trend başlangıcıdır umarım artık ya yeter :D ama ufak bir düzeltme daha yapar, yatyda devam eder bilançoya kadar.... 859,5 3 kere denedi 3 ünde de kıramadı işleyen dip oldu iyi direndi bakalım neler olacak
bunun dibi tepesi neresi diyenlere sadece teknik analizle bir fikir verecek kendi kişisel deneyişmlerimden bahsetmek isterim kesinlike yatrım tavsiyesi olmayıp kullandığım yöntemi anlatmaktır amacım ve kişsiel görüşlerimdir sadece beni bağlar
bana göre dolar bazında da aynı mantık geçerli neyse
dip arayışında işleyen dip 6ay - genelde 1 yıl içinde derin düzeltmelerde düşüş tamamlanıp yataya sardıktan sonra inebildiği en aşağı seviyedir. yıllar önceki dipten bize ne ? şimdilik 859,5 işleyen diptir...
yoksa 859,5 altında 820 var onun altında 720-740 var onun altında başka bir şey bu dip arayışının sonu gelmez
işleyen tepe, bir önceki işleyen dip ile bir sonraki işleyen dip arasındaki fark kadar yukarı da ya da aşağıda klamsıdır
diyelim bir önceki işleyen dip 740 bir sonraki işleyen dip 859,5 aradaki fark takribi 120 tl işeyen tepe görülen son tepe + 120 tl olma olasılğı daha yüksek olur 1222+120= 1340 temel analizle de uyumlu..fiyatlar da herzman 1 yıl içindeki dip zirve ortalamalrına gelme eğilimindedir kabaca (tepe+dip)/2
(1222+859,5)/2= yaklaşık 1.058 yuakrı ve aşağı salınımlarda merkez nokta oluyor yani her zman gitmeye çalıştığı ana eğilim
ya da tersi olsaydı önceki dipm 859,5 sonraki dip 740 aradaki afrk 120 işleyen tepenin biraz altta kalıp 1222 - 120 = 1102 olma olasılığı çok yüksek olurdu
yani işleyen tepe önceki iki dibin farkına bağlıdır mevcut tepeninde bir direnç noktası olduğu unutulmmalı...
seviyelrin temel anlizle ve değerlemelerle de uyumlu olması önemli tabii...
ayrıca
diplere-tepelere dolar bazlı bakmakda güzel bir teknik tabi aynı mantıkla
teknik seviyelerin temel analizle elde edilen değerlemelerle uyumlu olması kağıttta piyasanın sağlıklı işlediğinin göstergesidir.
sene sonu doalr beklentisine ya da vadeli dolar beklentilerine bakıp ona göre yapılan değerlemeri ileri dönük dolar bazlı fiyat seviyelerine bakmak da güzel bir fikri verir
terend olur mu bilmem burda genel anlamda bistin iyileşmesi gerek beklentim belli bir seviyede yataya bağlaması bilançoya kadar dolayısıyla yatay seviye takibi bu yatay seviyeni alt ve üst bandları ve ortalamsı temel seviye olmaya devam edecektir 1058 civarı dip tepe ortalaması var düşsede kalksada bur oratalamalara yaklaşam eğiliminde olup aşağı ya da yukarıya gitmesi durumunda salnım merkezi oralar olduğu kanaatindeyim şimdilik yatay band 859,5-96x de görünüyor dip tepe ortalamasının biraz altında bu bandı kırarasa 96x-1060 yeni yatay seviye olabilir 1060 ortalama ortalaa üstü salınımlarda yatay band 106x-116x ve onun üstü 116x-126x görünüyor merkez noktamızın kabaca 1060 olduğu kanaatindeyim
golden croos deth croos yok macd kesti yok rsi aşırı satım bölgesinde anlamam basit :D bakkal hesabıma daha çok güvenirim
ilgili mevzuat gereği yatırım tavsiyesi olmayıp teknik analize yöenlik kişisel yorumumdur
Son düzenleme : logologo; 10-10-2024 saat: 14:19.
Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri