Muharrem 50 bin avukatı CHP Genel merkezine çağırır mı bu durumda ???:rules:Alıntı:
CHP PM üyesi Gaye Usluer: "Kurultay için yeterli imza toplandı."
CHP Genel Bşk. Yrd. Muharrem Erkek: "Kurultay için yeterli sayı olmadığı görülüyor."
Printable View
Muharrem 50 bin avukatı CHP Genel merkezine çağırır mı bu durumda ???:rules:Alıntı:
CHP PM üyesi Gaye Usluer: "Kurultay için yeterli imza toplandı."
CHP Genel Bşk. Yrd. Muharrem Erkek: "Kurultay için yeterli sayı olmadığı görülüyor."
Herkeş için "adalet" istiyoz abi...
na hah hah haaaaa !...:kahkah:
Bir yıl önceki MHP genel kurul sürecinde yaşananlara mı gidiyoruz.?
Muhalefet ne zaman halka güven verecek?
Kendi aralarında bu kadar ayak oyunu yapanlara halk iktidar vermemekte tepeden tırnağa haklı.
Artikin sistem degişti. Bence bir iktidar bir de muhalefet olacak. Bu sistemin basarili olabalmesi icin aynen Abd'de oldugu gibin iki parti olmali. Bizde iktidar konsolide olma yolunda ciddi adimlar atti. Mevcut iktidar icin "ulusalci" yani milliyetci-muhafazakar-dindar diyebiliriz.Alıntı:
Muhalefet ne zaman halka güven verecek?
Muhalefet ise konsolide olmanin daha cok basinda. Abd'deki demokratlar gibi konsolide olmalilar. Bu yapinin icinde pkk ve teroru reddeden Hdp de kesinlikle olmali. Hdp, pkk ile arasina mesafeyi koyup, teroru reddettikte kelli artikin iktidar trafindan da elestirilmemeli.
Chp'de hem Kilicdaroglu hemi de Muarrem defolup gitmeli. Kilicdaroglu direniyor, dimak ki Akp'ye bir secim daha kaybetmek istiyor.
Chp'de Haluk Peksen cok iyi bir genelbaskan olur.
Abd'nin uyguladigi yalandan yaptirim, mevcut hukumeti ve Tayyip Agami destekliyor. Dolarin 5, 10'a gitmesinin ektilerinin ustunu ortuyor.
Ekonomi kanalinda iki gundur cari acigin aylik 5 milyar dolara dustugu, ihracatin ithalati karsilama oraninin bilmem nereye ciktigi anlatiliyor.
Ohal kalkali birkac gun oldu. Ohal sebebiyle iflas erteleme yapilamiyordu. Bu sebeple sadece Istanbul vilayatinda son alti ayda 70'in uzerinde fabrika yandi. Sikinti had safadaydi.
Sinci ihracata calisan firmalar rahatlamistir. Diger firmalar icinde kobi destekleri devreye girer.
Bugun Bloomberg'de soylenen bir cumle beklentiyi olusturuyor.
Enflsyonun % 16, 5'la zirve yapip, % 14'e geri gelecegini dusunuyoruz.
Aynen bunu beklemek gerekir. Insaat sektorunde de faizlerin geri gelmesi olumlu beklenti olusturacaktir.
Bu kiyagi Abd sadece bize yapmiyor.Geleneklerinde bir tasla bir kac kus furmak var. Trump, Berlin kokenli bir Alman'dir. 1000 sene once Berlin ufak bir koydu ve heryer ormanlarla kapliydi. Bu koyde yasayanlar, sayet baska bir koyden yabanci bir Almani cevlelerindeki ormanda dolasirken gorseler, derhal ustune saldirip, yakalayip, yatirip koyun gibi kesip, cig cig yerlerdi.
Bugun Evangelist denilen ve Abd'de sayilari 80 milyona dayanan ve Trump'a oy veren insanlar da ezici cogunlugu Alman olan ve anadili Almanca olan insanlardir. Trump'un bu yaptirimla bu insanlari konsolide ettigini soyleyebiliriz.
1.dunya savasi oncesi oyunu Ingiltere kuruyordu. Simdi kesinlikle Almanya kuruyor. Hep perdenin gerisindeler, soluklarini bile duyamazsin.
Almanlar artik kesinlikle hata yapmazlar. Bismarck ekolu isbasinda...
Analez tamam...Temamsa long avradini kesen...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Muhalefet ise konsolide olmanin daha cok basinda. Abd'deki demokratlar gibi konsolide olmalilar. Bu yapinin icinde pkk ve teroru reddeden Hdp de kesinlikle olmali. Hdp, pkk ile arasina mesafeyi koyup, teroru reddettikte kelli artikin iktidar trafindan da elestirilmemeli.
görüşlerinize katılıyorum ve zevkle okuyorum.Lakin yukarıdaki yaptığım alıntıyı biraz açmak lazım şöyle ki abd ve avrupadaki sosyal demokratlar hıristiyanlıklarından asla gocunmuyorlar ve hatta zaman zaman kendilerini hıristiyan sosyal demokratlar olarakta tanımlıyorlar. mevcut iktidarın iktidardan düşme korkusunu ensesinde hissetmesi için bizdeki sosyal demokratlarında müslüman sosyal demokratlar söylemini kanıksamaları lazım. yoksa müslüman kürtler yine mevcut iktidara yönelir. daha köprünün altından çok su akması lazım çookkkk.... ne dersiniz anelez lütfen..
Bunu laiklikle aciklayabiliriz. Ben bunu defalarca yazmistim, burada yeniden tekrarlamayayim. Tayyip Agam cok guzel aciklamis;Alıntı:
görüşlerinize katılıyorum ve zevkle okuyorum.Lakin yukarıdaki yaptığım alıntıyı biraz açmak lazım şöyle ki abd ve avrupadaki sosyal demokratlar hıristiyanlıklarından asla gocunmuyorlar ve hatta zaman zaman kendilerini hıristiyan sosyal demokratlar olarakta tanımlıyorlar. mevcut iktidarın iktidardan düşme korkusunu ensesinde hissetmesi için bizdeki sosyal demokratlarında müslüman sosyal demokratlar söylemini kanıksamaları lazım. yoksa müslüman kürtler yine mevcut iktidara yönelir. daha köprünün altından çok su akması lazım çookkkk.... ne dersiniz anelez lütfen..
https://www.sabah.com.tr/gundem/2016...isir-konusmasi
"Avrupaya geldigimizde" deyince orta Avrupadan, ozellikle Almanya'dan bahsediyor.Alıntı:
Şimdi laikliğin Anglosakson toplumlarda farklı tanımlandığını görürüz. Avrupa'ya geldiğimizde farklı tanımlandığını görürüz. Hatta hatta Türkiye'de de bunu farklı tanımlama gayreti içinde olanlar da vardır. Bunun da bedeli bu ülkede çok ağır ödenmiştir aslında
Demek ki, Anglosakson laiklik dinsizligi yani ateizmi hedeflemektedir. Bu laikligin uygulandigi 3 ulke vardi, ikisi Ingiltere ve Hollanda'dir.Alıntı:
Yani laik bir devlet yapısı dinsizliği değil, herkesin dinini inandığı gibi yaşamasının teminatıdır. Böyle görecek, böyle görmesi lazım.
Musluman sosyal demokratim diyenler var, krt tv de program yapiyorlar. Musluman sosyalistler de olabilir. Tabii ki ateist ve deistler de olacaktir.Alıntı:
Asla sizi dininizi yaşamaktan alıkoymayacaktır'. Bunu böyle söylemesi lazım. Bu şekilde başlar ve bu şekilde devam ederse o toplum huzur bulacaktır. Müslüman'ıyla, Kıpti'siyle hepsi, hatta hatta daha ileri gidiyorum dinsizin bile, ateistin bile inancına devlet saygı duyacaktır. Onu da güvence altına alacaktır. Laik devlet budur.
Dunyada 62 "gelismekte olan ulke" var. Geldigimiz yer orta gelir tuzagidir. Bu tuzagi asabilen sadece 2 ulke oldu: Guney Kore ve Tayvan...
Artik bundan sonrasi icin yaraticiliga ihtiyac var. Bunun icin de laiklik farzdir...
https://youtu.be/-z5pRYacssM
Boyle birseyden korkmak gerekir...
borsacı adam korkmaz be abi,
sen bide Selaniklisin unutma …
ne yapar ki bunlar yoksa
sana kötü şeyler filan mı yaptılar...
abi bunların dedeleri türklerden bıkmış...
başlamışlar duvar örmeye...öle böyle diil…
butun ülke duvar
sence işe yaradı mı
yook bak kaç milyar oldular...
hoş geldin abi özlemişiz
Abi sinci bizim Çin'den 3, 6 milyar dolar kredi almamiz, diger taraftan yuan cinsinden tahvil ihraci felan, Çin yaptirdigi üçün yapabiliyoruz.
Yani Abd hesabi bizimle goremez, Abd bir hesap gorecekse Çin'le gormek zorunda.
Diger taraftan Çin, Müslümanlarla ittifak etmek zorunda. Boyle olunca Hintle arasi bozuluyor. Hintle arasi bozulunca da Hindu-Budist eksendeki Sri Lanka'yi, secimlere mudahale edip, gomonistleri iktidara getirerek kendi eksenine yani Konfucyuscu eksene ekliyor.
Ayni politikayi Turkiye uzerinde de uygulayabilir. Yani bati eksenindeki Turkiyeyi Konfucyuscu eksene eklemek ister.
Ister de Turkiya, Sri lanka deel.
Ayrica Çin, Turkiya'ya bati ve Abd ile iliskilerini kes diyemez. Bunun üçün 3-4 milyar dolar yetmez.
En az Batinin bize verdigi kadar kredi vermeli ki bunu desin.
Bati bize 500 milyar duar vermis abi...
500 milyar dolar nedir ki Turkiya icin abi? Turkiya dunyanin en giymatli arazisinin ustunde...
Borç yigidin kamcisidir ulla...
Turkiya'nin borcu nicin 1 trilyon dolar olmasin abi? bunu daha once yazmistim.
Incirlik kapatilsin diyenler var. Kapatilirsa Abd'nin hic umurunda olmaz. Medyada sadece 1 yorum vardi, Incirlik'in yanina Kürecik'teki radari ekleyen...
Sakın haaaaa...Ulla baak diyerim ki sakin haaaa...
Eşeğin bi terafina suyu kaçırmacen...
Una göre...
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e..._bozuldu.html#Alıntı:
Danıştay'dan Ensar Vakfı kararı: Protokol bozuldu
Karar gerekçesinden: Ulusu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak iyi bireyler yetiştirilmesi devletin devredemeyeceği görevler arasındadır.
Başka ajanslarda göremedim bu haberi...Bu sallama şampiyonu gastenin sallamalarından biri değilse "bazı"larının uykularının kaçması ilazım...Devlet'in başına Devlet geçti hamdolsun...Hep dedik abi; çivi çiviyi söker...
:rules:
selçukta bi amrikalı elinde fotoraf selçuka nasıl giderim diye sordu
meryem anayı görcek...
gönderdim ödemişe
Birgi dedeyi görsün...
daha yeni başladık
eyyyy amrika görcen sen...
amarika bizi dolarla , ekonomiyle sunla bunla vurmaya calisiyor,
ucurum oncesi bir yerlerdeyiz.
dolar hashasilerinin toplandigi dolarda yukselis kacinilmaz topiginde dedim diyeceklerimi.
dolar dedileri pacavra altin olsa pirlanta olsa ulkeme karsi bir silah olarak kullanimaktaysa hele surmeyecegim ona elimi isin sonunda servetimi bile kaybedecek olsam.
bugun bir gazete videosunu koymustu haberin ,
mudanyada once turist kadindan para isteyen bir kadin sonra niye kocama baktin diye
turiste etmedigini birakmadi, evire cevire dovdu.
ucurum un dibinde su anda bize net doviz kazandiran tek bir sey var elimizde turizm.
ne yapip edelim gelen turistin cogalmasini saglayalim.
amarikanin bize ettiklerinin cezasini amerikali turiste kesmeyelim.
kimseden para isteme hakkimiz olmadigi halde para vermedi diye kocama niye baktin camurrluguyla turist doversek,
bizim isimiz cok zor.
abi,papaz 2 yıldır hapiste
ne oldu ki bukadar kuduruyorlar
izmir gibi yerde serbes de bırakmişlar
sanki adam mehti...
la olum onlardan çok var zati
bence iran için oyun kuruyorlar
ambargoyu uygulayamazsa çok pereztij kaybeder
ab,ruzya,çin,turkiya...
trump,işleri kibirli amrikalı olarak iyi götürdü
çok düşman kazandı
içerde dışarda
bi yerde patlıyacak...
long kolay para deel bence...
gerçi bende dogan da bekliyom
kısmetimizde ne varsa alırız...
bol şans abi...
https://youtu.be/JI3IM5j7W1E
Bu günler için hazırlandılar. Nizam,intizam,disiplin hepsi temam. Silah da var, uzun menzilli balistik füzeleri de var. Halk açlığa, yokluğa alışık, devletine sonuna kadar bağlı.
Önümüzdeki süreçten en az zararla çıkacak ülke budur. Zarar yanlış, tabii ki karlı çıkacaklar.
Güney Kore çok şey kaybedecek, Taiwan da çok şey kaybedecek. Bunlar Kapitalist sistemin, orta gelir tuzağından güya çıkabilmiş 2 ülkesidir. Güya diyorum çünkü gelişmekte olan bir ülkenin, gelişmiş ülke olması mümkün değildir. Batı izin verdiği için orta gelir tuzağından çıkabildiler. Önümüzdeki süreçte taş devrine geri dönecekler.
Güney Kore yine de şanslı, çünkü Kuzey Kore gibi bir kardeşi var. Gomonist ülke deyince hep bir batı ülkesi aklıma gelir. Komünizm bir batı ideolojisidir. Güney Kore nasıl bir batı ülkesiyse, Kuzey Kore de batı ülkesidir.
Diyelim ki 2 ülkenin de başında milliyetçi,muhafazakar başkanlar var ve bunlar masaya oturup,uzlaşmaya çalışacaklar. 15 dakika sürmez, tekme tokat birbirlerine girerler.
Emme milliyetçi,muhafazakar Trump ile Kuzey Kore'nin gomonist tosunu çok güzel anlaşıverdiler.
Trump ne diyor ki abi? Remimbiyi düşük tutup, benim sanayimi yok edemezsin diyor. Böyle serbest ticaret mi olur ulla?
Adam haklı, Trump'la anlaşmak çok basittir.
Kuzey Kore ve İran'ın, Abd'nin en önemli müttefikleri olduğunu defalarca yazmışımdır. İran'ın mevcut hükümeti yani reformistler, mevcut Abd yönetiminin müttefiği değiller. İran'da Ahmed-i Necat veya Rafsancani gibi biri olsa uyum sağlanmış olur. Diğer taraftan Devrim Muhafızları, Pentagon'un kadim dostudur.
Olacak olan şudur: Yaptırımlar neticesinde İran Hürmüz'ü kapatacak. Suud, önce Katar'a sonra da İran'a furacak. İran'ın kuzeyinde Kürtler ve Beluciler hareketlenecekler. İran'da reformist hükümet gidecek, büyük ihtimal Ahmed-i Necat yeniden gelir.
Fakat İran'ın kuzeyinde aynen Suriye ve Irak'ta olduğu gibi fedaratif yapılar oluşacak. Sadece Kürtler degil Beluciler ve Azeriler de kantonlar oluşturacaklardır. Bunlar mevcut reformist hükümet döneminde olacaklar.
Muhafazakarlar iktidara geldikten sonra İran, Pentagon'un da desteğiyle kuzeyle uğraşmayı bırakıp, güneye yani körfez ve Suud'a dönecektir. İran, körfez emirliklerine el koyduktan sonra, bunlara bağlı üzerinde 3 milyon Şiinin yaşadığı,Suud'un petrol bölgesine de el koyacaktır. İlla işgal olarak düşünmek, bu bölgelerin İran'ın vilayetleri olacağını düşünmemek gerekiyor. Nasıl Kuzey Irak ve Suriye'de Abd nufuzunda(ileride Fransa'nın+Turkiya'nın nufuzuna bırakılacaklar) kantonlar oluşuyorsa, körfez ve Suud'un petrol bölgeleri üzerinde yaşayan Şii çoğunluk sebebiyle, o bölgelerde de İran nufuzu oluşacaktır.
Bu sebeplerden ötürü Abd, hem Turkiya hemide İran'ı hedefe koyamaz. Böyle bir şey mümkün değil. Hedefin İran olduğu çok açık.
Turkiya batının bir parçasıdır ve gelecekte de öyle kalacaktır. Turkiya'da laikliğin bir daha tartışılamayacak ölçüde güçleneceğini söylemiştik. Ateist, deist hareketler de güçlenecektir.
Seçimler öncesi, seçimlerden sonra tvlerde nereye bakarsanız Atatürk göreceğinizi yazmıştım. Dikkat edin reklamlarda, dizilerde sürekli Atatürk fotoları görünüyor. Ayrıca Tayyip Agamın da yorgun, yaşlı bir adam görünümünde olacağını da yazmıştım. Tayyip Agam ayaklarını sürüyor abi...
Hayır...Turkiye bölünmüş ülke görüntüsü veriyor. %50-50 ortadan bölünmüş ülke...Burada sadece iktidara değil, muhalefete de çok iş düşüyor.
Mesela Yeltsin dönemi Rusya da aynen bizim durumumuzda idi. %50-%50 bölünmüş ülkeydi. Bu durumdan Putin gibi bir liderle ve ortodoks-Rus milliyetçiliği ile çıkabildiler.
Bizde aslında anamuhalefet partisi Chp kilit rolde. Hem Kılıçdaroğlu hemi de Muarrem'in defolup gitmesinden yanayım. Mesela Haluk Pekşen genelbaşkan olsun...Ama öyle bir ayar çekiyorlar ki ya Kılıçdaroğlu ya da Muarrem'e getirip dayıyorlar. Buna da diyalektik diyorlar. Mesela ben burada Haluk Pekşen dediğimde beni kimse dinlemez.
Böyle olunca Kılıcdaroğlu mu Muarrem mi den başka seçenek yoksa, kesinlikle Kılıçdaroğlu derim. Muarrem bir kere adam değil abi.
''Seçimler sonrası kurultay kelimesini ağzıma almacem'' deye bütün meydanlarda çığırdı.
630 delegeden imzayı topladıysan koyarsın ortaya, ulla imza varsa vardır yoksa yoktur. Bu kadar rezillik olur mu? Muarrem'in partiden atılması lazım.
Kılıçdaroğlu muhalefeti konsolide etmeye çalışıyor. Türkiyede bir iktidar, bir muhalefet olmalı. Aynen Abd'de olduğu gibi bunlar ana şemsiyelerdir. Pek çok fraksiyon bunların içine girer.
Tabii bizde olan at pazarlığı, kim daha fazla olacak, kim iktidar nimetlerinden daha fazla sebeplenecek tartışmaları bunlar.
Seçimler öncesi gösterilen adaylar, Kılıçdaroğlu'nun bu konuda samimi olduğunu gösteriyor. Mehmet Bekaroğlu, Abdüllatif Şener, İlhan Kesici milletvekili secildiler. Görüldüğü gibi milli görüşten de Demokrat Parti zihniyetinden de elemanlar var. Terörü reddeden Hdpliler de nasıl olacak bilmem emme Meral Abacık da bir şekilde aynı parti içinde konsolide olmalılar.
Bu olduğunda iktidar hemen orada...Tabii %51 falan değil, %70-80'lik bir sonuçla Türkiye ''bölünmüş ülke'' durumundan çıkmıştır deriz...
Şayet yukarıda yazdığım gibi İran ve Suud kapışırsa(tabii bunları 5 sene önce yazdık) Türkiye kimi destekleyecek?Alıntı:
Bu sebeplerden ötürü Abd, hem Turkiya hemide İran'ı hedefe koyamaz. Böyle bir şey mümkün değil. Hedefin İran olduğu çok açık.
Turkiya batının bir parçasıdır ve gelecekte de öyle kalacaktır.
İşte bu soru sebebiyle, seçimler öncesi Türkiye'yi yönetecek olan başkanın ülkücü olması gerektiğini yazmıştım.
Türkiye'nin önünde 100 yılda bir gelecek fırsatlar var, bunları kullanabilmek için öncelikle ''bölünmüş ülke'' durumundan çıkmalıyız.
Sonra nufusumuzun %70-80'ini ortak bir ideolojiye kilitlemeliyiz. Bunu yapamazsak zarar görürüz.
Aynı şekilde Mısır'ı da ciddi zarar görecek bir ülke olarak görüyorum. Çogunluk Sunni taban sebebiyle Suud'u desteklemek zorunda kalacaktır. Mısır'daki darbenin asıl sebebi budur. Darbe'nin Mısır'ın çıkarları açısından, Mısır'a faydalı olduğunu yazmak zorundayım.
Ben yukarıdaki sebeplere dayanarak long devam ediyorum...
Pozisyonu açmadan önce de sebepleri yazdım, şimdi de yazıyorum...
Ayvagobek analazleri bunnar, ayvagobeklinin sırtını yere getirmek heç goley değil..
Tabii bura er meydanı, sırtımı yere getiren olursa da napim abi?
http://uzmanparam.milliyet.com.tr/am.../85000/85275/p
Çinli mi o?Alıntı:
Bomba açıklama! Türkiye`ye 51,3 milyar dolar...
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) İcra Direktörü Hung Tran, Türkiye`de faiz oranlarının, yatırımcıyı çekmek için yeterli bir seviyede olduğunu belirterek, "Biz mevcut koşullar altında şu ana kadar Türkiye`ye iyi bir sermaye girişi olduğunu düşünüyoruz. Şu an için Türkiye`ye bu yıl 51,3 milyar dolarlık sermaye girişi olacağı beklentimizi koruyoruz." dedi.
http://www.posta.com.tr/misirdan-suu...iklama-2035413
Bakiniz dün yazdim, bugun ne oldu? Suud- Iran catismasinda, Misir, Suud'u destekleyecektir. Bu sebeple baski altina alinmalidir.Alıntı:
Mısır yönetiminin, içişlerine yönelik herhangi bir müdahaleye karşı Suudi Arabistan'ın yanında olduğu belirtildi
Burada butun sorun kim kiminle dost ve muttefik, bunun tespiti gerekli. Gorunende Suud ve Abd dost ve muttefik. Ben tam tersini yaziyorum, Iran ve Abd dost ve muttefik. Tabii ki bu muttefiklik eşitler arasi bir muttefiklik degildir.
Diger taraftan Abd ve Suud dusman degil. Abd-Suud iliskileri cok basit bir anlasma uzerinden yürür. Bu anlasmanin iki maddesi vardir:
1-Suud cikardigi petrolu Abd'ye dolarla satar. Bu dolarlari da Abd bono ve tahvilerine yatirir.
2-Birinci madde yururlukte kaldigi muddet zarfinda, Abd, Suud'u korumayi taahhut etmistir.
Ayvagobek analezi diyor ki, Abd Suud'u korumayacak. Iran, korfezi ve Suud'un petrol bolgesini ele gecirecek. Sebep, Abd'nin ilan ettigi yaptirimlardir. Bu yaptirimlar sebebiye Iran Hormuz'u dikayacak.
Peki, nicin Abd Suud'u korumuyor? Cunku yukaridaki anlasma yururlukte degil. Abd, Suud ve korfezden petrol almiyor. Avrupa da eskisi kadar almiyor. Oradan Çin petrol aliyor. Abd, kaya perolu, kaya gazi cikarecegimis de ihtiyaci yokmus...Hade lem, yalancilar. Hepsi yalan...
Suud anlasmayi yerine getiremiyor, Abd niye Suud'u korusun? Yogusam Trump ve Abd'nin kimseye bir madiği yohtur.
Suud deve g.tü yaglar...
Analez temam, long devam.
http://666kb.com/i/dvwss1dj3sjytkfjo.png
https://twitter.com/spectatorindex/s...28334719541249
Sallaya sallaya kendin de inanmaya başladın yazdıklarına...Alıntı:
Ben tam tersini yaziyorum, Iran ve Abd dost ve muttefik. Tabii ki bu muttefiklik eşitler arasi bir muttefiklik degildir.
na hah hah haaaaa !...:kahkah:
https://twitter.com/themarginale/sta...50054422319105Alıntı:
Seçimden önce Akşener'e oy isteyen Süleymancılar, Kurban zamanı milletin telefonlarını aramaya başlamış. Vatandaş da öyle güzel cevap vermiş ki..
"Gidin Meral Akşener'den isteyin."
Temel Dursun’a :“-Sana bi bilmece soracağum.
-Sor uşağum.
Kafeste yaşar, cik cik diye öter saridur, nedur bu?
-Kanarya!
Değul.
-Papağan?
Yok.
-Serçe?
Değul usağum!
E nedur o zaman, bilemedum?
Hamsi daaa hamsii !
-Ula Temel hamsinin kafeste ne işi var daa?
Ben koydum.
-Ula hamsi sari mi olur?
Ben boyadum.
-Usağum iyide hamsi cik cik diye öter mi hiç?
Ula Dursun o kadar da şaşurtmaca olsun daa.
https://youtu.be/LnaPRG5xiNU
Ben didim abi, ayvagubeklinin sırtını yere getirmek çok zordur...
2000 puvan kıvırttırıvedim...yeter abi, Allahtan belamızı isteyecek halimiz yok. Ayvagubekli yaylaya çıkar...
Bugün vadelide 8000 puan oynaklık vardı
Sen sadece 2000 puancik mi kivirttin :)
Yoksa sayim mi yapıyorsun
Çekinme söyle kizmicaz bak :kahkah:
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Berat Albayrak ya da Tayyip Ağam'ın konuşmasıyla pek bir şeyin değişeceğini sanmam.
Çünkü olay siyasi...Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında sadece cari açık yüksekti. Bütçe açığı yok,tersine bütçe disiplini var, hane halkının borçluluk oranı çok düşük, Ödenmeyen kredi oranı çok düşük...Beton, beton diyolla, neymiş efendum 3 yıllık konut stoğu varmış, yalaan, konut stoğu, onların rakamlarının ancak yarısı kadardır.
Diğer taraftan, dövizdeki bu hareketi istedikleri zaman yapabilirlerdi. Yani Akp iktidara geldiği andan itibaren bu güne kadar, bütün kriz anlarında ergenekon,balyoz,17-25 aralık,2007 askeri muhtıra,15 temmuz gibi zemanlarda ya da hiç yoktan da yapabilirlerdi.
Niye şinci yapıyorlar???
Bazı videolar var, herkeş seyretmiştir, yine de arka arkaya koyalım. Ekonomist değilim diyor fekat biliyor. Bu yayın 2016'da...
https://youtu.be/dJfB5fjhlRE
Bu video ise 2018 ama dikkat edin tam da 19 mayıs 2018...Yayınlanan tv meltem tv, Haydar Baş'ın...
Ednan Hocanın tutuklanmasından sonra ona da yurt dışı yasağı getirildi, geçen gün haber bültenlerinde söyleyip duruyordu.
https://youtu.be/hlqIEs1DFII
https://youtu.be/amNiOBHhOSA
Bu nası ekonomi be ya, bi osurukta yıkılıyee??? Bu adam boş konuşuye, söylediği kitapları okumanın hiç luzumu yoktur...
Ludwig von Mises okuyun...
Bu videoyu koymamın sebebi, Berat Albayrak niçin ekonomi bakanı oldu srgulaması yapması.
Masal annatıyor, mevzunun kurban bayramıyla alakası var.
Ulen yazacam emme başım belaya girecek. yoğusam analezin gralını yazarın...
Analez tamam...Bu defa bende kalsın...
Videolar açılınca kenarda başka videolar oluyor, özellikle Mütercimler ve Selim Kotil videoları var, unları da izleyin...
ifadem biraz ağır kaçacak ama tam dangalakça bir yorum yapmış bu adam bi moktan anlamıyor tayyip agam ekonomiyi düzlüğe çıkaran genç bakan imajıyla berat beyi başkanlığa hazırlıyor. Bu adam çıkmış neler zırvalıyor.Ekonomi 3-4 yılda kalıcı olarak düzlüğe çıkmayacak olsa hiç tayyip agam damadını ateşin içine atar mı ? bir yere not edin önümüzdeki 3 yıl içinde merkez bankasının döviz rezervi250 milyar dolar yıllık ihracatmızı 300 milyar dolar olmazsa eşşek gibi anırıp bu site var olursa buraya koyacağım. güney kore ve tayvanda 1985- 2005 yılları arasında betona para gömmüştü önüne gelen konuşuyor ya dolar şimdi olması gereken yerde 2003- 2013 yılları arasında inceleyin dolar sadece yıllık % 0,5 arttı o dönemde yatırımlarını veteçhizatlarını tamamlayan şirketler ve T.C. şimdi meyvelerini toplayacak hatırlayın söylediğim dönemin sonlarında ithal büyümenin önüne geçmek için eletronik eşyalarda 10-12 taksitdönemi sınırlandırılmıştı. o dönemde yatırımını tamamlayan ve üretiminin %60 ını 2016 yılından itibaren ihrac eden birkaç şirket var ama buraya yazsam uygun olmaz yazdıklarımı inceleyin araştırın karar verin.
https://www.milligazete.com.tr/haber...eden-alkisladi
Huberi yapan Okan Muderrisoğlu...Özelliği Tsk içinden kendisine bilgi verilen bir gazeteci olması...Alıntı:
Org. Temel, o refleksi açıkça izah etmiş. Birilerinin iddia ettiği gibi ortada politize olmuş bir komutan portresi söz konusu değil. İsmail Metin Temel, Cumhurbaşkanı'nın konuşması sürerken ara ara yanındakilerle sohbet ettiği için alkışlama sırasındaki ifadelere tam olarak konsantre olmamış. Yani... Protokoldekiler alkışlamaya başlayınca, ortama bakarak ve nezaket gereği o da alkışa iştirak etmiş.
Bu huberler önemli, ben stratejimi bu huberlere bakarak belirlerim.
:))))))))))))))))))))Alıntı:
tayyip agam ekonomiyi düzlüğe çıkaran genç bakan imajıyla berat beyi başkanlığa hazırlıyor. Bu adam çıkmış neler zırvalıyor.Ekonomi 3-4 yılda kalıcı olarak düzlüğe çıkmayacak olsa hiç tayyip agam damadını ateşin içine atar mı ?