Gözlemeci tahtacı!
Bakalım bugünde ağacı sallayacak mı? Açıkçalar, malda olanlar herkesi gözlemliyor.
Gözlemecim benim. Çınar oldum, Çınar.. Ytd
Printable View
3 rakam
20.32-21.20-21.64
Tahtacı şunu da biliyor eğer bir düzeltme yaparsa, düzeltmesine göre değişir elbette ama giren kişinin çok olacağını da biliyor.
Neden böyle dedim, gelen bilançoyla bunu yapan, normal zamanda kar etmeye başlayınca ne yapmaz.
Tabi düzeltme küçük küçük indikatörleri soğutmak için olursa bu seferde geçmişten gelen elinde malı olanlara gözü dikmiş derim.
Her türlü düzeltmeye varım, nefesimizi kesmiş kaç yıldır, bu yaşanmışlıklardan sonra kötü düzeltmemi olur derim. Ytd
Aman yanlış anlaşılmasın bu fikirlerim, hisse böyle oldu diye! Okumayanlar bilmeyenler veya yeni okuyanlar olabilir. Ben bu tip şeyleri yıllardır forumda yazarım. Teknik, temel haricinde psikoloji borsanın yüzde 50 sidir.
Zaten al ve sat tuşları bu psikoloji ile olgunlaşır. Bu yüzden sadece fikrimi aktardım, olur olmaz kimse birşey bilemez. Sadece tahtacı karar verir olacaklara. Bizler ise fikirlerimizi aktarırırız. Yanlış anlaşılmak istemem, bazen şımarıklık yapıyorum o da forumdan tutunabilmek sebepli yoksa bir amacım yok. Ytd
Hisse hareket çekince insan birşey yazmaya korkuyor yanlış anlaşılırım diye, ilk defa bugün uzun zaman sonra 50 centi gördük.
Ya şimdi Çınar demiyeyim, 50 cent yıllardır demiyeyim de ne diyeyim. Indikatörler şişmiş bende farkındayım lakin indikatörler indiğinde de neler yaşadığımızı benimle yaşayanlar bilir.
Yanlışsam yanlışmışsın deyin, sitem bu sitem. Yılların çığırtısı.. ytd
Orhan hc yazdıklarım yanlış anlaşılıyor mu az çok okumuşsundur öncesinden de.
Ha bu yaşadığım hiçbirşey söyledimde gitgellerde yaptıklarımı, sonrasında yapacaklarımı. Bu yaşadığım ne ki pandemiden sonra yıllardır biriktirdiğim bir başka hissem 70 centlerden 6 doları görüp 1.3 dolara düşmüş sonrasında zor bir şekilde toparlamış. Petkim’de de ne yaşadınız derseniz daha kötülerinin olduğunuda peyderpeyi aktardım. Şaka yapmıyorum yaşayan bilir. Ytd
Bu olayda 2014 yılında biriktirdiğim yıllarımı verdiğim hissemdi pandemide yukarı fışkırttı ama sonrası vecahattı. Dolar bazlı yıktı geçti. Ytd
Sözüm ona pandemi de büyük başlar ucuz krediyle borsayı zıplattılar, doların yükselmesiyle yabancının çıkışını karşıladılar, hisseler aldı başını yürüdü. Akabinde yürümeyenlere o çok yükselmişlerden paralar kaydı, bankalar, havacılar, savunma san vs derken yükselmişleride yükselmiş olan faizlerle milletin kucağına yıktılar. Zaman ve döngüsellik devam ediyor tabi. Ytd
Bugünde ağlayarak geçirsem tahtacı halime üzülür mü?
Malum ağlamayana meme yok. Ytd
Malları elinden kaptıranlar için tahtaci 1 güzellik yapsa iyi olmaz mı
Düzeltme yapacaksa küserim, 50 centi hazır görmüşken atıversin üstüne. Ha eğer illa yapacaksa küçük küçük soğutsun aynı bölgede uyar. Yoksa uymaz, ben olsam tahtacı go go go. Acımadan. Ytd
Tahtacı bilir tabi. Bence yine ölçme ve değerlendirme yapıyor, duruma göre karar verecek. Ytd
20.88 i yukarı kırarsa tadından yenmeyecek.
Yoldayım yine klibi haketmiş. Mahçup etmemiş.
Arnavut çalıştır votkamla eriği repliğini bekliyor eski ahali ama tabi ben henüz buna hazır olduğumuzu düşünmüyorum.
Yahu daha ne yapsın denilebilir. Fakat diğer taraftan bakarsak henüz 50 centi görebildik. Arnavut’un hakkı buralar değil.
Küçük çanak oluşumundan sonra sırada büyük çanak var. Bu arada 50 cent ile de dolar bazlı çanak bugün oluştu. Büyük çanağı nasıl alır nasıl yapar bilmek zor. Ytd
Salim baba fırtınalı olan günde iskelede götün götün geldiği gün destek attın mı?
Tabi oraları okudun mu bilmiyorum. Hani çanağa gidiyoruz ertesinde katlaması falan derken o sıralar yelkenler fora yerine iskele alabandayı seçmişti. Ytd
Buralardan dinlenmeden gider anlamı çıkmasın tabi, tahtacı haricinde bilemez kimse. Bir süre önce soluksuz 9 çubukla yükseliş yapıp geri dönüş yapmıştı, şuan 8 çubuk fakat bu çubuklar öncekine göre hem hacimli hem daha uzun. Aylık direnç 2232.
fibolar ise dandanakan hc nın gfariğinde. Dolar bazlı 50 cent çanak tamamlanmış, indikaörler şişmiş ama dediğim gibi yukarılardada pek tabi soğutabilir. Tahtacıya kalmış. Ytd
Takaslar bu ay başından beri yatırım fonlarından çıkış varmış gibi görünmüştü, bende park edilmemişse tabi dediydim. Geri almış görünüyor ama garantiden ağırlıklı geçiş yapılmış. Aslında ilk beşte çok birşey değişmesede gözle görünen citinin alımları diye de not düşeyim.
Bu ay ki haberlerde master planının pişirilmesi ve Oyak yatırımın İngilizce sektörü aktarması oldu. Ha bunlar tabi benim safsatalarım yok bir haber mi verildi yok bilmem ne! Ama ilk defa olması sebepli tabi. Ytd
Orhan hc tebrikler iyi durdun hissede, teknikçikeri şaşırtabilen bir hisse bu en nihayetinde. Küçük küçük düzeltmeler olsada, oladabilir. Trentinde kalsın başka birşey istemem. 15 derece, 30 derece, 45 90 farketmez. Bunca zaman milleti üzmüş, bundan sonra be yapabilir ki üzecek en fazla düşer diyecem, onlarca kez yaşatmış bu duyguyu farketmeyecek kendi adıma. Ytd
Pandemiden sonra diğer hisselerin yaptığını yapmadı, yaptırmadılar. Bahsettiğin rakamlar tl bazlı alttan gelen açıyla (yatay değil) baktığımızda, büyük çanak oluşumunu tamamlar, tamamlarsa. Katlamasını yaparsa, Aradaki bekleyişin karşılığını alırmıyım bilemem. Tabi geçmişten ama çok yıllar öncesinden neler yaptığını daha doğrusu istenileni yapmadığını da biliyorum. 10 yıldan fazla bekleyenler var, belki de 15 yıl. Muhtemelen duruyorlardır. Ytd
İstediklerinde hisseyi kısa sürede nerelere getirebilirdiklerini şu son 10 günde gördük, takas dağılımı haricinde aracı kurum dağılımına yine baktığımızda kendi ellerindeki lotlarla oynadıkları bariz. Diğer kısmındaki miktarlar aynı. Dışardaki ölü lorlar veya kimsenin satmadığı lotlar diyelim hareket etmeyince kendi elindekilerle bunu yapmaları hiçte zor olmuyor aslında. Takas dağılımında ise beş haricinde citi devreye girmiş bu ay tabi yine kendileri değilse. Aracı kurum dağılımı bana sanki kendiketiymiş gibi geliyor eğer değilse o saman trentteyiz derim, mal istemeye veya almaya devam ederse ilk beş aynı kalıp yukarıya devam edebiliriz. Ytd
Uçup kaçıracakları bir durum yok tabi. Döngüsel bir durum olarak baktığımızda 4 yılda bir geçmişten gelen bir durum söz konusu. Ben bunu starla bozarlar diye düşünmüştüm şimdiye kadar olmadı. O döngü de eğer değişmezse 2026 yılı olarak yinelenir, tabi öncesinde temel verilerinde toparlanmasını görmek gerekir. Zamana yayarlar kanımca yine. Tabi geçende konuştuk yıl bitmeden 30 lu rakamlar iyi olur. Olursa. Ytd
Hisse henüz tl golden cross bile olamadı usd ye sonra bakmak lazım. bana göre Usd direnç 0,61.0,6-0,61 arası da 0,61 diyorum.
Hatta USd olarak grafik öyle saçmalamışlar ki günlükte düşeni kırma noktası 0,6273 USD şu an. böyle şeyler pek görülmez hissenin USd olarak aylıkta oluşan direncinin günlükte düşeni kırma noktasının altında kalması da bir hayli ilginç.
Hissedeki en buyuk sıkıntı uzatmaların ve sarkmaların cok abartılı ya da aldatıcı olması. Bu sebeple ozellikle pay vadelide islem yapanlar cok dikkatli olsunlar.
5 günlük bir yurt dışı seyahatim oldu.. bu yüzden mesaj yazma fırsatım olmadı...
grafikte bir çok yeşil ve uzun bar varken kul yutmaz en kısasını seçti... neymiş, büyüklük önemli değil, işlevi önemli...:kahkah:
pazartesi düzeltme gelse bile şimdilik güçlü durmaya devam ediyor.. bundan sonra gidenin arkasından konuşursak dedikodu olur..:kahkah:
kazancınız bol ve daimi olsun...
21.20 nin onemini denersek birazdan gorecegiz.
O iki yıl ne heyecan yaptırıp üzmüştü! 2022 de koptu gidiyor derken bir yıl bekletip 2023 de koptu gidiyor dedirtip kül yutmuştum ve sonrası vecehat. Bergen, haktan, Emrah, ceylan, Müslüm baba derken. Hep acılarla babayı görmüştük. O zamanlar daha ben taze 3 yılım yeni dolmuş, sonra dedim kendime oğlum sen nereye düştün. Sonrasında parayı katlamayı öğretti bana. İşte buralar votkamla erik kısmıdır benim için. Ya gerek ya da merrolu kısımlar. Ytd