Sayfa 245/427 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345 ... SonSon
Arama sonucu : 3415 madde; 1,953 - 1,960 arası.

Konu: ALKIM - Alkim Alkali Kimya A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by yak Yazıyı Oku
    Beyler günaydın. Ülkemizde yeteri kadar kutuplaşma mevcut. Gereksiz polemiklerden kaçınmakta fayda var. Lütfen sakin olalım, birbirimizi üzmeyelim. Yeteri kadar sıkıntılarımız var zaten. Her şey gönlünüzce olsun. Saygılar.
    Sayın yak, kim faiz yiyor kim yemiyor beni ilgilendirmez. Faiz artışını yazmamım sebebi, hür iradeyle verilmiş bir karar olmaması nedeniydi. Bu piyasada ters tepti. Stabil tutar diyordum ama 2 puan gibi radikal bir indirimide beklemiyordum. Keşke stabil tutup az daha çalışıp gelecek sefere değerlendirseydi. Bunlar zincirleme reaksiyonlar. Hepimizi etkiliyor. Alkim şuanda 20 üstlerinde olmalıydı. Bunun en büyük etkenlerinde biride siyasi istikrar. Piyasa iç oldu. Bağzı gelişmeleri görebilmek için ekonomist olmaya gerek yok. Herşey ortada iken klavuzda aranmaz.
    Yukarıda yazdıklarım sesiz düşüncemin klavyeye dökülmüş halidir. Kesinlikle, al sat tut tavsiyesi niteliğinde değildir. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer.

2.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    21. yuzyılda faiz haram gardaşla yatırım stratejisi belirleyecekmişiz. he onun için diyanet kiracıları kiraları bir gün geciktirince çatır çatır faiz işletiyor. tabii diyanet te okumamıştır o ilmihal kitaplarını. Keriz mi silkeliyorsunuz, milleti salak mı zannediyorsunuz bilmiyorum da, bıktırdınız be. yeter be yeter.
    faizin haram olduğu kur'anda sabittir.bunun yüzyılı müzyılı olmaz.sen faiz al ye umurumda mı.senin fikrin sana benimki bana.ayrıca neden bıktın anlamadım.senin o fikirlerine herkes uymak zorunda mı.bıkmış mışşşşş. çok da fifi

3.  Alıntı Originally Posted by fatihsrky Yazıyı Oku
    Sayın yak, kim faiz yiyor kim yemiyor beni ilgilendirmez. Faiz artışını yazmamım sebebi, hür iradeyle verilmiş bir karar olmaması nedeniydi. Bu piyasada ters tepti. Stabil tutar diyordum ama 2 puan gibi radikal bir indirimide beklemiyordum. Keşke stabil tutup az daha çalışıp gelecek sefere değerlendirseydi. Bunlar zincirleme reaksiyonlar. Hepimizi etkiliyor. Alkim şuanda 20 üstlerinde olmalıydı. Bunun en büyük etkenlerinde biride siyasi istikrar. Piyasa iç oldu. Bağzı gelişmeleri görebilmek için ekonomist olmaya gerek yok. Herşey ortada iken klavuzda aranmaz.
    bak burada haklısın.ewet siyasi iktidar olmasa alkim 20 hatta 40 hatta 60 olurdu.çünkü bu hisse yılda 30 milyon kar ederken,yapılan yatırımlara devlet %40 teşvik verdi.kapasite arttırımı yapıldı ve yıllık kar rakamı 5 katına çıktı.ihtal ürünleri üretenlere %45 teşvik verdi gübre yatırımı yapıldı ve seneye kar rakamı 300 civarına çıkacak yani kar rakamını 5 yılda 10 katına çıkaracak.beğenmediğin siyasi iktidar bu teşvikleri yapmasaydı şirket hisseleri 10 liradan 100 liraya çıkar mıydı? hisse 5 yılda 10 kat kazandırmış ama aç ve doyumsuz hergeleler yetersiz buluyor.başınıza kuş s...sa siyasi iktidardan diyeceksiniz.20 yıldır istikrar olmasaydı borsada bu endeksin yarısı bile olmazdı.
    faizler inmediği sürece kimse yatırım yapacak kadar aptal olamaz.ben bu faiz oranları ile yatırım yapacağına,faize yatırırım ve koyduğum parayı 6 yılda 2 ye katlarım.hem de oturduğum yerde.işyeri açsa bu parayı en iyi şartlarda 13 yılda 2 ye katlar.enflasyonuın düşmesi için üretimin artması,üretimin artması için yatırımların artması şarttır.bunun aksini iddia eden bana göre masal anlatıyor.ayrıca dediğin gibi bazı şeyleri görmek için ekonomist olmaya gerek yok.ama nedense bu ülkede herkes ekonomist olmuş ama ekonomistlerden ses çıkmıyor.

4. Dam başında saksağan vur beline kazmayı.
    Yukarıda yazdıklarım sesiz düşüncemin klavyeye dökülmüş halidir. Kesinlikle, al sat tut tavsiyesi niteliğinde değildir. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer.

Sevgili forumdaşlar, boş verin biz konumuza dönelim. Söylenecek çok söz var ama bu platform yeri değil. Forumun amacı dışına çıkmasına izin vermeyelim. Bu tarz düşünenleri, Dünyanın en kabul görmüş iktisatçıları bile ikna edemez, bu seferde ''bizi kıskanıyorlar'' der çıkarlar kenara Saygılar.

Alıntı Originally Posted by yak Yazıyı Oku
    Beyler günaydın. Ülkemizde yeteri kadar kutuplaşma mevcut. Gereksiz polemiklerden kaçınmakta fayda var. Lütfen sakin olalım, birbirimizi üzmeyelim. Yeteri kadar sıkıntılarımız var zaten. Her şey gönlünüzce olsun. Saygılar.
    Katılıyorum. Keşke herkes birbirini olduğu gibi kabul etse, kendince düzeltmeye çalışmasa.
    Müslüman bir ülkeyiz ama kavgalar hep islâm üstüne. Nasıl olur ki bu? Mahalle baskısı nedeniyle herkesin içi dışı farklı. Ayrıca herkesin islâmı anlama ve inanma şekli de farklı. Tavsiyeni edersin, fikrini söylersin ama baskıyla, kavgayla düzeltmeye çalışamazsın.

Yıllardır aynı şeyler yazılıyor çiziliyor ama düzelemiyoruz. Eğitim ve aile yapımız düzelmiyor bir türlü.
    Laik-dindar, Türk-Kürt kavgaları. Yazık.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,046
    Günaydin derler adama
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin

Sayfa 245/427 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri