Vakıfbank 1m'e 27
Garanti 100k'ya 25
HSBC 100k'ya 25
Düne nazaran düşüş var sanırım.
32 gün..
Son düzenleme : hippy; 18-09-2018 saat: 11:54. Sebep: edit
bir başka açıdan bugüne kadar tl mevduat için bankaların döviz karşılık tutmaları teşvik edildi (ROK ROM uygulaması) .Tl karşılığın faizi artırılarak tl mevduat için tl karşılık tutulması daha avantajlı hale getirilmeye çalışılıyor gibi. Böylece belirli bir miktar döviz likditesi serbest kalacağı dövizi düşüreceği umuluyor gibi.
yatırım tavsiyesi değildir
Arkadaşlar merhaba,
bugun ilk defa burgan guldurene eft yaptım. Ama internet sitesine girip hesaba baktığımda güldüren hesapta para gözüküyor ama uygulanacak faizi göremedim. güldüren kullanan arkadaşlar internet sitesinde nereden görüyoruz işleyen faizi,
teşekkürler herkese...
evet iyi bir noktaya parmak basmışsınız, ancak bunun yöntemi TL likiditesini arttırıcı ve gevşetici bir adımdan ziyade direk ROM/ROK TL oranları ile oynamak olmalı. Böylelikle parasal gevşeme yaratmadan da döviz likiditesi arttırılabilir.
Bir yandan kan sulandırıcı enjekte edip diğer yandan kan pıhtışatırıcı hap yutmamalıyız.
Ayrıca zorunlu karşılıkların döviz kısmının oranının yüksek olması tcmb'nin brüt rezervlerini arttırıyor gibi gözükse de bankalara dar para arzını daha fazla takla attırma imkanı sunuyor. Bir bakıma para arzını genişletici bir teşvik etkisi yapıyor. Buna da dikkat etmek lazım.
Son düzenleme : rxpu; 18-09-2018 saat: 12:12.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
özel bankacılık Akbank 3 milyon dan aşağı beni arama dedi peki dedim.
şubeden dönüş yaptılar sonra 32 gün %28.50 oran verdi.
1M+ miktar
odeobank O/N %27 aylıkta 29.75
Halkbank O/N %27 AYLIKTA 29
ŞEKERBANK o/n 25.50
Ykb dün 23.e düşürmüştü bugün tekrar.%26 çıkarmış.
Yer İmleri