Ne çok meraklısı varmış bu işin arkadaş. Her sene düzenli temettü veren sanayi hisseleri bedava fiyatına işlem görürken kimse yüzüne bakmadı. Neymiş gayrimenkul sertifikasıymış. Prim yapacakmış. Ne çok beton sevdalısı varmış memlekette. Peehhhh...
Printable View
Ne çok meraklısı varmış bu işin arkadaş. Her sene düzenli temettü veren sanayi hisseleri bedava fiyatına işlem görürken kimse yüzüne bakmadı. Neymiş gayrimenkul sertifikasıymış. Prim yapacakmış. Ne çok beton sevdalısı varmış memlekette. Peehhhh...
http://m.borsagundem.com/foto-haber/...sseler/1184581
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
derinlik görmek için bi yer yokmu
Şu anda açılışta 40 olması güzel bir gelişme ilk saçma satış dalgasını atlattık demek olabilir.
Alımlara devam ediyorum herkes kendi düşündüğünü uygulasın.
Gündem geçince 3-5 ay sonra emlak/arazi fiyatları arttığında buradan aldığım ek alımları o zaman daha iyi anlamış olacağız.
Korksaydım halka arza girmezdim. Henüz ilk olması yüzünden büyük balıklar hala farkında değiller...
Anlık derinlik görmek bedava değil bildiğim kadarıyla. Aylık 75-100 tl vs. abonelik bedeli var.
Hizla düşüşte yine, 14 gün cayma hakki nedir? Sozlesmede oyle bir madde vardi
Bir ara 40 gibi göründüğüne bakmayın, alış 39.34 satış 40 idi. Kademeler boş oldukça sağlıklı çıkış zor maalesef.
39,90 şu anda, haklısın. kademeler oturana kadar alış satışta dalgalanma olması normal.
Bir kaç ay sonra satıcı kalmadığında ki hareketleri bekliyorum.
Alan herkes elindeki kadar alırsa kurumsaldaki lot azaldığında ilginç olacak.
Lot ve zaman sınırlı bu tarz durumlarda borsanın verdiği yükseliş ivme ve tepkisini borsacılar iyi bilir.
Herkezin olumlu gördügu yatirim bu sekilde devam edemez, baska nedenler ve sebepler var, makro insaat yonetimi ile alakali diye dusunuyorum
Düşüşten dolayı buraları konuşsakta farz edelim 42,5u geçtiğinde mesela 56 olduğunda bazı 42,5tan alan arkadaşlarda satış verecektir ayrılmak isteyecektir buda son derece normal olacaktır. 56 dan 48 e düştüğünde panik yaparak satacak değilim.
Uzun vadeciyim ve istanbuldaki konut sektörünün çok daha fazla gelişeceğini öngörüyorum.
Kişisel düşüncelerimi paylaşıyorum söylediğimi kendi akıl süzgecinizden geçiriniz kendinize göre hareket ediniz hatta beni eleştirin ki yanıldığım göremediğim noktalarda bana da yol gösterin.
3 yıl sonra buraları okuduğumuzda yorumlarımızın düşüncelerimizin nasıl olduğunu yanılgılarımızı daha iyi anlamak adına forumu okuyan arkadaşlarda bir şeyler paylaşabilir mi? Kimse kimseyi yargılayacak kızacak değil piyasayı yönetecek adamında forumda olacağına inanmıyorum. Mutlaka duyduğunuz gördüğünüz bir şeyler vardır.
aber ve Söylentilere İlişkin Açıklama A+ A-
Özet Bilgi
Basında Çıkan Haberler Hakkında
İlgili Şirketler
[TOKI]
İlgili Fonlar
[]
Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Basında çıkan ve Park Mavera III gayrimenkul sertifikası ihracında bazı yatırımcılara iskontolu gayrimenkul sertifikası satıldığına yönelik haberlere ilişkin açıklamamız aşağıdadır.
Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından 03.04.2017 tarihli KAP duyurusunda bildirildiği üzere, 29-30-31 Mart 2017 tarihinde Park Mavera III projesine ilişkin sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilen Gayrimenkul Sertifikası halka arzında, toplam 143.242.425,00 TL değerindeki her biri 42,50 TL olan 3.370.410 adet Gayrimenkul Sertifikası satışı gerçekleştirilmiştir.
Bu ifadeden açıkça anlaşılacağı üzere, talep toplama 42,50 TL'den sabit fiyatla gerçekleştirilmiş ve herhangi bir yatırımcıya hiçbir şekilde bir fiyat iskontosu yapılmamıştır. Dolayısıyla halka arzımızda bireysel ve kurumsal yatırımcıların tamamına 42,50 TL den sertifika satışı gerçekleştirilmiştir.
Kamuoyuna Duyurulur
TOKİ nin bugün yaptığı açıklamadan sonra jöleliye büyük bir baştan `harekete geç` emri gelmiştir diye düşünüyorum. Bakalım hislerim beni yanıltacak mı !...
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...esi-baskanligi
Açıklama yapmak zorunda kaldılar, her ne kadar fiyat düşüşüne cevap verecek bir durum olmasa da bazı şeylerin farkına varılması açısından iyi oldu.
Geri donus basladi 40,42 suan
Kademeler bomboş. Alış 40.10 satış 40.66 iken nasıl yükselsin ki?
Düşerken ne kadar lotla düşmüşse çıkarken de o kadar lotla rahat çıkabilir.
Biz burdayız devlete,tokiye,spk,imkb,makro inşaata güvendik, düşerde çıkarda ama halka arzda bile talep patlaması varken 3cü işlem gününde taban satışı hoş değil en azından alt kademeleri makro inşaat yada aracı kurum ufaktan doldurmalıydı.
Tahta yapıcısız yada eğitimsiz tahta açılmaması ders 1 olarak tarihe geçmiştir. Normal borsa kağıdı olsa tamam derdim.
Öğreneceğiz düşüneceğiz konuşacağız hep berabere bu yeni oluşuma katkı sağlayacağız.
Hala zararda olsak ta açıklama yaparak bilgilendiren Yetkililere Teşekkür Ediyorum. :bravo: :bravo: :bravo:
Zarar ikibin altina indi😎
bugün ufaktan bir kıpırdadı
Diyelim bir ev aldınız her gün fiyatına bakarmısınız ? Böyle düşünün ve sertifikanın her gün fiyatı ne oldu diye bakmayın. Benim düşüncem betona para bağlanmaz helede önümüzdeki süreçte hiç bağlanmaz ama illa beton diyorsanız da bence bu iş en azından daha likit olacağından fiziki betona para bağlamaktan daha mantıklı gibi.
Nasil yani anlamadim simdi elimdeki hisseyi suan 41₺ mesela 41 e satamiyormuyum??
http://www.businessht.com.tr/piyasal...uzde-7-7-dustu
bu linkte diyorki;
Sertifikanın ihracına aracılık eden Vakıf Yatırım Kurumsal Finansman Grup Müdürü Sezai Şaklaroğlu, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, işlemlerin sığ bir piyasada yapıldığını, küçük bir yatırımcının Çarşamba günü 3.000 adet satış yaptığını belirterek düşüşün bundan kaynaklandığını belirtti.
3000 hissede 37'lere düşüyorsa 13000 satsa biri nolur kim bilir? ha sonrasında toparlar mı toparlar benim demek istediğim likit değil bu hisse.
Satmak istediğiniz hisse miktarınca, o fiyattan almak isteyen yatırımcı olmalı karşınızda. Neticede sizin sattığınız hisse bir başka yatırımcıya aktarılıyor. Henüz piyasası çok sığ olduğu için yüksek hacimli alış-satışlarda aşırı fiyat hareketleri oluyor. Şöyle düşünün: 1.000 lotun 100'ünü 41TL'den sattınız ama başka alıcısı yok bu fiyattan. 40,50TL fiyat düzeyinden daha fazla alıcı olacağı için fiyatı oraya indirip biraz daha sattınız, biraz daha biraz daha vs. Veya tam tersi alım için geçerli, siz ödemeye hazır olduğunuz rakamı yükselttikçe hisselerini size satmak isteyen insan sayısı aynı şekilde artacaktır.(Rakamlar tamamen uydurmadır, daha rahat anlaşılması adına verdim rakamları. Mevcut piyasa ile kesinlikle bağlantısı yoktur)
Bu yüzden yeni başlayanlara sığ piyasalara girilmemesi salık verilir. Alıcı ve satıcının bol olduğu piyasalarda mevcut piyasa fiyatından alım-satım yapma şansınız daha yüksek olur ve daha rahat giriş-çıkış yaparsınız piyasaya.
Bugün işlem hacmi 739 bin lira olmuş yani yaklaşık 18000 hisse el değiştirmiş. Gerçekten de epey sığ bir hisse, üstelik henüz yeni işleme başladı, bir süre sonra iyice düşebilir hacim.
Bu arada bugün biraz alayım dedim alamadım, şubeye gidip gayrimenkul sertifikası risk bildirim formu imzalamam gerekiyormuş alıp satabilmek için. İş yani, iyice zorlaştırsınlar da millet alamasın.. Borsada işlem görüyor, diğer hisseler gibi neden alamıyorum bir daha ayrıca şubeye gideceğim bunun için.
Sığlıkta halka arz fiyatının altında işlem görmesinin de etkisi var. Herkes zararda.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Araci kurumunuzla ilgili bir durum. Cogu araci kurum boyle birsey talep etmedi
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese günaydın
Bugün bir değişiklik olsun kimse satışa yazmasın.
Bugün 42,5 üstünde + kapatalım hafta sonu referanduma motivasyonla girelim.
KÜÇÜK YATIRIMCI TABANDAN ŞATIŞ YAZMA.KALBİM BİR DAHA KALDIRMAZ.:halay:
Arkadaşım piyasa bu forumda oluşmuyor, buradakilerin yapacağı işlem kağıda etki etmez, sen burada birkaç kişiyi örgütlersin (veya birkaç yüz olsun farketmez) sonra babalardan biri bir emir girer bir kalemde hepsini süpürür. O baba emir girmezse öbür baba emir girer. Kısaca piyasa dinamiktir küçük yatırımcı olarak piyasayı kontrole uğraşmayın, keyfinize bakın.
Tamamen hissi bir düşünce ama sanırım 1 ay sonra bu mavera dan halka arzdan alanlara enflasyon kadar bir kazanç sağlarlar. Fazlası olursa ben kendi adıma elimdeki hepsini satar bir dahada bulaşmazdım. Tabi dediğim gibi ben olsam bunu yapardım yoksa kimseye al-sat-tut tavsiyesi filan değildir aman ha yanlış anlaşılmasın.
bu gayrimenkul sertifikasından başka 6 tane daha gayrimenkul sertifikası halka arz olmak için bekliyormuş.acaba bunu parlatmadan diğerlerinin albenisinin olmayacağının farkında değiller mi.sadece fikir yürütüyorum.görüşleri olanlarının fikirlerini bekliyorum.
aslında bu hissede tamamen alış amacınıza bağlı hareket etmek gerek.
çünki bu hisse diğerleri gibi değil 3 yıl vadesi var
açıkçası benim giriş amacım şu bu projeden bir konut almak . asgari 11000 adet hisse toplamak .olurda düşerse daha iyi çünki zaten 450.000 tl yi göze almışım konutun maliyeti daha aşağı gelir . konut maliyetim düşer yok tamamlayamadan hisse yükselirse o zaman da kar etmiş olurum konut almadan hisseden çıkarım. ( Kızmasın arkadaşlar ama gönül isterki hisse 10 tl ye gelsin )
ben bu hissenin ikiye katlamasını düşünmüyorum hiç bir zaman ama max % 50 ye kadar prim öngörüyorum .
bu arada emlak konut nevşehir de 2+1 i 350 -400 bin aralığında satıyor. Nevşehirde bir daire bu para ediyorsa başakşehirde dünden eder.
bu hissenin iyi tarafı şu eline para geçtikçe alabilirsin kimse sana bu ay şu kadar öde bu kadar al demiyor. ben projeye gayet olumlu bakıyorum.
al sat tut tavsiyesi değildir. Kişisel görüşümdür.