Tam tersi ..Mevduatçılar için negatif bir gelişme
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Piyasada ki tl nin azalmasi lazim. Ulasmasi kolay olan seyin fiyati ucuz olur. Bunun da en iyi yolu faizleri yukari cekmek ve piyasada donen para bollugunu azaltmaktir.
Hadi bankalari anliyorum. Yuksek mevduat verirlerse kredi faizleri de yukseliyor ama devlet ne yapar. Devlet neden yuksek faizli bono ihrac edip ic borclanma yoluna gitmez ki. Malum zaten herkes yerli ve milli bu ulkede. Gerek 94 gerekse 2001 de bu yola basvurulmus ve yuksek talep gormus bir yontem.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
zaten bankalar mevcut durumda kredi vermemek için ince eleyip sık dokuyorlar. dün odeobank ta kredi faizlerinde artış olmuş yine
yıllık %43 e geliyor. BU durumda almak zorunda olan zaten alıyor eğer şirket sağlamsa. Eğer batıksa banka vermiyor zaten.
daha az puanla ben bu adama kredi kullandırayım demez banka
yani şu durumda bu yapılan zorunlu karşılıklara verilen faiz bankanın elini kuvvetlendirir .her ne şekilde kullanacağını zaman gösterecek.
Vakıf 7.80 yeni müşteri
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Burgan %28.5 üstüne çıkmıyor bugün. Miktar 450k.(eski müşteri , temdit) Burgan'dan benzer meblağ için oran alan var mı?
Diğer iyi oranlı orta ve büyük bankalarla göre -%1 fark oluştu, Burgan gibi daha küçük ve rekabetçi bir banka için bu kabul edilebilir değil.
Görmedik Sn.Toprakserdar .Benim şahsi fikrim 2020 ye kadar sürer bu işlerin etkisi .Dolar uzun vade yükselecek .Faizlerde artar .
Ancak doların 5.50 hatta altını test etmesini bekliyorum.
Borsada sağlam hisseler için kademeli alımda mantıklı.Düşerse yine alınır gözü kapalı .
Dış Siyasi olarak işler yoluna girerse kriz daha çabuk bitebilir tek unudum bu .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ZK ödenen faiz oranını %7 den %13 çıkaran MB,
en altta tuttuğu çıpayı gevsetmiş.
bu ne anlama geliyor,
ilk etapta bankalara nefes aldırmış gibi görünse de,
reiz başkandan çekinen MB gizliden bir faiz artışına daha gitti...
reiz başkan anlamaz diyorlar...
piyasada likit sıkıntısı olduğu sürece bu artış mevduat faizlerine yansıyacaktır.
hele ki
eylül 30 3 çeyrek bilanço zamanı son gününe doğru artış sertleşmesi beklerim
Sn rxpu,
Dün 450K Anadolubank için 29,5 alıp kabul etmediğinizi yazmıştınız. Kabul etmemenizin sebebi nedir acaba?
Şunun için soruyorum, şu anda 1M+ Burganda günlükte ve bu hafta içinde aylığa geçmeyi düşünüyorum. Burgan iyi oran vermezse en iyi gelen teklifler Anadolubank ve Alternatifbank. Seçerken yanlış yapmıyayım.
Teşekkürler.
dış siyasette krizin bitmesi için,
doğu akdeniz de bulunan doğalgaz rezervlerinin sorunsuz bir şekilde ülkeler arasında paylaşılması,
ayrıca ırak ve suriye de bulunan enerji kaynaklarının akdenize açılıp serbestçe ticareti yapılması lazım
İsrail diye bir terörist devlet var daha onunla ilgili sorunları söylemiyorum bile...
ülke içine gelirsek ,
şahsi olarak ben 2019 yılının 1 çeyreğine kadar hiç umut görmüyorum,
o vakit geldiğinde tekrar gözden geçireceğiz...
saygıyla sevgiyle kalın
:wave:
Hemen hemen hiç etkisi olmdı derken bir şeyi de gözden kaçırmamak lazım. Eğer bu faiz artışı yapılmamış olsaydı muhtemelen şu anda dolarda 7 veya 8 li rakamları görmüş olurduk. Artış en azından bunun önüne geçti.
Doları düşürme konusunda da daha çok etkili olabilirdi ama malum şahıs her gün bu etkiyi tersine çevirmek istercesine sanki TLyi sabote etme görevi varmış gibi konuşup duruyor. Birisi daha yazmış gerçekten yılsonuna kadar hiç konuşmasa dolar muhtemelen 5e iner...
Yeşil Kundura Konkordato başvurusunda bulundu
Türkiye’nin eski ayakkabı markalarından Yeşil Kundura, konkordato başvurusunda bulundu.
Deniz 25 teklif etti
27 den aşağısı olmaz dedim
Sorayım dedi
hisse.net mobile
Merkez bankası faiz artırımı yaptı. dolar 6020 geldi. herşeyi bilen adam çıktı sabrımın sonundayım dedi dolar 6220 fırladı anında. biz dış güçleri onu bunu ne diye suçluyoruzki. 1 yeğenim var dayı dedi buyur dedim haberin varmı. neden dedim. türkiyede 1 aile varmış yurt dışında ki bankalarda bunun içinde bosna bankalarıda var. biliyormusun tam 123 milyar dolarları varmış. hadi be yalandır inanma dedim. bizim dünya liderimiz böyle bişiye izin vermez hemen yakalar o hainleri dedim.. cocuk güldü .
Faiz artışı beklenen etkiyi vermediyse bu adımı atmak ateşe benzin dökmek ile aynı, zira bu adım TL'de gevşetici etki yapıyor. Faizin seviyesi kanalından değil TL likiditesinin artması kanalıyla.
Bankaların maliyetlerinin indirmenin en tehlikeli yolu zorunlu karşılıkları indirmek bence, zira ZK'ya gelene kadar bir sürü enstruman var. ZK ise bence yarattığı faydaya göre verebileceği zarar açısından en kötü seçim.
Bankalar neden acaba REPO oranları merkezin 6.25 arttırımı kadar değilde sadece 2 puan artış yaptığını açıklayabilecek var mı acaba? tşk.
Burgan max 29 verdi,160 bine.
aslında bu ay dolar alıp faize yatırayım dedim de elim bir türlü gitmiyor bir kere terste kaldım herhalde onun için, ama uzun vadeli düşününce bir yerden artık girmek gerekiyor.
bir başka açıdan bugüne kadar tl mevduat için bankaların döviz karşılık tutmaları teşvik edildi (ROK ROM uygulaması) .Tl karşılığın faizi artırılarak tl mevduat için tl karşılık tutulması daha avantajlı hale getirilmeye çalışılıyor gibi. Böylece belirli bir miktar döviz likditesi serbest kalacağı dövizi düşüreceği umuluyor gibi.
Vakıfbank 1m'e 27
Garanti 100k'ya 25
HSBC 100k'ya 25
Düne nazaran düşüş var sanırım.
32 gün..
Arkadaşlar merhaba,
bugun ilk defa burgan guldurene eft yaptım. Ama internet sitesine girip hesaba baktığımda güldüren hesapta para gözüküyor ama uygulanacak faizi göremedim. güldüren kullanan arkadaşlar internet sitesinde nereden görüyoruz işleyen faizi,
teşekkürler herkese...
evet iyi bir noktaya parmak basmışsınız, ancak bunun yöntemi TL likiditesini arttırıcı ve gevşetici bir adımdan ziyade direk ROM/ROK TL oranları ile oynamak olmalı. Böylelikle parasal gevşeme yaratmadan da döviz likiditesi arttırılabilir.
Bir yandan kan sulandırıcı enjekte edip diğer yandan kan pıhtışatırıcı hap yutmamalıyız.
Ayrıca zorunlu karşılıkların döviz kısmının oranının yüksek olması tcmb'nin brüt rezervlerini arttırıyor gibi gözükse de bankalara dar para arzını daha fazla takla attırma imkanı sunuyor. Bir bakıma para arzını genişletici bir teşvik etkisi yapıyor. Buna da dikkat etmek lazım.
özel bankacılık Akbank 3 milyon dan aşağı beni arama dedi peki dedim.
şubeden dönüş yaptılar sonra 32 gün %28.50 oran verdi.
1M+ miktar
odeobank O/N %27 aylıkta 29.75
Halkbank O/N %27 AYLIKTA 29
ŞEKERBANK o/n 25.50
Ykb dün 23.e düşürmüştü bugün tekrar.%26 çıkarmış.