İş yatırımın günlük bülteninde yarın ki ford ve sabancı toplantısı yazıyor. Teşekkürler.
SM-S921B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Siz söyleyince baktim videonun sonunda
Bedelsiz dedikodusu çıkarmışlar... diyor
Beni kastetmiyordur herhalde :D
Bir defa bedelsiz potansiyeli bugünkü mevzu degil, 10 yildir yapsa yapardi...
bu dedikoduyu her kim çıkardıysa böyle bir endekste fordu pozitif ayristiracak guce sahipmis. Anca o kadarmış...
Bir hakkı vereyim.
Dudu haklıymış.
Bir yatırım konusunda ne yapalım ya nereye koyalım uzun vade kenarda pata var ticarette de kullanmayacağız diyen arkadaşa ford otosan önermiştim.
Bugün aradı beni dert yanıyor şöyle oldu böyle oldu vs.
Dedim ortalamanın yüzde 20 üstünde parayı havale ettieeceğim.
Hisseleri bana virmanla dedim hemen yan çizdi.
Hakikaten dudu demişti burda kimseyi düşünmeyin sallayın diye.
Haklıymış.
Bu toplantı neyin toplantısıymış malumatı olan var mı
Yönetim kurulu mu toplandı?
Çay partisi happy hour falansa şimdiden satalim
Bişeyler olacak diyorlar hayırlısı
Geliyor gelmekte olan
Ytd
bedelsiz, temettu haberiyle ele verip basmak icin alanlar yuzunden yukseliş (var ise) uzak olsun. Veri-temel odaklı ise baş tacı
Bence Ağustos ve Eylül üretim ve ihracat miktarları yükselmeyi hakediyor. Temettü beklentisi zaten var miktarı bilinmiyor. Beklentiler 20-65 lira aradı değişiyor. Bedelsiz bence beklenti ve fiyat içinde değil. Bedelsiz olursa miktarı fiyatı etkileyebilir.
Üretimin artacak beklentisi, Wolkswagen üretimi ve son çeyrek karlılık olarak her zaman yüksek çıkması yükselişin nedeni. Beklenti üstü satış olması ve Çin psikolojisinin etkisinin çok kötü olmayacağının anlaşılması ile eski zirveler geçilir. Zamanı ise belli olmaz. Endeks bizi de etkiler.
Son sermaye artırımını 2005 yılında yapmış.
Ödenmiş sermayeyi nasıl olsa artıracak, 10 milyon dolar ödenmiş sermaye ufak kaldı.
Neden bu sene olmasın?
Üzerinde yaklaşık 250 adet bedelsiz de birikmiş durumda.
Güzel bir temettü de yakışır, mesela bir 40 tl daha.
Dün Ford Otosanın düzenlediği Gölcük ve Yeniköy fabrika gezisi ve ardından yapılan analist toplantısına katıldık. Toplantıdan aldığımız kısa notlar şu şekildeydi:
1. Öncelikle satış rakamlarına kısaca değinildi. Avrupa ticari araç pazarının yılın ilk yarısında %11 büyüyerek 1,2 milyon adede ulaştığı, Avrupa van pazarının ise %13 büyüyerek 1 milyon adede çıktığı vurgulandı. 3. çeyrekte de ihracat tarafında güçlü büyümenin sürdüğü, hatta Fordun Avrupada pazar payını biraz artırdığı ifade edildi. Yılın geri kalanında ise Kasım ve Aralık aylarında siparişlerde bir miktar yavaşlama olabileceği, 2025 yılında ise ihracat pazarlarında bir miktar zayıflık yaşanabileceği belirtildi. Ancak VW araç üretimi sayesinde Fordun 2025 rakamlarının 2024 ün üzerinde olacağı söylendi.
2. Türkiye pazarı için, 2022 ve 2023 yıllarında enflasyonist ortamın OEM lerin elini güçlendirdiği, ancak piyasanın bir miktar güç kaybettiği ifade edildi. 2024 yılında otomotiv pazarının 1,2 milyon adetle kapanmasının, 2025 te ise 1 milyon adet seviyesine gerilemesinin olası olduğu belirtildi. Ayrıca 2025 yılında araç ÖTV matrahlarında bir güncelleme beklenmediği ifade edildi. 2025 te yatırım harcamasının 2024 e paralel 1 milyar Euro olabileceği aktarıldı.
3. Elektrikli binek ve ticari araçlar ile Çin in olası etkisi de gündeme geldi. BYD nin orta sınıf ticari araçlarda elektrikli üretime başladığı biliniyor. Çinli üreticilerin ticari araçlarda rekabet edebilmesinin biraz zaman alacağı, ticari araçların 7/24 çalışmasının ve gelişmiş bir servis ağına sahip olmasının gerektiği vurgulandı. Çinli üreticilerin servis ağı ve hizmet noktaları konusunda daha kat etmeleri gereken bir yol olduğu dile getirildi. Ford un tüm araçlarına hem elektrik hem de içten yanmalı seçeneklerini üretmesinin Elekrikli araçlara geçiş sürecinde bir avantaj olduğunu ayrıca aktardılar.
4. İkinci temettü dağıtımı konusunda ise kesin bir bilgi olmamakla birlikte, mevcut makroekonomik koşullar nedeniyle bunun gerçekleşmeyebileceği ifade edildi.
Alıntıdır
Kaynak yok, bana da geldi...
Vermiyorsa da bir bildikleri vardir deyip onumuze bakacagiz...
Sanayi üretiminde depremden bu yana en sert yıllık düşüş
Sanayi üretimi Ağustos’ta aylık yüzde 1,6, yıllık yüzde 5,3 azaldı. Buna göre sanayi üretiminde depremden bu yana en sert yıllık düşüş görüldü.
10 Ekim 2024 Perşembe, 10:11
Dudu hayeller Belçika.!!!
Gerçekler Bangladeş.!!!
Havada bulut.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
2008 yılından bu yana hiç aksatmadı yine aksamaz çünkü patronlar daha fazla alacak. :ok:
Az da olsa verir.
Ama vermezse iyi olurX
Yatırım sürecinde nakit iyidir.
Ytd
Avrupa merkez bankası başkanı raporu mutlaka okunmalı.
Türk şirketleri için Avrupa da yatırım yapmak önümüzdeki süreçte enerji bilişim otomotiv bileşenleri teknoloji vs de fırsatlar sunacaktır.
Yazılım alanında Türkiye’den Avrupa ya iş yapmak fevkalede karlı.
Türkiye deki küçük büyük şirketler Avrupa operasyonlarını arttırmalı.Ve/veya birleşme olmalı global rekabet için o zaman Avrupa da yer bulacaklardır.
İtalya özellikle bazı alanlarda önemli fırsatlar sunuyor.
Ytd
Tacirler raporunu okudum.
Yukaridaki kaynagi belirsiz yaziya gore cok farkli, temettuden soz edilmiyor ama Tacirlerin kendi tahminleri var.
trend başlangıcıdır umarım artık ya yeter :D ama ufak bir düzeltme daha yapar, yatyda devam eder bilançoya kadar.... 859,5 3 kere denedi 3 ünde de kıramadı işleyen dip oldu iyi direndi bakalım neler olacak
bunun dibi tepesi neresi diyenlere sadece teknik analizle bir fikir verecek kendi kişisel deneyişmlerimden bahsetmek isterim kesinlike yatrım tavsiyesi olmayıp kullandığım yöntemi anlatmaktır amacım ve kişsiel görüşlerimdir sadece beni bağlar
bana göre dolar bazında da aynı mantık geçerli neyse
dip arayışında işleyen dip 6ay - genelde 1 yıl içinde derin düzeltmelerde düşüş tamamlanıp yataya sardıktan sonra inebildiği en aşağı seviyedir. yıllar önceki dipten bize ne ? şimdilik 859,5 işleyen diptir...
yoksa 859,5 altında 820 var onun altında 720-740 var onun altında başka bir şey bu dip arayışının sonu gelmez
işleyen tepe, bir önceki işleyen dip ile bir sonraki işleyen dip arasındaki fark kadar yukarı da ya da aşağıda klamsıdır
diyelim bir önceki işleyen dip 740 bir sonraki işleyen dip 859,5 aradaki fark takribi 120 tl işeyen tepe görülen son tepe + 120 tl olma olasılğı daha yüksek olur 1222+120= 1340 temel analizle de uyumlu..fiyatlar da herzman 1 yıl içindeki dip zirve ortalamalrına gelme eğilimindedir kabaca (tepe+dip)/2
(1222+859,5)/2= yaklaşık 1.058 yuakrı ve aşağı salınımlarda merkez nokta oluyor yani her zman gitmeye çalıştığı ana eğilim
ya da tersi olsaydı önceki dipm 859,5 sonraki dip 740 aradaki afrk 120 işleyen tepenin biraz altta kalıp 1222 - 120 = 1102 olma olasılığı çok yüksek olurdu
yani işleyen tepe önceki iki dibin farkına bağlıdır mevcut tepeninde bir direnç noktası olduğu unutulmmalı...
seviyelrin temel anlizle ve değerlemelerle de uyumlu olması önemli tabii...
ayrıca
diplere-tepelere dolar bazlı bakmakda güzel bir teknik tabi aynı mantıkla
teknik seviyelerin temel analizle elde edilen değerlemelerle uyumlu olması kağıttta piyasanın sağlıklı işlediğinin göstergesidir.
sene sonu doalr beklentisine ya da vadeli dolar beklentilerine bakıp ona göre yapılan değerlemeri ileri dönük dolar bazlı fiyat seviyelerine bakmak da güzel bir fikri verir
terend olur mu bilmem burda genel anlamda bistin iyileşmesi gerek beklentim belli bir seviyede yataya bağlaması bilançoya kadar dolayısıyla yatay seviye takibi bu yatay seviyeni alt ve üst bandları ve ortalamsı temel seviye olmaya devam edecektir 1058 civarı dip tepe ortalaması var düşsede kalksada bur oratalamalara yaklaşam eğiliminde olup aşağı ya da yukarıya gitmesi durumunda salnım merkezi oralar olduğu kanaatindeyim şimdilik yatay band 859,5-96x de görünüyor dip tepe ortalamasının biraz altında bu bandı kırarasa 96x-1060 yeni yatay seviye olabilir 1060 ortalama ortalaa üstü salınımlarda yatay band 106x-116x ve onun üstü 116x-126x görünüyor merkez noktamızın kabaca 1060 olduğu kanaatindeyim
golden croos deth croos yok macd kesti yok rsi aşırı satım bölgesinde anlamam basit :D bakkal hesabıma daha çok güvenirim
ilgili mevzuat gereği yatırım tavsiyesi olmayıp teknik analize yöenlik kişisel yorumumdur
Yatırımcı ilişkileri 4. Maddeyi yalanladı.
Zaten o açıklamayı yapmak SUÇ.
Dogru cevabı paylaşıyorum
https://i.hizliresim.com/j4cdbuq.png
ya zaten veriyprda noluyor kötü gidişatta temel verielri bozuluyor temettü vermekte zorlanıyor eksi nakit akışıyla temettü mü verilir? ....nakit akışını düzeltmesi için vermese tabiki daha iyi... Amerikalı büyük ortak nefes aldırırsa temettü vermeseler keşke... bu ŞARTLARDA 2. TEMETTÜYÜ VERMESE sanılanın aksine ky için daha iyi olur nakit akışını düzeltsin, borç seviyesini düşürsün bu durumda zaten değerlemesi artacaktır yani temettü alamamış olacağız ama Değerlemesi yükseldiği için fiyat gidecektir ordan fayda sağlamış oluruz, tabi gönül isterki hem bilançoları iyi olsun hem temettü versin hem temeli düzeltsin ve temeli düzlttiği için DEĞERLEMESİ YÜKSELSİN fiyatı gitsin bir taşla 2 kuş olsun ama bence şu an şartları uygun değil... bu sene tek temettü yeter.. vasat bir bilanço üstüne temettü veririse temeli bozmanın riski daha fazla olur değerlemesi düşeceğinden fiyatalrın aşağı gitme olasılığı yükselir..3 KURUŞ TEMETTÜ ALACAĞIZ DİYE TEMELİ VE DEĞERLEMESİ BOZULURSA BELKİ ONUN 5 KATI FİYATALRIN AŞAĞI GİTMESİNİ KİM İSTER?. temel verielrini tekrar düzeltmesi için kaç bilanço bekletir? bilinmez de yani sırf temettü vercek diye vasat bir bilançoyla borçluluğun artması nakit akışının daha da kötüleşmesi işi daha kötü yapar, bence yönetimde bize göre yeni gelecek bilançonuun durumuna göre onlara göre bilonço zamanı temel verilerine göre temettü olayını açıklayacak onu bekliyorlar... benim gördüğümü fordun görmemesi mümkün mü :D
NOT BİR ÖNCEKİ MESAJDA YER ALAN AÇIKLAMYI ŞİMDİ GÖRDÜM TAM DA BENİM ANLATTIĞIM MANTIKTALAR Kİ DOĞRUSU BUDUR. ÖNCE DURUMU GÖRECEKLER SONRA DEĞERLENDİRECEKELR
insanın trade yapası geliyor 5 günde yüzde 11 :D AMA trade yanıltır uzun vade abad eder trade yapmak isteyenler bankaya frotoya trade hisse muamelesi yapamam :D düzletmelrde alırım teperlerden satamam :D ne zman satsam hep pişman eder beni öylşe bir kağıt :D
Bence geleneği bozmamak için küçükte olsa bi rakam verilmeli..Rekabet ve yatırım için para ayrılıyorsa hiç sıkıntı yok,bu iş onların işi sonuçta..
Temettü vermez ise, o 500'ü 400'ü bekleyenlere gün doğar. Kağıt ile duygusal bağı olanlar hariç çoğu yatırımcı satar çıkar. Fiyat artmayacak, temettü vermeyecek eeee neymiş yatırım yapacakmış, üstüne bir de bedelli yapsın tam olsun! Yatırım bitmez ki, kaldı ki yaptığı yatırımın geri dönüşü ne zaman ve nasıl olacak, etrafı çinliler bastı diye buradan bas bas bağıran var, yarın bunlar ticari tarafa da girerse ne olacak? O yüzden mutlak suretler 2. temettü verilmeli ve öyle göstermelik vs de olmamalı. Benim beklentim net 50 TL civarı olmaz ise bende artık yavaş yavaş vedalaşmayı düşünebilirim. Nikah kıymadım ki sonuçta...
Syg
Net 20 tl öderse öpüp başımıza koyalım derim.
Bence de gelenegi bozmamak adina mesela %2 gibi bir sey vermeli bu da kabaca 20 TL yapar.
Bunlar neticede kar etmek ve dagitmak uzere kurulan kurumlar, hayir kurumlari degil.
Bunlar derenin tasi ile elin kusunu vurur afiyetle yerler.
Yatirim yapacaksa alsin uzun vadeli dusuk fayisli evro kredilierini EBRD IFC den mesela, eskiden yaptigi gibi yapsin yine yatirimini ama benim harcligimi versin.
Ben buradan gecinen ve kedilerini besleyen bir adamim..
Das mi yesinler benim kediler???
Konuyu değiştireceğim ama; şimdi abd enflasyonu beklentinin üstünde geldi mi, geldi... Adamların borsası çok az birşey negatif etkilendi mi, evet öyle... Şimdiiii ağzımı bozmayacağım amma, bize ne s... oluyor da %2'ye yakın düşüyoruz bu veriden sonra? Ben artık piyasanın en ufak bir rasyonelitesinin kaldığını düşünmüyorum ve bu yüzden diyorum ki; vermemek veya çok az temettü vermek otosan için yıkım olur, bunu fena kullanırlar, sakın buna izin vermeyin...
Syg...