Enflasyon %77,,faizler %50 olacak,,bir de üstüne üstlük vergi olursa,yatırımcılar ağır şartlarda nasıl rekabet edecekler.
Printable View
Enflasyon %77,,faizler %50 olacak,,bir de üstüne üstlük vergi olursa,yatırımcılar ağır şartlarda nasıl rekabet edecekler.
36.6x altında HACİMLİ kapanislar hastayi bitkisel hayata götürür teknik olarak..
Hastanın duzelmesi sağlığına kavuşmasındaki süreci uzatabilir..
Şöyle güzel bir yeni iş haberi atsalar da yeniden şarj olsak..
Bu tip yazılım sirketleri heran şapkadan tavşan cikarabilir bakalım sabrimiz nereye kadar sürecek..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Ust duzey personel Fatih BABAGIRAY surekli kamu kurumlarini ziyaret ediyor Ard nin çozumlerini anlatiyor. Belki Maliye Bakanligi ziyareti olmustur ama paylaşmamistir bilemiyorum.
Kendisi eski bir akp belediye yoneticisi yanlış hatırlamıyorsam. Ikili iliskileri iyi olabilir.
https://www.linkedin.com/in/fatih-ba...um=android_app
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Düşüşlerde en önde giden hisse. Anlık -6,08. Bu kadar sahipsiz olması çok üzücü. Yatırımcılarına geçmiş oldun.:vk:
Yönetim kuruluna yapılan son atama, çevre şehircilik bakanlığından alınan 500 kişilik iş ya da bu ikili ilişkiler vs benim midemi bulandırdı artık. Şirketin personel sayısına eklenen bu 500 kişi nereden geldi? Şirket personel alımına dahi çıkmadı bu 500 kişi için. Alınacak kişiler belli miydi? Bir bana mı garip geliyor bu olaylar.
Tamam hükümete yakındı şirket bunu biliyoruz ama bu son olaylar iyice leş.
Ihale sartnamesi o 500 kisiyi şirket bunyesinde istihdam etme sarti getiriyordu muhtemelen. Yani 500 kisi halihazirda bu işi baska bir kurum bunyesinde yapiyordu zaten diye tahmin ediyorum.
Ama bunda bir problem görmüyorum ben. Sirket karini artiracaksa neden olmasin. Ayrica bu is 1 yillik yanlış hatırlamıyorsam yani bu seninin sonunda o 500 personel geldigi yere geri gonderilecek.
mehmet şimşek borsaya vergiyi kastederek borsaya vergi geleceğini ima etti. ben salak değilim tüm hisselerimi satıp çıktım. vergi gelen bir borsada endeksin 4300 lere ineceği teknik olarak mümkündür.ben artık endeks 2000 bile olsa borsayl a alakam olmaz. kalanlara sabırlar dilerim
Bu türden mesajlari daha onceden de yazdiniz ama hep geri döndünüz. Umarim bu sefer tutarli olursunuz.
Vergi konusuna gelince ben 1.000.000 kazaniyorsam bundan 100.000 tl vergi vermeye raziyim. Yeter ki o vergi doğru yerlere gitsin.
Ama aciklanma şekli ve zamani çok yanlış. Ilk almayacagiz dediler, sonra kazanç ustunden alacagiz dediler, daha sonra işlem vergisi alacağız dediler, daha da sonra vazgectik hic almayacagiz dediler. Daha aradan 1 ay geçmeden ne orani ne tarihi ve nasil olacağı belli olmayan bir açıklama ile tekrardan alacagiz dediler. Cocuk oyuncagina döndü is.
Gunluk 30k kazanan adama buradan alinacak vergi koymaz.
bilançoların ekseriyeti çok kötü gelmişti zaten... nakavt için fırsat kollanıyordu... şu an gelecek de fiyatlanamıyor, çünkü ekonominin enflasyonun faizin yönü kestirilemiyor... malesef full malda yakalandığım için daha da düşmesi durumunda maliyet de düşüremiyorum...
haklısın arkadaşım evet dünyanın hiçbir yerinde vergisiz kazanç yok. elin gavuru gelecek burada trilyonlar kazanacak sonra 1 lira vergi vermeden alacak parasını gidecek. benim asgari ücretlimin günahı ne. benim vergiye değil,sizin de ifade ettiğiniz gibi tutatrsız kararlar nedeniyle itirazım var. olay netleşsin o zaman tekrar döner gelirim. ama olay netleşene kadar hisse biraz daha geri gelir diye düşünüyorum.YTD
Bu 1 milyon kazanç enflasyonun üstünde mi,,,,,,altında ise kar yok sayılır.
%77 üstünde kar edenden alsın evet,,,ama %77 kar etmişse biri,,reel kar sıfır demektir.
Ancak enflasyona göre parasını korumuş oluyor.
Borsadaki şirketlere enflasyon muhasebesi uygulanıyorsa,yatırımcının kar/zararına da enflasyon uygulanmalı.
İkinci olarak zarar etmişse bunu devlet mahsup yapacak mı?
Yatırımcı,atıyorum 2024 yılında %30 zararda,,,devlet ben zararını kabul etmem,sıfırdan başlıyorum der mi?
https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...desi_ID633228/
2006 yılında uygulanan vergiyi Şükrü Kızılot yorumlamış.
Bu vergi duzenlemesinin olayi muhtemelen beyanla yapilacak. Nasil eurobondlarda senede bir beyan veriyorsak bunda da boyle olur. Benim icim cok rahat bu vergi olayindan. Bugun en buyuk sermayedar akp ve sukelasi. O yuzden kendilerini cok zorlayacak bir duzenleme yap(a)mazlar.
Düşüşlerde en önde giden hissemiz, yükselişlere hiç tepki vermiyor.:vk:
O zamanın parası ile 10.000 tl alacağım vardı,,,vergi dairesinden ben de alamadım,,kırk dereden 40 su getireceksin almak için.
Sonra haram zıkım olsun dedim.
Kardan vergiyi aracı kurum anında kesiyordu,,ama almaya gelince uğraştırıyorlardı.
Şimdi de ayni olursa,yandı gülüm keten helva.
O zamanın tek iyi tarafı enflasyonun düşük olması idi,,şimdi öyle mi?
Bugünü unutmayacağım. Borsanın yüzde ikiden fazla artı kapattığı bir günde sanki primli bir hisse gibi eksi kapattı. Yazıklar olsun.
Arkadaşlar,yan hisselerde patron spek hakim olduğu için gerek yabancılar gerek kurumsal fonlar büyük hisseleri tercih ediyorlar,küçük yan hisselerde çok dayak yemişler,bir daha bulaşmak istemiyorlarmış.
Ancak büyük hisseler ne zaman doyuma ulaşır,o zaman belki geçebilirler.
Şirketimiz ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş. ile Ankara Üniversitesi Teknokent arasında Ar-Ge, Avrupa Birliği, TEYDEP, Horizon, BM projeleri ve akademik çalışmalar yürütmek üzere 03.07.2024 tarihinde stratejik işbirliği sözleşmesi imzalanmıştır.
Haberden dolayı yükselişle açıldı. Satıcılar mal bulmuş mağribi gibi harekete geçip satışa geçtiler. Fırsat bu fırsat. :vk:
Bu tarz hisselerde mantık arama. birileri karar verince gider.
Millet temettülerle! hisse topluyor galiba ; ) sabah eksiydi şimdi +2 olmuş.
görüyorum ki forum sessiz daha önce yazanlar ümidini kesmiş :) en güçlü indikatör budur yükseliş için. hiç şaşmaz :)
Aynen,,,,,,,,,,
Ciro ve faliyet kârında bir bozulma görülünceye kadar devam.
Gücünü toplayıp tekrar bist100 e karşı asagidaki hareketini daha göreceğiz inşallah.Buralardayiz sabirla beklemeye devam...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...19927e7dd3.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Is ve halk yatırımdan guzel alim var bugün. Son dönemde yatırım fonlari satarken emeklilik fonlari alış yapti. Bakalım bu alimlarda emeklilik fonlarina mi gidecek. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3740f69504.jpg
Genelde teknoloji hisselerine alış var.
Selamlar Sn Balıkadam,
1.Grafik Haftalık TL düşen ve yükselen trend ve bollinger band çizgisi destek/direnc görünümü..
2.Grafik Haftalık ortalamalar önemli seviyeler..
3.Grafik Dolar bazlı aylık büyük resim..
Bu grafiklere göre gördüğüm önemli seviyeler..
Direncler:39,8x-40 ; 41,98 ; 1.30$ (Güncel kurla 42.7x) ; 52 ; 1.92$ (Güncel kurla 63 yani daha önce gördüğü zirve seviyesi)
Destekler:36,6x ; 34,76
Direnc olarak hacimli geclilirse ivmelenebilecegimizi dusundugum ilk önemli seviye 40..
Destek olarak da 36.6x üzerinde kalalım kafi..
Herkese bereketli kazançlar.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f2f4b35f3d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a669f42451.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fd7ac0dbaa.jpg
Bugün düşmeyip yatay kapatmasını önemli görüyorum.. endeks biraz hareketlenirse 45 i bulması işten bile değil..
Dün dirence gelemedik ancak bugun suana kadar en yüksek 39.76 test edildi.Ilk önemli direnc bölgesine çok yaklaşmis olduk.(39.8x)
Bence burayı bugun yarın aşacağız gibime geliyor ama piyasa bu belli olmaz tabiki.Bu bölgenin üzerinde coşkunun da artabilecegini düşünüyorum.
Anlik fiyat 38.74..
Endeksle ne alakasi var anlamadim. Endeks yuzde 2 artiyor bizimki yuzde 1 bile artmiyor. Endeks yuzde 1 düşüyor bizimki yuzde 3 düşüyor.
Yan hisselerin sağı solu belli olmuyor.
Nihayet 40 ın üstüne attı,,kalıcı olursa çok iyi olur.Hedef sıra sıra 65.
Çanak çömlek formasyonunu uygulayacak mı bakalım,,bunun için 2.çeyrekde artık kar getirmesi lazım.
İlk önemli direnc bolgesinin üzerinde diğer günlere göre nispeten hacimli güzel bir haftalık kapanis geldi..
Bundan sonra hareketin devamı için kirdigi önemli direnc bölgesi destek olarak çalışmalı..(39.8x)
Şu sıralar depodaki yakıtı fulleyecek yeni bir iş haberi vs gelse tadından yenmez..
Yolu açık olur inşallah..