https://x.com/temettu0625/status/172...rn6IgPy0ua5YuA
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
https://x.com/temettu0625/status/172...rn6IgPy0ua5YuA
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bakiyorsun hasilat nominal olarak bile dusmus, reel dususu hesaplamak bile istemiyorum.
genel yonetim gideri masallah enflasyon ustu artis, beyendiler yatmis ama yemis.
zaten zar zor yaptigi karin kendisinden fazla finansmana yani faize gidiyor.
bu donemki kar tamamen duran varlik satisi kaynakli
borclar kisa vadeli surekli tahvil cikarip itfa ediyor, bu nasil surdulecek aklim almiyor??
sirkete oyak acil 4-5 milyar tl enjekte edip sirketi bu faiz borc sarmalindan kurtarmazsa ne olur dusunmek istemiyorum.
ben bilanco okumada uzman degilim, olumlu bir sey bulan yazsin.
Hep dedik borçla yatırım yapılmaz diye. Para kazanamazsan nasıl ödenecek bu kadar borç. Ferbisin acil arzı ve en azından % 100 bedelli kaçınılmaz oldu artık.
Bilançoyu detaylı incelemedim.
Satışlar artmamış TL olarak. Yani %100 gerilemiş benim gözümde. Bunların kalemlerine bakmak lazım.
Finansman gideri bu şirketin en büyük sıkıntısı. Kısa vadeli borçlar da maşallah.
Ben ilişkime belli bir süre ara verebilirim. Gelişmelere göre tekrar devam edebilirim.
Pet mama dahil hiçbir işte gelişme yok maalesef. bknz faaliyet raporu.
YTD.
https://x.com/fintables/status/1722636287851569552?s=20
4 yıl sonra yatırımlar olumlu devam ederse ülker gibi ciddi ciro artışı görürüz umarım. YTD.
Millet 760 f/k’larda geziyor (580’e yeni geldi)
F/k’dan korkmayın
Beni de sayın diyeceğim ama pek paylaşımda bulunmadığım için sizleri haklı görüyorum.
Bilançoyla ilgili genelde olumsuz ve karamsar bir hava var. Değerli yatırımcılar haklı olabilirler ama şahsen ben elimde bu hisseyi tutarak çok daha mükemmel bir bilanço da beklemiyordum. Bilanço okumasını fazla bilemem onu işin uzmanlarına bırakmakla birlikte geçen dönem ki zararın üzerine bir zarar daha gelmemesi en azından yüreğimize bir nebze olsun su serpmiştir.
Şirketin yönetiminde sorunlar belki vardır ama ülkemizde uygulanan tarım politikalarına da bir bakmak lazım. Bu politika ve üretici sorunlarını burada irdelemeye başlasak sanırım sayfalar az gelir.
SONUÇ olarak ben yıllardır takip ettğim ve tuttuğum bu hisseyi önüümüzdeki birkaç dönem daha bekleyip takip etmeyi düşünüyorum.
Zararda olan birisi olarak dereyi geçerken at değiştirmenin zamanının geçtiğini düşünüyorum. Olumsuz düşünen arkadaşlar isterseler ayrılabilirler. 15 gün önce kalbime 3.cü stenti taktırdıktan sonra başka hisselerde şimdilik macera arayamam.
HEKTAŞ'la yanıp tutuşmaya devam... Yine de hissesi olan arkadaşlara bol kazançlar dilerim.:(:(
ben bilanco okumada uzman degilim, olumlu bir sey bulan yazsin.[/QUOTE]
İyiki uzman değilsin yeni bilanço gelinceye kadar yazar dururdun.
7 buçuğun ayak seslerini daha net duyabiliyorum:yahoo:
İnanan kalır inanmayan gider diyen bile terk edip gitmiş.
Biz zamanında aman dikkat derken saldırıyorlardı.
Ytd
Adam ben buna sonsuza kadar inanıyorum falan demedi ki zaten. En azından mesajlarında ben hiç görmedim "İnanan kalır inanmayan gider dedi" sürekli. Bu laf da her yere uyar. Demek mi kendide bu ara inanmamış ki daha çok inandığı yerlere gitmiş. Bir gün yine bir ışık çakar, bir sinyal görünür, birden bir inanç gelir, inanmayanlar yine inanıverir. Bu işler hep böyledir. İşin ana fikri: İnanan kalır, inanmayan gider. Bu lafta her kağıda her şartta uyar.
[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]CPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nasıl açacak acaba, 0.90% ağırlığımı alıp kapıyı sessizce çekip çıksam mı acaba:/ zor karar
Ytd
Şöyle bi bedelli açıklasada satsam lotlarımı elim gitmiyo yoksa.
Piyasa bu bilancoyu satali cok oldu. Birsey olmaz. 2 ay yatay, bir allahin kulu da kalmaz.
Oralet abi, durum iyi değil ama hisse farklı fiyatlayabilir. Sahibi şirketin içini boşaltıp krediye sevk etmiş. Böyle bir durumda sağa sola küfür etmek yerine öz eleştiri yaparak açıklanan bilanço hakkında da fikir beyan etmelisiniz. Resim atarak şiir yazarak senetler yükselmiyor.
Oyak hektaşdan senet satarak 3,6 milyar para çekti. Bu kadar büyük yatırımların olduğu bir dönemde anlaşılması zor. Sonra daha kötü olmasın diye arsa arazisini satın aldı. Oyak parayı kime veriyor. Ne zaman geri alacak.
Şirkete durumu iyi diyen yok ki. Gecen 3 aylık bilanço açıklanınca da iyi demiyorduk. Duzelme işaretlerini görmeyi umuyorduk sadece, en azından kendi adıma.
Şimdi borsayı hepimiz biliyoruz, belki de 2 yıl iflahını kesecek yatırımcısının Hektaş ama sonraki 2 yıl da ihya edecek belki. Bilemeyiz. Burda benim açımdan tek sorun portdöyun cogunlupunun hektaş olması, %15-20 olsa inan umurumda olmaz. Neyse acele hareket etmek iyi değildir, bugun de çok satan olur, ortalık biraz durulsun, satacaksam da her gun %1 ini sata sata ilerlerim, yok öyle birden satmak.
Guzel bilanço açıklayanların da fiyatlrı da fk ları da yuksek, satıp ne alacağız o da ayrı bi konu.
faaliyet raporuna göre önümüzdeki üç aylık dönemde itfa olacak düşük değerli sadece bir adet borçlanma aracı var; bir sonraki bilanço biraz daha ferah gelebilir.
tekfen/toros faaliyet raporundan sektörü ilgilendiren bir kaç paragrafı aşağıya kopyalıyorum.
• Yılın ikinci çeyreğinde durağan mevsim koşulları ve Avrupa’nın gaz tedarikini etkin olarak sağlaması
ile doğalgaz fiyatları stabil bir trend göstermiş, savaş öncesi seviyelerinin de altına gerilemiştir.
Üçüncü çeyrekte de savaş öncesi seviyelerde devam eden fiyatlar yatay yukarı yönlü seyir
göstermiştir.
• Yılın üçüncü çeyreğinde doğalgaz fiyatlarındaki hafif yükseliş Avrupa’da amonyak üretim maliyetlerini
de yukarı çekmiştir.
• Ukrayna’nın Yuzhny limanı savaş nedeniyle kapalı kalmaya devam etmiştir. Bu dönemde amonyak
tedariki diğer bölgelerden sağlanmaya devam etmiştir.
2023 yılı üçüncü çeyrek sonu itibarıyla gübre sektörüne yönelik yerel gelişmelere bakıldığında:
• Yılın üçüncü çeyreğinde ülkenin çeşitli bölgelerinde kuraklık hakim olmuştur. Özellikle Ağustos ayı
şiddetli kuraklık ile geçmiştir. Bu dönemde standart yağış endeksi olumsuz sinyaller vermiştir.
2023 yılının üçüncü çeyreğinde yaşanan gelişmelerin Tekfen Tarımsal Sanayi Grubuna yönelik etkileri:
• Yılın üçüncü çeyreğinde gübre fiyatlarında özellikle kur seviyesi kaynaklı yaşanan artış ve faizlerde
yaşanan artış sonrası piyasalarda nakit bolluğunun azalması neticesinde yurt içi satışlarda
beklentilerin bir miktar altında gerçekleşme olmuştur.
Tarımsal Sanayi Grubu altında yürütülen gübre satış ve gübre tedariği faaliyetleri kapsamında:
Klasik yurt içi gübre satış fiyatları 2023 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre ise USD
bazında %30 azalış, TL bazında ise %2 artış göstermiştir. 2023/9’daki fiyatlar ise 2022/9’ya USD bazında %19
azalış, TL bazında %5 artış göstermiştir.
2023 yılının 3. çeyreğinde, Toros Tarım’ın toplam yurt içi gübre satış miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre
%10 azalarak 279 bin ton seviyesinde gerçekleşmiştir. 2023/9’daki toplam yurt içi gübre satış miktarı ise 2022/9’a
göre %24 artarak 1.259 bin ton olarak gerçekleşmiştir
Oralet abi, yatırım yapan şirketlerde borç faiz ve zarar olur. Ama bu şirketin 32 ve 87 milyon lotunu satıp parayı çekmek mantık dışı bir durum. Parayı hektaşa verse sorun yok, isterse 2 sene zarar açıklasın. Gübre dışında onlarca işe girdi, hepsinin dönüşü olacak ama parayı çekmesi akıl karıştırıyor.
ferbisten şirkete ne kadar giriş olması öngörülüyor acaba? daha önce hektş bunla ilgili bir paylaşım yaptı mı ya da tahmini olan.
eğer şöyle 4-5 milyar tl gelebilirse .ötü toparlar belki.
yuh, TL bazında gubre fiyatları bir yılda sadece %2 artmışsa nasıl para kazanacak bu sirketler?
Bizim satın aldığımız temel ihtiyaç ürünlerinin çoğunun fiyatı son yılda 2-3 kat arttı. Bir bizim şirketin sattığı ürünün fiyatı artmamış. Onuda biz almadığımızdan anlamamışız. Fiyat artmadığı halde sürümden falan mı kazanmışız. O da yok. Verdiğimizin parasını toplayamıyoruz. Demek ki yanlış ürünlere yatırım yapmışız.
evlere şenlik bilanço 1 temmuz 30 eylül tarihleri arası 1 milyar 280 milyon faize gitmiş bu şirket her gün 14.222.222 Kredi faizi ödemiş toplamda 2 milyar 293 milyon faiz ödemiş. sattıkları gayri menkul 3 aylık faize gitmiş
Oyak 1-1,5 yılda en az 30-40 milyar bir yerlere para verdi, umudumuz bunu geri almasıdır.
Bana göre Özbekistan projesinin - her ne durumda ise - artık katkıda bulunması gerekiyor. Areo, sadece domates tohumu ile ilgileniyor. Karizmatik iştirak Agriventis'in sayfasına bakıldığında susuz pirinç, kuraklığa dayanıklı soya fasulyesi ve bir kaç projesi var. Oradan da bir şeyler gelmesi lazım artık. Pet mama işine neden girdiler zaten hiç anlamadım.
Bırakın duygusallığı ve başka insanlara laf etmeyi.
ben de aynı hatayı yaptım ve zarar etmekten başka bir şeye yaramadı.
Uzun süre bir de ağırlıklı aynı hisseyi tutunca gereksiz bir bağlılık oluyor anlıyorum, ama bilançolar ve tarım sektöründeki gelişmeler üzerine deprem her şey bağıra bağıra geldi. şirketin kötü yönetimini de hesaba katınca maalesef "ben demiştim" diyenler haklı çıktı.
bazen dışarıdan gelen seslere kulak kabartmak lazım.
şunu da ekleyeyim, buradan çıkıp ta akbank almazdım/almadım.
sürü ile iş yapan şirket var.
inceleyip karar vermek lazım.
Sana lazım kına terbiyesiz herif…
Millet dikat edin şirkete yazmak lazım bu iş böyle olmaz dediğinde agzınızda envai çeşit küfrederken iyi miydi?
Terbiyesiz herif….
oyak işeri eskisi gibi yapmıyor galiba yatırım karlılık olarak geri dönmeli dediğimizde hopluyordun ya…
agzı bozuklar
Ferrari içki muhabbeti yapıp küfredip algı yapıyordunuz.
Borclae f k derken şirket…
İnşallah şirket düzelir ama (zaten zamanla da düzelcek) ama senin gibiler para kazanamaz sen sagda dolda dolanırken biz bu şirketten çok para kazandık zamanında da çıktık.
Ağla şimdi…
Dudu nuz bile gitti.
İyi niyetle yazılan onlarca yazıya küfrettiniz algı yaptınız anca böyle sağa sola sallarsınız.
Sizin gibi para babalarına zerre acımıyorum iyi oldu.
Küçük yatırımcı zaten inş. bir şekilde kazanır.Olan sizin gibi kötü niyetlilere olsun.
Bekle ve ağla….
elinde 3 milyar 617 milyar nakit para var çoğunu vadeli mevduata koymuş.insanın aklı almıyor bu kadar borcun varsa elinde ne diye bu kadar nakit barındırıyorsun?
Sorunda tam burda zaten. Sattıklarımızı çok uzun vadelerle satıyoruz. Geçende ziyaretçi raporlarında bu hususa değinilmisti ve forumda konuşulmuştu. Sanırım 9 aylık vadelerden falan sözedilmişti. Ürünün fiyatı artmamış. Ciddi bir vade farkı falan koyamıyorsun ama parayı almak için 9 ay bekliyorsun. O arada dünya kadar faiz ödüyorsun. Bir çıkmazın içindeyiz sanki. Benim portföyde de seninki gibi ağırlığı var ve çıkmaya cesaretim yok. Benim tek ümidim şu ferbis arzını tez zamanda ellerine yüzlerine bulaştırmadan kotarmaları ve buradan gelecek parayla kısa vadeli borçların faiz yükünden kurtulmak. Bu arada 2024 te yeni yatırımlarında desteği ile ciroyu yükseltmek ve borçları daha yönetilebilir hale getirmek. Bu anlamda 2024 te bedelli bile düşünülebilir. Yoksa nevcut durumda borçların ödemelerine yetişemiyoruz.