Sayfa 493/998 İlkİlk ... 393443483491492493494495503543593993 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 3,937 - 3,944 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,031
     Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Adalet bakanı : Bazı sosyal medya mecralarında Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri yaymak suretiyle borsa yatırımcısını yanlış yönlendirmeyi amaçlayarak zarara uğramalarına sebebiyet veren, olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan, maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ve yayanlar hakkında;

Türk Ceza Kanununun 217/A maddesi uyarınca “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma†suçundan ve Sermaye Piyasası Kanununun 107/2 maddesi uyarınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyunu dezenformasyon ve gerçek dışı bilgilerle yanıltanlara, açıklama ve paylaşımlarla ekonomide spekülasyona neden olanlara müsaade edilmeyecektir.
    Konuyu takip ediyoruz,işin aslı pek yakında çıkar,C.Enginyurt neden oldu diyorlar,peki bu adam nereden duydu,demekki iktidar kulis kanadından duyduki oda açıkladı,iktidarın denemeside olabilir piyasaların nabzını ölçmek için,ingilizin hareketinden çoğu esnaf,tarım kesimi,emekli,emekçi rahatsız,daha doğrusu iktidar kanadından,bundan alo,alo deneme ses kontrol misali,ateş yanmıyan yerden duman çıkmaz,merkezde faizde duraksamaya gitti epey zamanda,elektrik,doğalgaz zamlarıda yapıldı yüklüce,ek ilave zamlarda var çoğu kalemlerde,yani diyorlarki biz zam yapalım siz yapmayın oturun oturduğunuz yerde demeye getiriyorlar,bu yüklü zamların faturası piyasa şartlarındaki sistemi mecbur etkiliyor,buda iktidar kanadında tedirginlik yaratıyor,bekleyelim bakalım sonuç nasıl olacak,kötü bir yaz geçirdik,önümüzde uzun bir kış var,piyasa şartlarıda zorlaştı herşeyiylen halkı etkiliyor,kasada para yok,örneğin fındık mevsimi,kasada para olmadığından TMO piyasaya önceki senenin fındığını satışa çıkardı,fiat 130-140 arasındayken satış fiatını 124 açıkladı,devletin açıkladığı fiat 130,parasınıda 45 gün içinde öedemek kayıdıylan,fındık demek doğrudan döviz girdisi demek,turizm sezonuda kötü geçti,diğer tarım kesimi ve sektör kan ağlıyor emekçi,emeklisiylen vs,bunları hep kendileri biliyor,ekonomiyi halk batırmadıya,nas,nas deyip ben ekonomistim deyip dünya faiz artırırken biz devamlı düşürmeye gittik,8.5 faiz neki,dünyanın parasına mal oldu bu davranış,şimdi faiz %50 sesler çıkmaz oldu,tuik enflasyonu 70,normali 100 cıvarı,faiz ödemeleri bile onun çok altında,bide başımıza KKM moku çıkardılar o hep mokoko oldu,artık kayıp 128 milyar dolar ve surilere ödenen 40 milyar dolar vsleri hep es geçtim,tasarruf deniliyor,ama kendileri buna uymuyor,yani halka deniliyorki biz yiyelim içelim harman savuralım bedelini siz ödeyin vs uzar gider...böyle bir sistem olamaz,ingilizi zaten zor ikna ettiler,oda gereğini yapıyor ve şimdide zoraki sahip çıkıyorlar...bekleyelim bakalım sonucu ne olacak mali dengeler nasıl düzelecek,düzelecek diyen varsa buyursun...

2.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Abi o devasa kârlar edildiğinde
    1 faiz düşüktü
    2 enflasyonun altında faiz vardı.
    3 Çok fazla yatırım aracı kalmıyordu dolar baskılanmış olduğu için
    Tüm bunlar göz önünde alındığında borsamiz dolar bazında %100 un üzerinde prim yaptı. Şimdi ise faizler %50 ve kredi maliyetleri çok yüksek. Patronlar cebinden kolay kolay para koymaz bu şartlarda. Borsada çoğu şirket yeni sayılır ve finansman için borsaya açıldı. Hatta bir şut fabrikası süt alacak parası olmadığı için halka açılıyor. İnek alıp yatırım yapmıyor ya da başka yatırım adam sütü alacak parası yok. Böyle bir sürü şirket var. Borsada adam akıllı sağlam şirket sayısı 100 tane borçsuz ise parmak sayısı kadar. Bu şartlarda ya dolar yükselecek ya borsa düşecek 6000-7200 e. Birde denetim firmaları şirketlerden para alıp denetim yaptığı için bir şekilde şirketler burada iş veren oluyor denetim firmaları da muhasebe hileleri yapıp patronu koruyor. Bu konuyu çözmek için denetim firmalarıni maliye atayıp ücretini de maliye belirlemeli ve yaptıkları denetim konusunda sorumlu olmalı.
    Fakat haklısın da tamam, Gündoğdu gıda da saçma sapan bir yazı yazmış paranın kullanılacağı yerle ilgili o da ALB nin zırvalığı, diğer konu, reel faiz de negatif di, şu anda da negatif veya negatif ten yeni kurtuluyor.

Zaten faizi aniden yüzde 80 yapsalardı tonla yabancı ve para gelirdi ama bazı firmalar batardı o yüzden böyle bunlar tamam.

Şişe Cam ı düşün, Ereğli, mesela pek çok sanayi şirketi var hatta bazıları kasalarındaki nakit para kadar fiyatı var, kasasında 14 milyar nakiti olup arsa ,tesis , işinin kuruluşunu katmadan 40 milyar değeri olan şirket var, ve dahi 2 yıldır hiç gitmeyen gerçek sanayii şirketleri var bunlar çalışıyor ve üretiyor..

Her şey algı ve döngü....

,....,............................................

Mehmet Şimşeğin istifa lafı hafta sonu etkisi nedeniyle, birilerinin voleyi vurması için yapıldı çok net, komplo teorisine gerek yok zamanlama milletin paniği net, para kaybettirme olasılığı kesin... O adam istifa edecekse cuma akşam 8 de ederdi , saat 5 te etmez . Çok çok kötü bir durum olmazsa kendisi açısından....

Ulan Hizbullah bile bizim borsa kapandıktan sonra füze attı, onlar bile bizim yatırımcıyı düşündü

Cemal Enginyurt, Kemal Kılıçdaroğlu ve Tunç Soyer geçen gün aynı araca binmişler bak şu dünyanın işine biri diğerine faşist diyecek , öbürü gızıl gomünist diyecek ve kurşun sıkacak adamlar kanka olmuşlar..

Bu KK kadar siyasetçi olup da siyasetten anlamayan , beyni durmuş, nöronları iflas etmiş adam görmedim yüzde 1 bile oyu olmayan adamlardan kimleri meclise soktu, kendi hariç , kendini de hem partiden hem meclisten ihraç etti inanılmaz bir başarısızlık örneği mülkiyede ders diye okutulmalı ......

Hala da evde hanım beni istemiyor ben varım diye tur atıyor , ne evde isteniyor ne partide ne ülkede, KK , uzaya uza sen iyisi.....

Not: meclise soktuğu demokrat parti nin ve gelecek partisinin oyları onbinde 4 ü geçmez, yani aracı kurum komisyon oranı gibi yüzde 1 çok lafı genel söylenen ama çok yüksek bir oran sadece adı demokrat olan parti için
    Son düzenleme : Desidero74; 24-08-2024 saat: 06:59.

3. Şuan yeminli Mali müşavir abiden bilgi aldım. Enflasyon muhasebesi yüzünden şirketler %75 daha az vergi ödüyor dedi. Devletin alacağı vergi %25 civarında olacak. Abim diyor ki buna kim akıl verdiyse yanlış yaptı. Seneye bankalarda aynı şekilde olacak. Bütçe açığı tutmayacak ha bunlar bir şekilde gösterir. CB nin ödeneğinden öder geçer.

4. Ruşen Çakır içerden bilgi almış. Mehmet Şimşek istifası ya da sorunu asılsız değil. Öyle bir sorun var. Sorunun biri yandaş firmaların vergi borcunun silinmesi şimşek bunu kabul etmemiş. Diğeri de yiğit bulutun toplantı da buna gömmesi. Ama şimdilik kazanan şimşek oldu. Haftaya yiğit bulut gibiler görevden alınması lazım yoksa bu şüphe devam eder. Yoksa Cumhurbaşkanı da aynı şekilde düşünüyor anlamını çıkartırım

5.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Ruşen Çakır içerden bilgi almış. Mehmet Şimşek istifası ya da sorunu asılsız değil. Öyle bir sorun var. Sorunun biri yandaş firmaların vergi borcunun silinmesi şimşek bunu kabul etmemiş. Diğeri de yiğit bulutun toplantı da buna gömmesi. Ama şimdilik kazanan şimşek oldu. Haftaya yiğit bulut gibiler görevden alınması lazım yoksa bu şüphe devam eder. Yoksa Cumhurbaşkanı da aynı şekilde düşünüyor anlamını çıkartırım
    İlginç bilgi ancak Ruşen ın bazen ve pek çok kez yorumları yanlış da çıktı o yüzden takibi bıraktım. Yandaş firma hikayesi hep olacaktı zaten. Yiğit Bulut ise bakteri gibi bir adam, onun yüzünden dünyada faizler artarken biz de düştü yani bir nedeni de o, bence CB nin güvenini kaybetti ama oğullarına yanaşıp yılışık hareketlerle pozisyonunu koruyor olabilir çok mümkün.

Tez bu jöle tutkununun gemisini hazırlatıp Fas'a marakeş e fahri elçi yapılmalı, ortalığı dike sürülmeyecek ekenomi bilgisiyle bulandırmamalı. İşte padişahlık rejimi de bu yüzden battı, damadım, oğlum, kızım, gelinim kayınbiraderim işleri..

bu ülkede, geniş katılımlı bir idare lazım hatta eski senato bile gelmeli avam meclisi olmalı, senato olmalı, CB olmalı, başbakan olmalı, acele ile iş yürümemeli Yiğit insanlar sadece Yeşilçam'da Malkoçoğlu filminde oynamalı. Sistemi öyle kuracaksın ki Netenyahu Türkiye'nin başbakanı olsa farklı bi b. K yapamayacak.

Ama bizim sistemi ABD çip ettirdi.... Temiz olmayan bazı kağıttan kaplanları örnek gösterip sivil devrim ile 80 den bu yana geldi. Özalın da çok zararı oldu. 3 lira kar 100 lira zarar.

6.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Ama şimdilik kazanan şimşek oldu. Haftaya yiğit bulut gibiler görevden alınması lazım yoksa bu şüphe devam eder. Yoksa Cumhurbaşkanı da aynı şekilde düşünüyor anlamını çıkartırım
    Allah muhafaza,

Sen bu anlami cikartirsan ne yapar bunlar.

Evlerden irak.

7. Arkadaşlar, Bofa ***i sürekli viopta short açıyormuş şimdi duydum bir de iş yatırım, bu nedenle manipülatif olarak böyle hikayeleri uydurma durumları var, İş Bankası kuruluşu Yatırım Finansman direktörü perşembe günü bunun altı yok dediği yere cuma günü 9200 olabilir diyorsa ben bunda iyi niyet aramam, SPK nın bu tarz olaylara müdahale etmesi lazım...

Ve de devletin sağlam cezalar yazması lazım..

AliCemal yazmıştı epey zaman önce, Sakıp Ağa Akbank ters pozisyon aldığı için , zarar yazmaması için, bir dönem kanal kanal dolaşıp ülkede kriz olması lazım bu verilerle diyerek zorla kriz çıkarttığını... Can veremedi kolay, parası da kurtarmadı ... Amerika, Dr House falan fayda etmedi...

Hey gidi hey kimleri gördük ne oyunları gördük, Yiğit adam toplantıda Mehmet Şimlekle arıza çıkarıp , sızdırıp, Bofa dan komisyon alamaz mı , Bofa Shorttan kazanır Yiğit komisyonu alır çekilir. Tanzanya dan söz ediyorum, Bofa Tanzanya ya çok hakim miş bi de orada Türkçede adı Yiğit anlamına gelen biri varmış. Buraylan ilgisi alakası yok...
    Son düzenleme : Desidero74; 24-08-2024 saat: 14:43.

8. Kahve severlere kötü haber

Global piyasada Robusta Tüm zamanların rekorunu kırdı

+ kur artarsa 100gr abdullah e. min 50tl

Sayfa 493/998 İlkİlk ... 393443483491492493494495503543593993 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •