Sayfa 24/216 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 185 - 192 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Diyelim bir ev aldınız her gün fiyatına bakarmısınız ? Böyle düşünün ve sertifikanın her gün fiyatı ne oldu diye bakmayın. Benim düşüncem betona para bağlanmaz helede önümüzdeki süreçte hiç bağlanmaz ama illa beton diyorsanız da bence bu iş en azından daha likit olacağından fiziki betona para bağlamaktan daha mantıklı gibi.
    pek de likit sayılmaz. 12000 hisse satmaya kalksa biri 35-36'ya anca satar. aynı şekilde 12000 hisse almak istese bir kişi 44'e anca alır. yani alsan alınmaz satsan satılmaz. ufak al-sat larla belki maliyet düşürülebilir o da şans artık.

2. Nasil yani anlamadim simdi elimdeki hisseyi suan 41₺ mesela 41 e satamiyormuyum??

3.  Alıntı Originally Posted by Reis87 Yazıyı Oku
    Nasil yani anlamadim simdi elimdeki hisseyi suan 41₺ mesela 41 e satamiyormuyum??
    300-500 taneyse satılır. ben yaklaşık bir ev hissesi için yazdım onu.

4. http://www.businessht.com.tr/piyasal...uzde-7-7-dustu

bu linkte diyorki;
    Sertifikanın ihracına aracılık eden Vakıf Yatırım Kurumsal Finansman Grup Müdürü Sezai Şaklaroğlu, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, işlemlerin sığ bir piyasada yapıldığını, küçük bir yatırımcının Çarşamba günü 3.000 adet satış yaptığını belirterek düşüşün bundan kaynaklandığını belirtti.

3000 hissede 37'lere düşüyorsa 13000 satsa biri nolur kim bilir? ha sonrasında toparlar mı toparlar benim demek istediğim likit değil bu hisse.

Alıntı Originally Posted by arnat Yazıyı Oku
    http://www.businessht.com.tr/piyasal...uzde-7-7-dustu

bu linkte diyorki;
    Sertifikanın ihracına aracılık eden Vakıf Yatırım Kurumsal Finansman Grup Müdürü Sezai Şaklaroğlu, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, işlemlerin sığ bir piyasada yapıldığını, küçük bir yatırımcının Çarşamba günü 3.000 adet satış yaptığını belirterek düşüşün bundan kaynaklandığını belirtti.

3000 hissede 37'lere düşüyorsa 13000 satsa biri nolur kim bilir? ha sonrasında toparlar mı toparlar benim demek istediğim likit değil bu hisse.
    Bende nispeten likit dedim en azından parti parti satabiliyorsunuz, ama parayı fiziki olarak bir betona bağladınız diyelim m2 m2 satamayacağınıza göre piyasa gebermişse kelepir fiyata satmazsanız bekle dur... Zaten benim için beton out ne fizikisi ne sanalı...

6.  Alıntı Originally Posted by Reis87 Yazıyı Oku
    Nasil yani anlamadim simdi elimdeki hisseyi suan 41₺ mesela 41 e satamiyormuyum??
    Satmak istediğiniz hisse miktarınca, o fiyattan almak isteyen yatırımcı olmalı karşınızda. Neticede sizin sattığınız hisse bir başka yatırımcıya aktarılıyor. Henüz piyasası çok sığ olduğu için yüksek hacimli alış-satışlarda aşırı fiyat hareketleri oluyor. Şöyle düşünün: 1.000 lotun 100'ünü 41TL'den sattınız ama başka alıcısı yok bu fiyattan. 40,50TL fiyat düzeyinden daha fazla alıcı olacağı için fiyatı oraya indirip biraz daha sattınız, biraz daha biraz daha vs. Veya tam tersi alım için geçerli, siz ödemeye hazır olduğunuz rakamı yükselttikçe hisselerini size satmak isteyen insan sayısı aynı şekilde artacaktır.(Rakamlar tamamen uydurmadır, daha rahat anlaşılması adına verdim rakamları. Mevcut piyasa ile kesinlikle bağlantısı yoktur)

Bu yüzden yeni başlayanlara sığ piyasalara girilmemesi salık verilir. Alıcı ve satıcının bol olduğu piyasalarda mevcut piyasa fiyatından alım-satım yapma şansınız daha yüksek olur ve daha rahat giriş-çıkış yaparsınız piyasaya.
    "Sonunda zengin olduğunuzda, ilk etapta aradığınız şeyin bu olmadığını anlayacaksınız. Ama bu başka bir günün konusu." Naval Ravikant
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7. Bugün işlem hacmi 739 bin lira olmuş yani yaklaşık 18000 hisse el değiştirmiş. Gerçekten de epey sığ bir hisse, üstelik henüz yeni işleme başladı, bir süre sonra iyice düşebilir hacim.

8. Bu arada bugün biraz alayım dedim alamadım, şubeye gidip gayrimenkul sertifikası risk bildirim formu imzalamam gerekiyormuş alıp satabilmek için. İş yani, iyice zorlaştırsınlar da millet alamasın.. Borsada işlem görüyor, diğer hisseler gibi neden alamıyorum bir daha ayrıca şubeye gideceğim bunun için.

Sayfa 24/216 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •