çıkması güzel de düşsün alalım diye bekliyoruz daha önceki fırsatı kaçırdık 50 dolayında alıcıyım
Printable View
çıkması güzel de düşsün alalım diye bekliyoruz daha önceki fırsatı kaçırdık 50 dolayında alıcıyım
en buyuk alıcının zıraat olması pek hoşuma gıtmesede,bundan sonra gıdeceksek işlem yapa yapa gıdeceğiz..devam..!!! adaya veda eden çok oldu:kahkah:
sektoru stratejık bır alan..bu alanda falıyet gosteren aselsanı saymazsak bıstte ıkıncı bır şirket bulamazsınız..sitesıne gırınce anlaşılıyor zaten..!!zamanla bu fıyatlar basıt kalır ancak kısada sert gıden bır muddet sonra sert düşebılır bunu da unutmamak gerek..!!
Sabah açılışta 98.00 de satışta kalanlar benimdi iptal ettim 1/5 ini tavandan satıp yine şu anda tavan olan yeni arz olan hisseyi aldım nasip
İşlemler hız bakımından daha önce görmediğim gibi oldu aşağı bırakmıyorlarsa bir bildikleri vardır umuyorum ki küçük yatırımcılar olarak umarım altta kalmayız bu seferde spek abi kalsın
858,737 tavanda
870 bın bekleyen..agalar iş başında demekkı..!!!
bugun guzel mal topladı sanırım dokulen cok olmus gercekten sattı cogu arkadasım
Sn kwon3 alıp satanlar kim gün sonu değerlendirmeniz nedir ?
Yarının tek tartışılacak noktası şu;Bu akşam tavana alış yazanların hepsi yarın sdttr alabilecek mi?Herkese alım imkanı verecek mi?
Tahminim yarın alıcılı tavan açıp gün boyu hiç tavana basmayacaklar.
Arkadaşlar problem yok , herşey yolunda ,, panik yapanların malını aldılar !!Yarın hacımsiz bir tavan bekliyorum !! Kısmet olursa pazartesi ile beraber kademelı satışa geçerim ben !!en geç Salı veya çarşamba elımdekı malı bıtırmiş olurum !!
Elinde olanlar kendi kararını kendısı versin !! En dibi ve zirveyı kımse yakalayamaz bir yerden yeter deyıp kaçmak lazım !!
İnşallah herşey istediğimiz gıbı olur ,,borsada sürprizler hep vardır !! Dikkatlı olmakta fayda var!!
Diğer kademesi mala yüklenmiş ,, pek hoş bir durum değil ,, yarından ıtıbarende kademelı satışa geçılebılır aslında !! Ben muhtemelen 1/3 ünü yarın veririm ,,doymayı da bılmek gerek !! Belkı 200 tl de gelecek kısada bılemeyiz,, kısa vade de güzel prım yaptı , dönüşe yakalanmak güzel olmaz !!
Sayın kwon
Güney Kore'nin 5.nesil uçak projesinde yer alan tek Türk firması
Bu uçaklar seri üretime geçerse hisseye nasıl yansır
Dostum bu fıyatlar pahalı değil, yıl sonu bılanço ıle çok daha ucuzlar!!
Şirket asıl karı son çeyrek açıklıyor zaten ,, zamanla hisse fiyatı katlayacaktır zaten !!
Ancak şuan bır rallı var rallinin nerede bıteceğı ve dönüşün nasıl olacağı önemli !!
Ben kısa vade takıldığım için kademeli satar geçerim !!
Borsada fırsatlar bıtmez !!
Eldekini korumakta önemli !!
Bugünden yarına kendısıni ona katlayacağını düşünmekte hayalcılık olur !! Kısada malı dağıtıp tekrar toplamak isteyeceklerdir!!
Yanılabilirizde herkesin riskı farklı ,, herkes kendi değerlendırmesını yapmalı !!
Sayın kwon ben fiyat vermek istemiyorum ama böyle bir teknolojik hisse borsada yok
Ürettiği ürünlerin bazılarını dünyada 2,3 ülke
Dışında üretebilen yok
Çok stratejik bir firma
Ytd
Bugün döner ,yarın döner ,3 gün sonra döner ,tabanlara yakalanırsınız ,yok efendim şu fiyata yükselecek hedef şu gibi diyenlere itibar etmeyiniz.
Satacak olan da satsın ,sattığında da ben sattım ,artık çok riskli dikkat edin gibi yönlendirici cümleler de kurmasın.Sdttr den para kazanarak satacak sonuçta herkes yediği ekmeğe ihanet etmesin.Sonuçta bu sdttr de bir gün yükselişini sonlandıracak ve bir düşüş yaşayacak.Ama daha sonra amma kısa vadede amma uzun vadede yine yükselecek.
Mesela diyelim ki kontrolmatik.Kontrolmatik 2 yıl önce 7 tlden halka arz olduğunda 21 tlye kadar tavan tavan gitti ve sonra taban oldu ve 16-17 tllerde 2 ay durdu .Şimdi o gün çıkan birisi çıkıp uyarsaydı ''Arkadaşlar bu tavan tavanlardan sonra dikkat edin elinizde kalır ,artık kontrolmatik çok riskli ,ben sattım .'' .Bunu da ky örnek alıp satsa ne olurdu?İşte o kontrolmatik 2-3 ay sonra 16-17 tlden bir ralli yaşadı ve 118 tlye yükseldi.İşte o gün 21 tlde tavanlardan dolayı uyaran kişiye uyup malını satan kontrolmatikçiler tam 6 -7 kat kazancı kaybetmişlerdi.Hatta 2 yıl daha kontrolmatiği tutsalardı 200 kat kazancı kaybettiler.
işte bu yüzden burada 3-5 tavan kazanıp milleti ''Arkadaşlar bu tavanlardan sonra tabanlar gelir.Ben yarın ,pazartesi,salı tüyerim .'' diyen borsa çakallarını dinlemeyin.Onlar kumarcı takımıdır.Aklınızı başınıza alın ve bu tür borsa lağım farelerine kulaklarınızı tıkayın.Bunların gözleri sizlerin cebinde.Bu tür borsa farelerine karşı dikkatli olunçKendi kararınızı kendiniz verin ve borsada finansal okuryazarlığınızı arttırınız.
''Borsaya açılma nedenlerimizin başında yurdışı ihalelerde tanınırlığımızı artırıp ihale kazanma şansımızı artırmak gelitor.Çünkü yurtdışındaki firmalar karşıdaki şirketlerin borsaya açık ,kendi devleti tarafından sıkıca takip ediliyor mu ,şeffaf mı olduğuna bakıyorlar güvenirlik açısından.'' diyor SDTTR nin sahibi.
Buradan sonra tahmin edilemeyen işler alabilecek bir sdttr var karşımızda.Piyasa denen bir gerçek var.Aselsan ı saymazsak 30 yıl sonra borsaya gerçek anlamda ilk defa alanında tek bir uzay ve savunma sanayii şirketi borsaya girdi.Bir balıkçı,küçücük gyo ve bir sürü muadili olan şirketlerin dahi halka arzlarda 2 ayda 10-20 kat yükseldiğine şahit olduğumuz şu dönemde sdttr nin 2 ay gibi kısa bir zamanda kaç kat yükseleceğine piyasa karar verecektir.
Şu an bugün 110.20 tavan kapatırsak sdttr halka arzına göre daha 4 kat dahi yükselmemiş olacak.Sdttr fiyatı 128 olduğunda dahi anca 4 kat yükselmiş olacak.
Burada bilgi paylaşın ,heyecan paylaşın ,sevinç ve hüzün paylaşın .Ama ben sattım ,artık riskli deyip başkalarının kararlarını etkileyecek paylaşımlar yapmayın.Yapan lağım farelerine de gülün geçin .Sattıysan bereketini gör ama burada algı yapma.
Şimdi bu lağım fareleri diyelim ki bugün sdttr taban yapmadı diyorlar ki ben bugün satmadım pazartesi satacağım.Pazartesi taban yapmazsa ''Ben bugün de satmadım salı satacağım.'' .Salı taban yapmazsa çıkar ''Ben yarın çarşamba günü satacağım ,mal azaltacağım.'' .İşte bunun gibi sürer durar bu durum .Yani sizlerin panik ortamda ,tedirgin halde kalmanızı sağlarlar.Amaçları ,gözleri sizlerin ceplerindekidir.Bunu da sözüm ona sizlerin para kazanmanız için yapmaktadırlar.
arkadaşlar kımseye sat demıyorum ..herkesın kendı kararı..ben kısadakı kazancımı yeterlı goruyorum ve satacam dıyorum ..burada var uç beş kısı zaten..herkesın ıradesı var...belkı 300 olur..sızın bıleceğınız ış..
alfastada çok gaz verenler oldu 1000 tl olacak dıye ..340 lardan verdık malı,,230 ları gordu hısse ,,satan satar alan alır herkesın kendı kararı..
Lağım fareleri hiçbir zaman lağım faresi olduğunu kabullenmezler.Aynı algı çalışmalarına devam ederler.Onların gözü hep sizin ceplerinizdedir .Tüm borsa camiası şu an sdttr yi konuşuyor.Bu ortamda size mal sattırmaya çalışmaya devam edecekler.
bu pıyasanın gerızekalısı bıtmez..ben bıtırmeye çalıştım ama bıtmedı..dün borsaya gırmıştır ama herhaltı bıldığını sanır..gerızekalı ben bağlamışımdır üç mılyon yuzde ellısı 1.5 mılyon eder bu bana yeter derım..ama adam gerızekalı bağlamıştır 30-40 bın onla zengın olma hayalı kurar senın ışıne o gelıyorsa al bekle ..ben sana malını satmı dedım..mal senın para senın..buradakı üç beş kısıden kım hangı malı sattırmaya çalışsın bunu bıle anlamaz anlayamaz..çunku onun duyguları aleyhınde kımse konuşsun ıstemez bunu kabul edemez..çunku o bır gerızekalıdır..kafasın kuma gömmüştür..takı tabanlara yakalanana dek tabanlara yakanıncada sesı soluğu kesılır ve buralarıda terk eder bu cınsler..
Tahtada büyük mücadele.İlerisi için yer tutmak isteyenlerle. Kısa vade karla hisseyi düşürmek isteyenler arasında. Benim tahminim bu mücadeleyi alıcılar kazanacak.
bız değil demıyoruzkı..bır yerde dınlenmelı durmalı..soluklanmalı hısse ..yarın 150-200 de olbılır olmaz demıyoruz ..ama bunu anlayacak kapasıte lazım(sizi tenzıh ederım)herkesın yatırım anlayışı stratejısı farklıdır..belkı ben buradan verırım malı haftaya 150 olur ben bunu bılemem..ben kısadakı kazancım bana yeter dıyorum hepsı bu..bunuda burdakı bırkaç arkadaş sordu dıye yazdım..hısseyı ılk aldıgımdada asansore başlarsa ben kaçarım dedım..bır hıssede alan herkese her fıyattan kazandırıldığı nerede gorulmuştur..bellı fıyatalama olur sonrasında hısse baskılanır aşağı doğru basılarak mal toplanır..sız,, ben ıkı yıl tutarım uzun vadelı yatırımcıyım fıyata bakmam ,şirkete de guvenıyorum dedıkten sonra kımse sıze bırşey dıyemez ve sızı etkıleyemez..eğer sız bır şirketı tanıyor ve guvenıyorsanız kım ne derse desın boştur..ben kısa vadecıyım karımı yeterlı gorduğumde ayrılırım..isterse 1000 tl olsun benı ılgılendırmez..buraya bunu yazmak ıçınde kımseden ızın almaya gerek yok sanırım..
Mücadele tavana yakın devam ediyor. Bana göre şu an borsanın 1 numarası Sdt.dir.
Yaptığı işler ve artı temettü politikası ile ilgili
Borsa piyasasının ve büyük yatırımcıların bunlara ilgisiz olacağını sanmıyorum
Yinede bir borsa mücadelesidir neticede ve uzun soluklu
Mücadele alıcıların hakimiyetinde devam ediyor.