Konuyu takip ediyoruz,işin aslı pek yakında çıkar,C.Enginyurt neden oldu diyorlar,peki bu adam nereden duydu,demekki iktidar kulis kanadından duyduki oda açıkladı,iktidarın denemeside olabilir piyasaların nabzını ölçmek için,ingilizin hareketinden çoğu esnaf,tarım kesimi,emekli,emekçi rahatsız,daha doğrusu iktidar kanadından,bundan alo,alo deneme ses kontrol misali,ateş yanmıyan yerden duman çıkmaz,merkezde faizde duraksamaya gitti epey zamanda,elektrik,doğalgaz zamlarıda yapıldı yüklüce,ek ilave zamlarda var çoğu kalemlerde,yani diyorlarki biz zam yapalım siz yapmayın oturun oturduğunuz yerde demeye getiriyorlar,bu yüklü zamların faturası piyasa şartlarındaki sistemi mecbur etkiliyor,buda iktidar kanadında tedirginlik yaratıyor,bekleyelim bakalım sonuç nasıl olacak,kötü bir yaz geçirdik,önümüzde uzun bir kış var,piyasa şartlarıda zorlaştı herşeyiylen halkı etkiliyor,kasada para yok,örneğin fındık mevsimi,kasada para olmadığından TMO piyasaya önceki senenin fındığını satışa çıkardı,fiat 130-140 arasındayken satış fiatını 124 açıkladı,devletin açıkladığı fiat 130,parasınıda 45 gün içinde öedemek kayıdıylan,fındık demek doğrudan döviz girdisi demek,turizm sezonuda kötü geçti,diğer tarım kesimi ve sektör kan ağlıyor emekçi,emeklisiylen vs,bunları hep kendileri biliyor,ekonomiyi halk batırmadıya,nas,nas deyip ben ekonomistim deyip dünya faiz artırırken biz devamlı düşürmeye gittik,8.5 faiz neki,dünyanın parasına mal oldu bu davranış,şimdi faiz %50 sesler çıkmaz oldu,tuik enflasyonu 70,normali 100 cıvarı,faiz ödemeleri bile onun çok altında,bide başımıza KKM moku çıkardılar o hep mokoko oldu,artık kayıp 128 milyar dolar ve surilere ödenen 40 milyar dolar vsleri hep es geçtim,tasarruf deniliyor,ama kendileri buna uymuyor,yani halka deniliyorki biz yiyelim içelim harman savuralım bedelini siz ödeyin vs uzar gider...böyle bir sistem olamaz,ingilizi zaten zor ikna ettiler,oda gereğini yapıyor ve şimdide zoraki sahip çıkıyorlar...bekleyelim bakalım sonucu ne olacak mali dengeler nasıl düzelecek,düzelecek diyen varsa buyursun...