Bu soruyu çözebileceklerini düşünmüyorum hocam..:)
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bu soruyu çözebileceklerini düşünmüyorum hocam..:)
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...11234a395d.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hedef yanlış fiyat girilmiş bir an %+78,39 görünce ne oluyoruz dedim. :evil:
EIB ısrarla üzmeye devam ediyor. %-0,1883
Yatırım fonları vii topiginin son 50 sayfasını okusanız baya fonlar hakkında bilgi sahibi olursunuz.
Altına bağlı fonlar
Yurtiçi ve disi borsaya bağlı fonlar
Faiz ve kira sertifikasina bağlı fonlar
Eurobond fonlar
Değişken fonlar diye kabaca siniflayabiliriz.
Biftek yurt içi hisse fonlarda vergi yok gerisinde hep kazanctan yüzde 10 var
TKF'nin yanına TCD'yi yavaş yavaş biriktirmeye başlayacağım.
Hedefim %80 tkf %20 tcd olacak şekilde.
Rallilerde tcd daha agresif.2021 yılında güzel bir ralli bekliyorum.
Ayrıca EIB'in yanına OSD'yi eklemeye karar verdim.
Saygılar.
ne getirmiş nnf :)
https://i.hizliresim.com/WTPcaj.png
Nnf nin gerçeklik payı nedir ? 2 gün önce 100 tl ile girmiştim ..
nnf full düşüşe pozisyon açmış demekki😄
nnf ve tkf sevindirdi beni. relatif gücüne tekrar kavuşmuştur umarım nnf
Defansif fonlarda bu durum aslında. Bende de ağırlık IBB, son bir haftadır eksi getiriyor, eurobond ve kur hareketleri kaynaklı diye düşünüyorum. Geçtiğimiz haftalarda aylık ortalamasının çok üzerinde performans göstermişti zaten, arada böyle ağırlıkların oturduğu, rolantide dönemler olabiliyor sanırım, normal karşılamak gerek.
ACC'den şanına yakışır bir performans.
IPB ise hala tövbe etmemiş.
Bist için bir yorumda bulunmak istiyorum. 1250'lerde yatayda biraz kalırız diye düşünüyordum ama 20 günlük ortalamalardan halen daha çok uzağız. Olası bir düşüşde çok hızlı bir şekilde 1200'lere gideriz gibi görünüyor, arada dinlenmeye bile fırsat bulamaz. Bir miktar nakit bulundurup, olası düşülerde hisse fona ekleme için değerlendirilebilir. Merkez kararı olumlu olsa, faizler yükseltilse bile bir şekilde farklı bir bahane üretilerek, aşağıya sert salınabiliriz.
https://img.imageupload.net/2020/11/18/bist1811.th.jpg
Ziraat te fon alış veya satış emri verdikten sonra iptal emri verilemiyor diye biliyorum (sadece ziraat kullanıyorum)
IPB nin temel varsayımı ne acaba bu türev konusunda? Dün borsa çok sert eksiydi türev ile bunu tırpanlamış ancak bugün borsa artıyken de eksi getirirse hoş olmaz. Dün relatif olarak güzel birşey başarmışlar ancak borsanın arttığında artışa yakın artış yakalamayı hedeflemeliler. Bunlar tersine borsa artınca eksi olup düştüğünde de eksi oluyorlar.
TCD fon yöneticisiyle çok önceden konuşma fırsatı bulmuştum.Hisseleri ucuz buluyoruz o yüzden zamanında strateji değiştirdik hisse oranımızı artırdık ve ileride hisseler çok primlenirse hisse bile taşımayabiliriz demişti.Serbest fon gibi.
TKF ile farklı yerlere koyuyorum.
Düşüşleri de yükselişleri de çok sert.
Saygılar.
Stopaj avantajı nedeniyle sadece hisse yoğun fon alıyorum.Bir gün bu avantaj kalkarsa diğer fon gruplarına da bakarım.Tkf, Mac ve Nnf şuan için 4. eklemeyi düşünmüyorum. Nnf biraz geri kalmaya başlasada 3 ünden de memnunum.
Piyasanın volatilliği bir azalmadı. Yüksek artılar yüksek eksiler oldukça hsyfler iki yönde de geride kalıyor. %1'den düşük eksi ve artıların olacağı daha küçük zikzaklı bir piyasa oluşur bir an önce umarım yeniden.
Yaklasik 270 gundur Aes tasiyorum. 10 kasim 2020 tarihinden sonra dolar dusunce %10 a yakin eksi yazdi. Bugun itibariyle vedalastim , dolarin daha fazla dusme ihtimalinde zarar etme riskini goze alamadim. Ayrica fonun kistasiyla birebir gittigi veya kistasini gectigi zamanlar nadir.
AES'e hiç yatırım yapmamakla birlikte, Ağustos başından beri petrol teknik analizi ile bu fonun hareketlerini karşılaştırıyorum, maalesef pek korelasyon göremedim. Zaten geriden gelerek işlem yapıyoruz, bir de petroldeki inanılmaz oynaklık, Kasım başı itibariyle benim de ilgili fonu yıldız fonlarım arasından çıkarmama sebep oldu.
İçindeki fonlardan özellikle USO hala daha politikasının dışında davranıyor sanırım. Bir sonraki vade ağırlığını artık daha ileriki vadelere yayarak oynaklık riskini minimize etmeye çalışıyordu. Son durumuna bakmadım ama değiştiğini sanmıyorum.
Pasif diyoruz ya bazı fonlara AES pasif kare pasif.