Konuyu takip ediyoruz,iin asl pek yaknda kar,C.Enginyurt neden oldu diyorlar,peki bu adam nereden duydu,demekki iktidar kulis kanadndan duyduki oda aklad,iktidarn denemeside olabilir piyasalarn nabzn lmek iin,ingilizin hareketinden ou esnaf,tarm kesimi,emekli,emeki rahatsz,daha dorusu iktidar kanadndan,bundan alo,alo deneme ses kontrol misali,ate yanmyan yerden duman kmaz,merkezde faizde duraksamaya gitti epey zamanda,elektrik,doalgaz zamlarda yapld yklce,ek ilave zamlarda var ou kalemlerde,yani diyorlarki biz zam yapalm siz yapmayn oturun oturduunuz yerde demeye getiriyorlar,bu ykl zamlarn faturas piyasa artlarndaki sistemi mecbur etkiliyor,buda iktidar kanadnda tedirginlik yaratyor,bekleyelim bakalm sonu nasl olacak,kt bir yaz geirdik,nmzde uzun bir k var,piyasa artlarda zorlat hereyiylen halk etkiliyor,kasada para yok,rnein fndk mevsimi,kasada para olmadndan TMO piyasaya nceki senenin fndn sata kard,fiat 130-140 arasndayken sat fiatn 124 aklad,devletin aklad fiat 130,parasnda 45 gn iinde edemek kaydylan,fndk demek dorudan dviz girdisi demek,turizm sezonuda kt geti,dier tarm kesimi ve sektr kan alyor emeki,emeklisiylen vs,bunlar hep kendileri biliyor,ekonomiyi halk batrmadya,nas,nas deyip ben ekonomistim deyip dnya faiz artrrken biz devaml drmeye gittik,8.5 faiz neki,dnyann parasna mal oldu bu davran,imdi faiz %50 sesler kmaz oldu,tuik enflasyonu 70,normali 100 cvar,faiz demeleri bile onun ok altnda,bide bamza KKM moku kardlar o hep mokoko oldu,artk kayp 128 milyar dolar ve surilere denen 40 milyar dolar vsleri hep es getim,tasarruf deniliyor,ama kendileri buna uymuyor,yani halka deniliyorki biz yiyelim ielim harman savuralm bedelini siz deyin vs uzar gider...byle bir sistem olamaz,ingilizi zaten zor ikna ettiler,oda gereini yapyor ve imdide zoraki sahip kyorlar...bekleyelim bakalm sonucu ne olacak mali dengeler nasl dzelecek,dzelecek diyen varsa buyursun...

Yer mleri