TCMB: "İhracatçı ve ithalatçı firmalara kur riskini yönetebilmeleri amacıyla, Bankamız nezdinde ihale yoluyla ve VİOP'ta TL uzlaşmalı vadeli döviz satışı gerçekleştirilecektir." -AA
Kaynak : Anadolu Ajansı
Printable View
TCMB: "İhracatçı ve ithalatçı firmalara kur riskini yönetebilmeleri amacıyla, Bankamız nezdinde ihale yoluyla ve VİOP'ta TL uzlaşmalı vadeli döviz satışı gerçekleştirilecektir." -AA
Kaynak : Anadolu Ajansı
Şöyle bir durum oluşmuş bir önceki din yenisiyle değiştirilmiş ve enson islamcılar da karar kılınmış
ve hatta bunun önünü kesmek için son peygamber gönderilmiş,
Eğer ki son diye belirtilmemiş olsaydı şu günümüzde bir peygamber gönderilirdi diye düşünüyorum ,çünkü insanlar yoldan çıktı.
Bu bağlamda
Discretus gibi yada senin gibi düşünenler 2000 yıllık resmi dinleri yıkıp yeni daha gelişmiş bir din arayışında, sebeb basit
2000 yıl önceki teknolojiden çok ilerde yiz, eskiden buzdolabı mı vardı, uçak mı vardı,vs. gibi..
sizi de anlıyorum arkadaşlar
Ama
Son diye belirtilmiş
Beklemeyin, başka peygamber gelmez daha
evrende 200 milyar galaksi ve her galakside bir o kadar yıldız var.. yıldız yani bizim güneşimiz gibi, ki bu muhtemel gezegen oluşumları ve sonrasında hayat olasılıklarını gösteren bir rakam.. olasılıklar çok fazla.. dinciler hariç kimse cevapalrı tam biliyoruz demiyor ama sadece dinciler her cevabı bildiklrini iddia ediyorlar.. o nedenle de dinci toplumlar geri kalmaya mahkum ve zaten öyle oluyor..
Yaw reie olay kumar 18.den aldın 17.99 da olduğu için ay sonu farkı vermedi sonraki ay tutun 18.03 ederinde yatırım 100 bini ay içinde 20 gördü ama ay sonuna 18 oldu eee.
Sonuç alabildin mi doları [emoji6]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortamı yumuşatmak istiyorum ..komiklikler yapıyorum ,nafile ..ahali çok gergin ..:notr:
bak pala sen büle kitleyince tabana millet dine sardı.
biraz daha gecikirsen birbirine saracaklar. :he:
geçmişteki alimlere sormuşlar demekki zamanında aynı soruları
onlarda bilemiyorum dememekiçin demiş olabilir.
allah varmı var .. gerisini sorma demiş gelsin huriler nuriler
bana sordun ya
ben cidden bilmiyorum !
Potasiyum permanganat ve amonyum sulfat ve de nitrat hatta dehidrat bile :he::kahkah:
Bu gün öğretmenler odasında: dolar-altın konuşulmuş.
Hastane personel dinlenme odalarında da..
Esasında herkes bu çarkın içinde.Biz daha fazla içindeyiz o başka.
tuborga zam gelmesinde :drunk::drunk:
ve gerçekten de dün evlerde tartışmalar yaşanmış.:)
neden o altınları bozdurmadın, diye?
5 bileziği olan(100gram) 32.000 tl kaybetti.
ben nasırlaşmışım..zarara alışıgım da onlar değil
Okuduklarımdan anladığım hala mandacı zihniyette olanlar var.
Dövizin esaretinden kurtulup özgür bireyler olmak istemiyorlar. :thumbdown:
YTD
Hedef kitle dediginizin cok net bir faiz hassasiyeti var. Ayse teyzenin yastik alti dolari faiz adi gecen hicbir yere gitmez. Bilmiyorum hic baktiniz mi ama DTH larin ne kadarinin vadesiz mevduatta oldugunu bir kontrol edin.
O meshur 300 kusur bin buyuk mevduat sahibi icerisinde bu insanlarin orani hicte az degil.
Hani 15 yila yakindir iktidar kalelerinden bir İc Anadolu sehrinde yasiyorum. Parasi da bol hani:)
Korkum o ki yeni bir lobi dogmasi. Piyasayi spekule edebilecek paranin cok sert dalgalanmalar ile cift tarafli olarak piyasayi sikistirmasi.
Zaten yabanci gelip parasini boyle bir sisteme yatirmaz. Ha mevcutta zaten carrytrade ve biraz borsa hafif dibs harici gelen giden yok. Onlarda gelip soyup, kar transferi yapip gidiyor.
Amaclanin ne oldugu belli. Ama efektif olacagini dusunmuyorum.
Ote yandan usd de tekniksel boyle bir hareket lazimdi. Cok sert bekliyordum zaten.Biraz fazla sert oldu.
İki yol, iki senaryo mevcut sahsi dusuncem. Da yazip cizmek artik sikintili.
poşet 25 kuruş olunca istanbul ankara belediyeleri gitti. çok zaman geçmedi. hala hafızalarda.
bu yeni modelimsi ile ülkede neler olabilir? matematiğim yetmiyor.
iş bankası iştiraklerine ve temettü kağıtlarına gömüldük. şu anda en mantıklısı.
mitekondri nedir ne değildir bu forumu okuyan herkes bir kez araştırmalı bence.
Adam matbaada 7 cente bastığı kağıt parçasını sana 100 dolardan borç veriyordu,karşılığında yüksek faiz alıyordu,sende bunu yastık altında tutuyordun,özgür değildin,şimdi bu talep ortadan kalkacak.
Nerede saklayacağını bilemiyordun,faiz ödediğin parayı.
Bu kadar net,olayı başka yere saptırmanın anlamı yok.!!
YTD
Yo net şekilde insan faydasına yaramayacağını belirtiyorum..
Bu planı yapan oyunu kurmuştur..
Deneriz reis sonucu da atarım para gani..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu iş yakında patlar aklıma yatmadı...
Tamam tl de kalanlar dolara geçmez diyelim.
Dolardakiler niye tl ye gelsin...
bence meseleyi hala anlamıyon yeğeen :)
mesele din değil.. din var diyip yokmuş gibi yaşamak. !!
bunun için ateistim demene gerek yok zaten öyle yaşıyorsun demektir
yoksa islamın şartları belli. hükmü veren allah . şuan islama geçmem 5 saniyelik iş.
bitti.
ama farkım ne boşkurtum
benden bu kadar :) son
Ek 28063
benzer bir grafigi takip ediyoruz, ben yaklasik 10 yildir bu grafige gore dolar alip satiyorum. dolari alacagim yeri grafik net olarak veriyor, satis ise tecrubeye bakiyor, temel olarak ortalamalardan cok uzaklastigi yerde kademeli satarim
neden bunu yazdim, teknik olarak %100 hem fikirim sizinle, guclu satis gelmeliydi ve geldi
nereden alacagimizi suan soylemek icin erken, bekleyip gorecegim ve fiyatla/ortalamanin kesismesini beklerken yeni tip mevduat ile dolar bazinda nerdeyse hic zarar etmeden (belki %1-2) faiz alabilecegim bir enstruman var artik, bence bu guzel
normal insanlarin da ilgisini ceker diye dusunuyorum, tabiki yanilabilirim ama benim isimi goruyor
euronews Türkçe
@euronews_tr
·
1 sa
NO COMMENT | ❝Türk parasının kıymetini bilin! Türk Lirası, Malatya için bulunmaz bir nimettir❞
❝Türkiye'yi köle yapacaklardı, Reis izin vermedi❞
Malatya'da davullu zurnalı 'döviz düştü' kutlamaları
kuşta bu muhabbeti izleyin :)
Doların üzerinde ''GOD'' yazdığı için kutsalsa bizde paramızın üzerine ''ALLAH'' yazsak burada savaş çıkar.
Riyakarlık diz boyu. :drunk:
YTD
dolar 4,6 iken
memleketimdeki manzaraları hatırlattı. :kahkah:
https://icdn.turkiyegazetesi.com.tr/...1484572804.jpg
Baştan söylesenize, dine inanıyoruz ama dini yaşayamıyoruz deye
niye beni uğraştırıyonuz :kahkah:
doları ne zaman mı alırım.ORTLAMALARA DEĞİNCE...son 25 yılda max. onun %5-6 altına sarkmış.
şuanda 9.70 de ama bu her gün ufak ufak yükseliyor.kesişimin olduğu yerde ilk alımı yaparım.
ama kesişim nerede olur?.bunu bilmek zor...eğer dolar 13-11 arasında dalgalanırsa bir aya kadar kesişim mümkündür.
ha kesişim gelmezse zaten almam.
en son kesişim 2021 şubatta oldu.7.20 den aldım ama 6.88 oldu..oradan sonra damat olayı ile 8.40 oldu..ama ben 8.20 den bozmuştum ve daha dolara bulaşmadım.
Adamsın len bunu diyoruz..
Tl bazlı artışın bu argümanı savunanalar bana enflasyon a yenilmeyecegini söylesinM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kimin toplumu ahlaklı ise, kimin toplumunda hırsız ve halkı soyanlar daha az ise, adalet hukuk kimde fazlaysa,yolsuzluk ş...lik kimde az ise o toplumun şeiratı daha üstündür..müslümanım hamdolsun deyip, öte yandan her türlü pislik cahillik varsa, senden aşağılık yaratık yoktur..ölçü budur dinde..amaç da budur..şu haliyle avrupa şeriatı bizden daha doğru yaşıyor..din ve şeriat doğruluk ahlaklı olmayı ve hırsız olmayı gerektirir..ÇALMAYACAKSIN !! der kitaplar..
bence faiz hassasiyeti olmayan için gayet iyi görünüyor bu yeni uygulama...ama faize el sürmem diyen için olmaz...gerçi o kesim içinde sanırım buna benzer uygulamayı katılım bankacılıkları aracılığı ile yapacaklar öyle demişti dün birisi kimdi unuttum...bakanın kendisi de olabilir ya da bankalar birliği başkanı falan da olabilir...
yani risksiz kazanç görünüyor...dolar hop indi hop çıktı zart oldu zurt oldu ile uğraşmayacaksın...
haaa paranı yatırdın dolar hiç artmadı vade dolunca hatta eksi oldu senin bağladığın güne göre elinde sadece mevduat faizi kalacak ama sen zaten dolarda beklesen belki eksiye düşecektin...ve mevduat faizini de alamayacaktın...bu bakımdan iyi...