Originally Posted by
Reis87
Nasil yani anlamadim simdi elimdeki hisseyi suan 41₺ mesela 41 e satamiyormuyum??
Satmak istediğiniz hisse miktarınca, o fiyattan almak isteyen yatırımcı olmalı karşınızda. Neticede sizin sattığınız hisse bir başka yatırımcıya aktarılıyor. Henüz piyasası çok sığ olduğu için yüksek hacimli alış-satışlarda aşırı fiyat hareketleri oluyor. Şöyle düşünün: 1.000 lotun 100'ünü 41TL'den sattınız ama başka alıcısı yok bu fiyattan. 40,50TL fiyat düzeyinden daha fazla alıcı olacağı için fiyatı oraya indirip biraz daha sattınız, biraz daha biraz daha vs. Veya tam tersi alım için geçerli, siz ödemeye hazır olduğunuz rakamı yükselttikçe hisselerini size satmak isteyen insan sayısı aynı şekilde artacaktır.(Rakamlar tamamen uydurmadır, daha rahat anlaşılması adına verdim rakamları. Mevcut piyasa ile kesinlikle bağlantısı yoktur)
Bu yüzden yeni başlayanlara sığ piyasalara girilmemesi salık verilir. Alıcı ve satıcının bol olduğu piyasalarda mevcut piyasa fiyatından alım-satım yapma şansınız daha yüksek olur ve daha rahat giriş-çıkış yaparsınız piyasaya.
"Sonunda zengin olduğunuzda, ilk etapta aradığınız şeyin bu olmadığını anlayacaksınız. Ama bu başka bir günün konusu." Naval Ravikant
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri