumdur.bunların çoğu genelde senin gibi safların algılarını bozma adına provakatif videolar kol gezmektedir.bunlar toplumda yüzde kaç kişidir,benim bahsettiğim 6 ayda bir telefon değişen,lüks arabalarda sıra bekleyenlerin yanında esamesi okunmaz.defol git sen benim muhatabım olmayacak kadar bilgi fukarasısın
Sen kimsi benimle muhatap olacaksın ki yaş gelmiş ama akıl geri kalmış belli
göster tlf eskiden tlf mu vardı diyenler
Oy oy oy az yavaş gel. Kimsin sen. Ne satıyorsun? Sende kalsın. Seni engelliyorum. Senim gibi tipler Sabaha kadar tartışsa beni ekonominin iyi olduğuna ikna edemez maalesef. Durumlar tozpembe değil. Keşke o faiz sıfır olsaydı. Kimse yüksek faizden borçlanmak istemez. Faizi düşürmek için diğer enstrümanlarında etkileri olmalı. Sadece davul çalmayla olmaz bu iş.
Trollerin ipini saldıklarına göre erken seçim var....
2020 dostumuz maaşını dolarla alanlardan herhalde?? :)
https://www.dailymotion.com/video/x7vjcmj
yurtdışından %6 faizle dolar borçlanıyoruz..
kolaysa onu indirsinler..
Bilanco geldi mi?ne zaman gelecek?
Syg
Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Piyasa 50 milyon TL bekliyormuş...
Piyasa üstü gelse de şaşırtsa
Sayın 2020, kişisel düşüncelerinize saygı duyulabilir. Fakat yorumlarınızda bilgi eksikliği olduğunu söylemem gerekiyor. Faiz düşürmekle enflasyon düşmez. Faiz, enflasyonun bir sonucudur. Parayı ekonominin içinde tutabilmek için enflasyona karşı değerini koruyacak veya pozitif getiri sağlayabilecek şekilde belirlenir. Aksi takdirde diğer yatırım araçlarına(döviz, altın, gayrımenkul, fonlar vs.) yönelir. Bu da paranın reel ekonominin dışına çıkmasına ve reel ekonomide finansman açığının artmasına yol açar.
Diğer taraftan ekonomi genelinde maliyetlere etkinin belirlenmesinde, üretimde kullanılan girdilerin ithalat boyutunu ve kullanılan toplam kredilerin miktarlarını bilerek bir karşılaştırma yapılabilir. Kullanılan toplam kredi, toplam ithalat tutarından fazla olursa sizin söylediğiniz konuda bir ölçüde haklılık olabilir.
Döviz ve faiz tahtırevalli gibidir. Biri inerse diğeri çıkar. Biri çıkarsa diğeri iner. Bu nedenle aradaki dengeyi çok iyi kurmak gerekir.
Son bir söz olarak sizin faize karşı olmanız felsefesine değinmek istiyorum. Faize sanıyorum hak edilmemiş, helal olmayan bir kazanç olduğu için karşısınız. Fakat faizin % 16-19 olduğu şu zamanda Alkimde değer artışından % 100 kazandığınızı düşünelim. Hangisi sizce daha helal kazanç olur? Saygılar ve selamlar,
faiz mi enflasyona,enflasyon mu faize sebep olur bu hep tartışılır.yumurta mı tavuktan,tavuk mu yumurtadan çıktı misali.ayrıca faize karşı olmamla şirkete yatırım yapmam arasında nasıl bir bağ kurdunuz anlamadım.sanki alimde %100 para kazanmanın bir garantisi mi var.bırakın yüzde 100ü yüzde 30 garanti olsa bu kadar fon yöneticileri milyar tl hesaplarını niye faize yakın getirisi olan fonlarda tutarlar anlamadım.demek onlar sizin kadar bilmiyor bu işi .hisse senedindeki yatırım risklidir ve garantisi yoktur.kazanabilirsin de kaybedebilirsin de.faizin haram olmasındaki mantığı incelerseniz,garanti getirisi olduğundandır.bunlar derin mevzu.ilmihal kitaplarını okursan mantığını daha iyi anlarsınız.saygı ve selamlar
21. yuzyılda faiz haram gardaşla yatırım stratejisi belirleyecekmişiz. he onun için diyanet kiracıları kiraları bir gün geciktirince çatır çatır faiz işletiyor. tabii diyanet te okumamıştır o ilmihal kitaplarını. Keriz mi silkeliyorsunuz, milleti salak mı zannediyorsunuz bilmiyorum da, bıktırdınız be. yeter be yeter.
Beyler günaydın. Ülkemizde yeteri kadar kutuplaşma mevcut. Gereksiz polemiklerden kaçınmakta fayda var. Lütfen sakin olalım, birbirimizi üzmeyelim. Yeteri kadar sıkıntılarımız var zaten. Her şey gönlünüzce olsun. Saygılar.
Sayın yak, kim faiz yiyor kim yemiyor beni ilgilendirmez. Faiz artışını yazmamım sebebi, hür iradeyle verilmiş bir karar olmaması nedeniydi. Bu piyasada ters tepti. Stabil tutar diyordum ama 2 puan gibi radikal bir indirimide beklemiyordum. Keşke stabil tutup az daha çalışıp gelecek sefere değerlendirseydi. Bunlar zincirleme reaksiyonlar. Hepimizi etkiliyor. Alkim şuanda 20 üstlerinde olmalıydı. Bunun en büyük etkenlerinde biride siyasi istikrar. Piyasa iç oldu. Bağzı gelişmeleri görebilmek için ekonomist olmaya gerek yok. Herşey ortada iken klavuzda aranmaz.
bak burada haklısın.ewet siyasi iktidar olmasa alkim 20 hatta 40 hatta 60 olurdu.çünkü bu hisse yılda 30 milyon kar ederken,yapılan yatırımlara devlet %40 teşvik verdi.kapasite arttırımı yapıldı ve yıllık kar rakamı 5 katına çıktı.ihtal ürünleri üretenlere %45 teşvik verdi gübre yatırımı yapıldı ve seneye kar rakamı 300 civarına çıkacak yani kar rakamını 5 yılda 10 katına çıkaracak.beğenmediğin siyasi iktidar bu teşvikleri yapmasaydı şirket hisseleri 10 liradan 100 liraya çıkar mıydı? hisse 5 yılda 10 kat kazandırmış ama aç ve doyumsuz hergeleler yetersiz buluyor.başınıza kuş s...sa siyasi iktidardan diyeceksiniz.20 yıldır istikrar olmasaydı borsada bu endeksin yarısı bile olmazdı.
faizler inmediği sürece kimse yatırım yapacak kadar aptal olamaz.ben bu faiz oranları ile yatırım yapacağına,faize yatırırım ve koyduğum parayı 6 yılda 2 ye katlarım.hem de oturduğum yerde.işyeri açsa bu parayı en iyi şartlarda 13 yılda 2 ye katlar.enflasyonuın düşmesi için üretimin artması,üretimin artması için yatırımların artması şarttır.bunun aksini iddia eden bana göre masal anlatıyor.ayrıca dediğin gibi bazı şeyleri görmek için ekonomist olmaya gerek yok.ama nedense bu ülkede herkes ekonomist olmuş ama ekonomistlerden ses çıkmıyor.
Dam başında saksağan vur beline kazmayı.
Sevgili forumdaşlar, boş verin biz konumuza dönelim. Söylenecek çok söz var ama bu platform yeri değil. Forumun amacı dışına çıkmasına izin vermeyelim. Bu tarz düşünenleri, Dünyanın en kabul görmüş iktisatçıları bile ikna edemez, bu seferde ''bizi kıskanıyorlar'' der çıkarlar kenara:notr: Saygılar.
Katılıyorum. Keşke herkes birbirini olduğu gibi kabul etse, kendince düzeltmeye çalışmasa.
Müslüman bir ülkeyiz ama kavgalar hep islâm üstüne. Nasıl olur ki bu? Mahalle baskısı nedeniyle herkesin içi dışı farklı. Ayrıca herkesin islâmı anlama ve inanma şekli de farklı. Tavsiyeni edersin, fikrini söylersin ama baskıyla, kavgayla düzeltmeye çalışamazsın.
Yıllardır aynı şeyler yazılıyor çiziliyor ama düzelemiyoruz. Eğitim ve aile yapımız düzelmiyor bir türlü.
Laik-dindar, Türk-Kürt kavgaları. Yazık.