eyvallah...
tzv mk11.50
tzl mk 12.79
zpk mk 13.55
keşke en azından ppf ye geçseydim,içlerinde kvks fonu en yüksek gelen oldu.Kira sertifikalarının piyasasının sığlığı tahmin etmeyi zorlaştırıyor.
Printable View
üstadım, kaç defa borsa yükselirken eksi veya çok cüzi getiriler oldı acc'de. Normal şartlarda likit fonlar gibi getirmesi gerekmez miydi? Nasıl güveneceğiz buna? Yarın endeks 110 bine çıksa yerinde saymayacağından nasıl emin olacağız? Yükselişleri kaçırma tehlikesi, acc sözkonusu olunca her zaman ihtimal dahilinde
Aslında aylık %2.6 değer kazancıyla hedefini tutturmuş fakat diğer değişkenlerle karşılaştırınca aylık performansını, 20'den fazla fon daha iyi performans sergilemiş ki bunların çoğuda hisse içeriyor. O zaman BİST düşer beklentiniz gerçekleşirse daha fazla hisse içeren diğer değişkenler veya hisse yoğun fonlar arasından bir seçim yapmanız daha iyi getiri elde etmenizi sağlayabilir :)
Üstadım benimki tahmin şimdilik. Şöyleki dün hisse kapanışa yakın %1.5 artıdaydı fakat kapanışı artı %1 gibiydi endekste -%1 yaptı. ACC bugün 1.66 getirmiş. Şuan hisseleri artı %2.31 gözüküyor endekste %1.5 artı kapattı büyük bir ihtimalle endekste ters pozisyonları devam ediyor oradan gelecek negatif etkiyi tam olarak bilemiyoruz tabiki ama benim tahminim yinede pozitif yönde ACC'den :)
Sinir sistemin sağlam değilse bu tür fonlara girmek stres yapar. Siz değil ama; ilk kez bu tür fonları alacakların risklerini de bilmesi gerekir. Sonuçta resmen borsaya girmiş oluyorsun fon almaktaki fark sizin paranızın profesyoneller tarafından yönetiyor olması
Acc ve tcd hisseleri var elimde.tpf yi satmayı düşünüyorum haftaya mac ,gl1,gma,hsa,eid ,fıd,ydı,gmr ,fph ,tkf seçeneklerinden tercihiniz ne yönde olurdu
Eib fon gunu nasil kapatti acaba tahmini bilgi varmidir.
tcd nasil ola bilir pazartesi? birde bu 3 gune boldugumuz icin getirisi normal gunlerden aagi oluyormu genel olarak?
haklısınız. Hele tüm portföyle, asla girilmez bu tür fonlara. Ben her ne olursa olsun hisse foblara en iyimser durumda en fazla paramın yarısıyla girerim. O halde dahi sitres oluyorum bazan. O yüzden yaşadıklarımı çekinmeden paylaşıyorum. Paylaşıyorum ki birbirimize faydamız olsun. Yaptıklarımızdan ders çıkaralım.Alıntı:
Originally Posted by Tbey35;3
895985
tcd pazartesi günü hisse fonlarını geçebilir.Karel,aghol,ismen,algyo,durdo artıda.Ben endeksin etkisiyle %2.5 civarı bekliyorum.Endeks 106 bini geçerse şenlik yeni başlar.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler mustafa bey. Portföy de bir miktar oransal olarak acc bulundurmak gerekiyor ki borsa ters durumlarda işe yarayacak.
ETF BIST'in bugünkü kapanışının yüzde 0,25 üzerinde işlem görüyor,106 gösterecekler galiba bu gidişle.
106'dan sonrasını doğru öngören kazanacak. Asıl sorun orada? Bu yıl birkaç kez denenip geri dönüşlerin yaşandığı yol ayrımındayız. Amerika ve avrupa da zirvelerde. Tamam mı devam mı? 26'sında halk bank davası faktörü de sıkıntı verebilir. Ya yeni bir kanal açılıp yılbaşı rallisiyle şenliğe devam, ya da dirençlere takılıp gevşeme. Hassas yol ayrımındayız. Vepster üstadın piskolojisine hayranım. Bir gün gecikmeyle dediği çıktı. Satanlar daha yukarıdan alacak dedi, o da çıkacak. inşallah yeni kanala geçip 115'lere doğru hareket başlar ve herkes kazanır. Zararı yok, ben de biraz yüksekten giriş yaparım tekrardan. Pazartesi ola, hayır ola. Herjese iyi hafta sonları
UZun vadeliler nasil sizce günlük 0.15-0.20 getiriyor.
Esasında diğer enstrümanlara baktığımız da bistin en az hakkı 110 ancak sürekli bir şey çıkıyor tam bu sefer tamam diyoruz geri 90 kanalına dönüyor.
Global olarak bir yükseliş var bizde az hissediliyor tabiki ancak hız kazanır bazı dış sorunlarımız çözülürse.
Bir çok kez yazdık geçmiş sayfalarda var görmediniz sanırım
Tahvil içeren fonlar için bu ay sonuna doğru belli olacak %80 ihtimal enflasyon ters baz etkisinden ve mevsimsel faktörlerden dolayı yukarı tırmanış olacak.
Onun için elinizde yoksa yeni giriş pek mantıklı olmaz, ucuzdan aldığınız varsa kademe kademe başka fonlara çevirebilirsiniz.
YTD
ACC için stersli hafta sonu, BİST %1,5 arttı.
Geçmiş örneklere bakılınca ACC'nin eksi gelme ihtimali var.
Artışa iştirak edemiyor bir türlü.
ACC yatırımcısının BİST düşsün duasına çıkması lazım.
Borsa da yukselme beklentisi var ise acc ile isim olmaz.aslinda bu fon yonunun ne oldugu belli degil.ben al unut tarzi calismadigimdan bana uygun degil
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YDI %693
Gün başına %231
YSU görebiliyormusunuz sayın NewsTR..
Yeni bir değişken katılmış değişken fonlar arasına daha 10 günlük ve T+1 valörlü, 10 günde %2'ye yakın değer kazanmış.
Tefas kodu OPB büyük bir ihtimal OBP ile karıştırılacak :)
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=OPB
Tam da ACC'ye niyetlenmişken fon aldı başını gitti.:) Son 2 günde harika iş çıkardılar. Endeks yükseldiğinde yükselmez deyip yerden yere vuran üstadlar vardı, hepsinin sesini kesti.:)
EIB'yi ben de bir süre takip listemde tutmuştum.:) Sonra TCD & OBP & GPG yeter diyerek çıkarmıştım. Esasen buradaki amacım aynı kurumun fonlarını çok fazla listeye almamaktı. EID varken yanına EIB eklemek -kurum bazında- portföy yapısına aykırı gibi gelmişti o dönem. Halâ da aynı görüşteyim. :)
Teşekkürler, benzer düşüncedeyim 105bin kafamdaki seviye idi bist için 100 bin civarına çekilirse hisseli fonlara girmek için kendime alan yarattım biraz, açıkçası gpg şeffaflık açısından çok ideal ama getirileri son dönemde çok düştü yıllıkta hala 1 veya 2. olsa da çıkmak bana daha cazip geldi şimdilik ist ve pff ile yola küçük getiriler devam edeceğim borsadaki bahar bakalım ne kadar daha sürecek buralardan hisse fonları ve devlet tahvili ağırlığı yüksek olanlar bana fazlasıyla riskli geliyor SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende GL1'i sattıktan sonra ekledim. Hisse portföyü az olduğu için endeks daha da giderse nasiplenelim biraz düşersede fazla üzmesin diye. Fon sattıktan sonra tekrar fon seçip alması zorlu bir süreç biliyorsunuz Yeni baştan şekil vermeye çalışıyorum portföye bakalım neler yapacağım çok merak ediyorum :)
Evet haklısınız üstadım.:) Esasen biz endeksin teknik davranışlarını hisse yoğun fonları portföyde al & sat yaparak izlemedeyiz ancak T+2 valör nedeniyle yeterince dinamik değişimler yapamamaktayız. Mesela endeksin dirençle karşılaştığı bu gibi belirsiz dönemlerde portföydeki EID'i satıp TCD, YID, YOD gibi T+1 valörlü fonları elde tutmak gibi bir strateji sanki biraz daha mantıklı geliyor bana da.:)
Geçenlerde sayın hayrani üstadım şu son çıkışta hangi fonun getirisinin ne kadar olduğu ile ilgili paylaşımlar yapmıştı. Keşke ara ara yapılsa ve paylaşılsa bu tür karşılaştırmalar.:)