Nasil yani anlamadim simdi elimdeki hisseyi suan 41₺ mesela 41 e satamiyormuyum??
http://www.businessht.com.tr/piyasal...uzde-7-7-dustu
bu linkte diyorki;
Sertifikanýn ihracýna aracýlýk eden Vakýf Yatýrým Kurumsal Finansman Grup Müdürü Sezai Þaklaroðlu, Bloomberg’e yaptýðý açýklamada, iþlemlerin sýð bir piyasada yapýldýðýný, küçük bir yatýrýmcýnýn Çarþamba günü 3.000 adet satýþ yaptýðýný belirterek düþüþün bundan kaynaklandýðýný belirtti.
3000 hissede 37'lere düþüyorsa 13000 satsa biri nolur kim bilir? ha sonrasýnda toparlar mý toparlar benim demek istediðim likit deðil bu hisse.
Satmak istediðiniz hisse miktarýnca, o fiyattan almak isteyen yatýrýmcý olmalý karþýnýzda. Neticede sizin sattýðýnýz hisse bir baþka yatýrýmcýya aktarýlýyor. Henüz piyasasý çok sýð olduðu için yüksek hacimli alýþ-satýþlarda aþýrý fiyat hareketleri oluyor. Þöyle düþünün: 1.000 lotun 100'ünü 41TL'den sattýnýz ama baþka alýcýsý yok bu fiyattan. 40,50TL fiyat düzeyinden daha fazla alýcý olacaðý için fiyatý oraya indirip biraz daha sattýnýz, biraz daha biraz daha vs. Veya tam tersi alým için geçerli, siz ödemeye hazýr olduðunuz rakamý yükselttikçe hisselerini size satmak isteyen insan sayýsý ayný þekilde artacaktýr.(Rakamlar tamamen uydurmadýr, daha rahat anlaþýlmasý adýna verdim rakamlarý. Mevcut piyasa ile kesinlikle baðlantýsý yoktur)
Bu yüzden yeni baþlayanlara sýð piyasalara girilmemesi salýk verilir. Alýcý ve satýcýnýn bol olduðu piyasalarda mevcut piyasa fiyatýndan alým-satým yapma þansýnýz daha yüksek olur ve daha rahat giriþ-çýkýþ yaparsýnýz piyasaya.
"Sonunda zengin olduðunuzda, ilk etapta aradýðýnýz þeyin bu olmadýðýný anlayacaksýnýz. Ama bu baþka bir günün konusu." Naval Ravikant
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bugün iþlem hacmi 739 bin lira olmuþ yani yaklaþýk 18000 hisse el deðiþtirmiþ. Gerçekten de epey sýð bir hisse, üstelik henüz yeni iþleme baþladý, bir süre sonra iyice düþebilir hacim.
Bu arada bugün biraz alayým dedim alamadým, þubeye gidip gayrimenkul sertifikasý risk bildirim formu imzalamam gerekiyormuþ alýp satabilmek için. Ýþ yani, iyice zorlaþtýrsýnlar da millet alamasýn.. Borsada iþlem görüyor, diðer hisseler gibi neden alamýyorum bir daha ayrýca þubeye gideceðim bunun için.
Yer Ýmleri