belli bir yöne devam etmekte olan bir piyasa hareketinin o yönde kaldığı süre ne kadar uzamışsa, o hareketin sona erme vakti de o kadar yaklaşmıştır..artık perde inmiştir...
Printable View
belli bir yöne devam etmekte olan bir piyasa hareketinin o yönde kaldığı süre ne kadar uzamışsa, o hareketin sona erme vakti de o kadar yaklaşmıştır..artık perde inmiştir...
https://i.hizliresim.com/p6EXA0.jpg
olayın özeti şimdilik bu
https://i.hizliresim.com/dOX8VD.jpg
kara pazartesi bu olmalı..
Sn doctrine abd borsalarından cıkan paraların nereye gitme ihtimalii var.BIST a gelmezmi:halay::ss::ss:
Nikkei futures -8%
Çok ilginç..
Japon’larda bu kadarsa...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Us borsa kapanışlarından sonra futurelarda yüzde 2-3 oranında daha kayıp yaşandı
Dow Jones Tarihinde En Yüksek Seans İçi Puan Kaybını Yaşadı
1929 çöküşünden önce yazılan çizilen her hangi bir olumsuz durum saptanmamıştı
[QUOTE=doctrine;1661768]1929 çöküşünden önce yazılan çizilen her hangi bir olumsuz durum saptanmamıştı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi[/QUOTE
https://i.hizliresim.com/y0V0vL.jpg
dow saatlik tahminim gerceklesmedi. bekledigimden biraz daha asagida kapandi. bizim borsaya etkisi dusundugum gibi sinirli kaldi. yine de risk almayacagim.
Kollapsın bize etkisinin yüzde 2 ile sınırlı olduğunu düşünüyorsan yanılıyor olabilirsin...
1987 de borsalarda coşku dönemi yaşanıyordu..insanlar bavullla doldurdukları paraları taşımaları için çocuklarını yanlarında getiriyorlardı.
O zaman imkb başkanı m. Karslı borsa şiş değil, yükselişin sebebi iktisadi diyordu.
Kaçınılmaz son uzun sürmedi...
2009 yılında bistin çöktüğü zaman Egeen:5,5 TL , Ttrak:4,20 TL, Otokar: 5,5 TL vs.vs. Aradan geçen 8-9 senenin sonunda, yıl 2018 bu saydığım hisselerin fiyatı herkesin malumu, acaba diyorum o zamanki fiyattan satanlar, paralarını başka hangi enstrümanlarda değerlendirselerdi, bu hisseleri hiç satmayıp elde edecekleri kârdan daha fazla kazanırlardı... :whistling:
-alooo Rasim olum 1 kilo kuzu eti kazanayım dedim daldım dana parası kaybettim
-yapma yaw diş macunu tüpten çıkmış diyorlar ellam
-bırak yaw çekap fiyatına medikal park hissesi alıyorum indirim olmuş ellam
Sn doktrine rica etsem klasik Amerikan borsaları graflarinin yerine bist paylaşsanız usd bazlı Euro bazlı
Amerika’da coniler bilmiyor mu tepe yaptığını kendi endekslerinin mallarmi bukadar?
Siz onları boşverin 24 saat canlı yayın yapıyorsunuz sağolun düşüş senaryoları üzerine, kimseyle tartışmam yanlış anlamayın, bir düşecek der biri çıkacak ki piyasa olsun
Ama abarttiginiz kadar degil
Degil
Olmayacak zamanı değil
Lütfen usd bazlı bize bist grafiği atın
Bankarimizi atın
Kolay olan dax max atmayın valla sıkıldık Elllammm ya
Hocam bahsettigim ilk etkiydi ve sinirli oldu. geri kalan kismi icin takipteyim.
yukarida da yazdigim gibi risk almiyorum ve yanilma ihtimalini kendimce minimize etmek adina bu sabah itibariyle sit-out🤔 yazdiklarim kimse icin yatirim tavsiyesi degildir. bilmiyorum, zaten bu isler kismet. yazilarini ve paylasimlarini ilgiyle takip ediyorum devam.
Baloncukların patladığı bir ortamda BİST’in hiç bir şansı kalmıyor.
BİST’in sınırlı düşüşü yabancıların full malda yakalanmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum..
Bistte teknik yabancının iki dudağındaki mesafe kadardır.
bistin sansi simdiye kadar alternatiflerinin de ucuyor olusuydu. ilk bakışta tersini dusundurse de bu onemli bir etken. daha ucuzu varken buradaki zarari goze almak kolaydir.
bir de bu yabancinin yuksek malda olma düşüncesi oldukca uzun suredir var. bi turlu cikamadi garibanla🤠
dxy niye oyle duruyo ki. ellam haberi yoh. niye boyle yapiyo bir yorum yapin gardaşlar.
herkeş ne iyimser. ne guzel ne hoş. sosyal iyimserlik hali ne iyi bisey. cok da iyi bisey.😇
Malda yakalananlar bu durumu olması gereken düzeltme, yakalanmayalar çöküş olarak görüyor.
Us futureler hafif eksi ancak ilerleyen saatlerde yüzde 2-3 lük kayıp eklenir..
Yumurta kapıya dayanmış bir kere..
Patlamış mısır hazır mı? [emoji851]
Bizim cephede değişen bir şey yok. 17 sen sonra gamyonu dayar namıssız..
ha gayret arti kapatacak nerdeyse.
dow da gene aynı senaryo her yükseliş satış olarak değerlendiriliyor.bugün durulur azbuçuk.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hani çökmûyormuyuz?
Çokertmeden ciktimda Halil’im
Elinizde done olmadan usd Bazli Bist grafigi
Topigi actiginizdan beri paylastiginiz hersey havada kalir
Hazir 3 kiside olmuşsunuz
Yazdığınız herşeyi zaten bloombergde seyrediyoruz
Allem ya!!!
Bist grafiği atın tartışalım medeni insanlar gibi lütfen
Eksiklerimi göreyim
Banada birşeyler öğretin
Öğrenmeyi seviyorum istiyorum
Topiginizin basından sonuna okudum
Tebrik mesajıda yayınladım
Cok pasif bilgiler var
3,5 güne burasida kapanir
Topik bir şeyler öğretmek amacı ile açılmadı.
Sizin gibi eski ve tecrübeli arkadaşlara sunacağımız bir bilgimiz yok.
Topiğin kapanması da açılması gibi sorun oluşturmaz
Konsept farklı.
Burada amaç us borsalarında daha yeni oluşan riskten ve bu riskin oluşturacağı sarsıntılardan korunma amaçlanmıştı.
Dun verdin coskuyu verdin coskuyu yok satmaya firsatiniz olmacak dedigin ne oldu yuzde 1 sabah sizin gazina gelip satan ile aksami beklese yuzde 3 kardaydi..
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satacak firsati olmacak dediniz oysaki sakin olun stoplara riyaet edin deseydiniz elinde hisse olan sabah satmayip beklese zaten kafadan yuzde 2 karda yarin da insallah tepkiye verir zararsiz atlatabilirdi oyle bir algi yapiyorsunuz ki cikis yok kapilar kapali tum hisseler tabanmis gibi algilaniyor
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
cennete giden en kestirme yol trenddir....onun tersinde hareket etmeyin....kimse faiz oranlarının gideceği yönü ekonominin gidişatını ya da borsa'nın gelecekteri durumunu önceden tahmin edemez....
borsa'da kazanmanın en iyi yolu büyük spekülatörlerin dümen suyuna gitmektir....bu kişiler borsa’ya girip çıkarlar....spekülatör dediğiniz kişiler faiz, döviz, ve borsa üçgeninde dolaşırlar....ben buna bermuda şeytan üçgeni diyorum....
uzaktan bakacaksanız....bu üç alternatiften büyük para sahipleri için o anda hangisi cazip....bu üçlemeden borsa çıkıyorsa hava nasıl olursa olsun borsaya girin derim....
borsa tepe noktalarından yüzde % 60 ila % 70 geri gelmedikçe bu adamlar borsa'ya gelmezler....Kendi haline bırakırlar....
düzeltmenin düzeltmesi.😊
küstürdünüzya adamı fikir alıyorduk negüzel.buranın genel kuralıdır yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.