gelen abd verileri fed e faiz indir baskısını artıracak cinsten...
Printable View
gelen abd verileri fed e faiz indir baskısını artıracak cinsten...
Son dakika | Ümit Özdağ'a 4,5 yıla kadar hapis istemi: Savcı mütaalasını açıkladı
sinyaller gelmeye başladı ..2 saatlik göstergeleri sata geçen devler var..bunlarınki kolay kolay dönmez daha
Bence sen 1 lot bile almazsın dayucuğum. Zaten sana 1 lot iteleyebilsek şindiye kadar çoktan 2 dolar altına inmiştik :he:
Şaka 1 yannı anladığım kadarıyla sen vob yapmayan, daytradeden uzak ama kelepir mal denk gelirse hisse alıp taşıyan çokuzuncu yatırımcılardansın ve o yüzden 5bini bekliyorsun, paralar faizde nassa ordan kâr geliyor deye
Emme
Uzunvadeli faizde tutarak bir zaman sonra paranın eridiğini ve ev araba alamaz hale geldiğini farkedeceksin.
Parayı ne yap et, çalıştır dayucuğum
Yohusa malları çürütürsün.
Bist100 de bi bucuk dolardan alıp 3 dolardan satma devri geçti.herkesi çektim suyuniçine, kurtuluşunuz yok. :drunk:
aslında karaduman dayının öngörüsü tuttu ama o fark edemedi.
misal boynuzlu 270 den 130 lara kadar indi.
üstüne fayız hesabını da koy.
bu 5500 parası zaten diyemedi.
bankalar satış bölgesine geldi buralardan düzeltmesi lazım :ok:
Calibra abi Karaduman dayu 2001 krizinde olduğu gibi 80-90 centten mal almanın derdinde, bence
Yani balığın büyüğünün peşinde ama bilmiyki turpun büyüğü heybede :)
haftalıklarda W var mı bist100 de..var..
hem aynı şeyleri yazma diyorsunuz emme anlammışsınızki daha..
imzamda yazdım..tepede iken dip çalışması yapamazsın..ne zaman yapamazsın..cevap; trend bittiğinde..
emme yapmış..ne olacak şindi..TUZAK OLACAK..
tuzağın da yapısı oluştu mu..yalan verilerle, güvensiz ortamlarla, tutuklamalarla cart curtlarla..oluştu..
dolar-altın-faiz e rağbet devammı..sonuna kadar..
eee daha ne olacak tuzak için..
şimdi dayucum ben bu tuzak ortamında hırsız çobanın vicdanına oynayarak hisse alabilir miyim, kısa vade bile olsa..alırsam eşşek olurum..
2008 de eşşek olduk..yeter bize o eşşeklik..
Bist 3 dolara dooru gitsin bak dediydi dersin 1 Allahın kulunda mal kalmaz, millet aylardır suyuniçinde dayucuğum. Nasıl bir tuzak kurdularsa konu komşu tüm mahalleli mallandı
faiz güzel şuan..50 civarı falan..%15 stopajı da helal etmiyorum..:oleyo:
faiz düştüğü an altın...altın bazında bist100 e baktınız mı..gebermiş adeta..
peki cazip olan ne borsada..hırsızlıkları mı..
karadumanın anlayamadığı piyasalar artık 2001, 2008 ve 2013 gibi değil. Borsadan döviz piyasasına, swap kanallarına, bddkya, makro ihtiyati tedbirlere kadar piyasalar her alanda kontrollü. o nedenle ani şoklarda bile müdahaleler hızlı. öyle büyük çöküşler bence çok zor. Zamana yayılı sinir savaşı şeklinde bezdirme operasyonları oluyor. Örneğin borsa geçen yıl Temmuzda gördüğü rakamın altında halen ama bu dönemde de para kazanan kazandı.
Her daim piyasanın büyük oyuncuları kendilerine para kazandıracak pozisyonlara geçiyorlar. Büyük ve derin çöküşler olabilmesi için öncelikle serbest piyasa koşulları olması lazım.
ABD ile Çin'in tarifeler konusunda anlaşması piyasalardaki risk iştahını artırdı
Küresel piyasalar, ABD ile Çin'in tarifeler konusunda anlaşması ve ABD'de beklentilerden iyi gelen enflasyon verisinin ardından pozitif seyir izliyor.
ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından, Çin ile anlaşmaya vardıklarını belirterek, anlaşmanın kendisi ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in son onayına tabi olacağını ifade etti.
Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda yüzde 2,4 ile beklentilerin altında arttı.
Yatırımcıların odağında olan bu gelişmelerin ardından küresel piyasalarda risk iştahı artarken, ABD'de endeks vadeli kontratlar ve Avrupa borsaları pozitif seyir izliyor.
Dow Jones vadelileri yüzde 0,3, S&P 500 vadelileri yüzde 0,4, Nasdaq 100 endeksi yüzde 0,5 değer kazandı.
Avrupa tarafında ise İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,3, İtalya'da MIB endeksi yüzde 0,2, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,5, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 yükseldi.
Ons altında kazançlar yüzde 0,8'in üzerine çıkarken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,49 seviyesinde seyrediyor. Dolar endeksi de yatay seyirle 99 düzeyinde bulunuyor.
Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,4 artışla 1,1470 seviyesine çıktı.
Analistler, anlaşmayla piyasalarda risk algısının azaldığını söyledi. Öngörülerden iyi gelen enflasyon verisinin ardından ABD'de faiz indirimi beklentilerinin güçlendiğini ifade eden analistler, ekonomik göstergelerin yakından takip edileceğini bildirdi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Mesela petoş 42 cent
62 cente gelsin kaatta 1 dakka duran kimseyi bulaman, o derece yağni
Bıktı millet
https://www.sozcu.com.tr/avrupa-birl...ilecek-p182975
Avrupa Birliği'nden çok konuşulacak karar! Türkiye-Yunanistan sınırı boyunca asker yerleştirilecek
Bugün işçi abi Alper yok. İşçi abiyi yenge kovdu muhtemelen orman havası almaya gitti. Alper boğayı kesti, boğanın akrabaları intikam mı alıyor bilemedik. Bozkurt reisim hünkârım kasanın başında anektarları sayıyor
Pit dayu, serbest piyasa koşulları olmalıki sağlıklı fiyatlama olsun.. evet haklısın..
emme dayu o dönemi de geçmedik mi..bak yıllar içinde %70 lerden %20 lere düşen yabancı oranı var..
yerli de aynı olacak..niye şimdi olacak..çünkü yerli kendi düşüncesine kilit vurulduğunu yeni gördü..bu işin sonu iyi değil..
herşeye rağmen bunlar borsaya yatırımcı çeker tezi yanlış..olmaz..o devir akp güç kaybedince bitti..şu an toplum mühendisliği ile ayakta duruyoruz..
https://www.investing.com/equities/c...ty-trust-chart
acaba bu ney? şair burada neyi anlatmak istiyor? :Sad: bilemedim.
daldan dala atlıyorlar. thy de, ereğlide, şişe de işleri bitince yeni hisselere geçtiler. Onlarda da zamana yayılı bir yatay eksi piyasa oldu genelde. Böyle olunca millet biraz daha beklesek gider diye malın hammalığını yaptı. Onlarda asels gibi hisselere geçtiler. enflasyonist dönemde hissenin fiyatının çökmesine gerek yok yatay kalması zaten düşüş demektir. Bist 11.000 görmüştü üzerinden aylar geçti daha 9700 de. Enflasyonla değerlendirildiğinde zaten ciddi erimiş demektir.
Endekisi fazla düşürmeden hisseleri kitlemişler ondan dolayı kimse anlayamadı bu tuzağı
Şindi anladık ama iş işten geçti, bu saatten sonra kimse malını Karaduman dayuya kapturmaz, mesela koç 250 den 130 a düşmüş, buna dayanan koç 80 ne düşse bile verir mi malı Karaduman dayuya
Büyük 1 kriz yada haber olucak ki, herif korksun
toplum mühendisliği ne demek..gerçeklerin yerine hayal satmaktır..tutar mı bu..tutmaz..
2008 krizinde düşüş oranı %65 civarıydı değil mi..şuan kaç %20 ler mi..
%50 bile olsa 5500 eder..% 65 olsa 3800 ler yapar..biz kriz demiyoruzki ama makul düşüş olmazsa yatırımcı bulamazsın diyoruz..heleki şuanki mühendislik sisteminde..
9700 ü kırarsa 9900 e rahat gidecek görüntüsü mevcut son karar kişiye ait :ok:
ayuluk için az erken derim :ok:
karaduman sen borsaya ne zaman girdin? ben 1995 de hisse alıyordum üni deyken. O dönemin piyasası çok mu iyiydi, keza 2000 lerin başı falan. 2013 dönüm noktasıdır, oradan sonra tüm piyasalar kademeli olarak kontrollüye geçti. bence çöküşten ziyade fırsat gelip gelmediğini takip et.burası kontrollü bir piyasa. dediğin çöküşler olması çok zor. 1 yıldır yatay eksiyiz zaten bu enflasyonda kurbağının tencerede ısıtılması gibi bir durum. ayrıca artık kimle konuşsam bir şekilde borsada parası var ama az ama çok. 1990 larda, 2000 lerde piyasada işlem yapan sayısı neydi?
Değişik bişey deneyeyim Türkçe den anlamıyor. Çüüüş, çüüüş, çüüüş, çüüüş, çüüüş, çüüüş, çüüüş, çüüüş, çüüüş, çüüüş. Bulut abi olsa az bahçeye git hava al derdi.
kendi adıma çok uzun zamandır full ppf deydim. daha bu ay portföyün %25 ini borsa tarafına soktum. viop portföyün %2 si falandır, eğlencesine ve adrenalin amaçlı takılıyorum. piyasanın düşe kalka da olsa artık yukarı gideceğini geçen ay öngördüm ama halen sağlamcıyım öte yandan. viop ta prikolojiyi iyi yönetmek lazım, bu yükselişte longları erken kapatınca. 4700 üzerinden 8.ay vadede xautry ye short açtım. altının yönü de aşağı diye düşünüyorum bir süredir. bakalım belki oradan daha iyi getiri alırım.
Ayasofya kuduruyor..ağzı köpürdü..ulen yazdığım bişeyi anladıysan ne oliyim..
adam yukardan satıcı zaar..ulen gücün varsa deh de..eşşek gitmiyor işte..yol bitti ulen..eşşek kadar olamadın ayasofya emmii
2001 ya da 2007-2008 yıllarında enflasyon vardı..nerdeyse 2 yıl civarı tepe oluşumu vardı..adamlar o 2 yıldaki enflasyonu hesaplamayı unuttular ki kriz oldu demeye getiriyorsunuz..:) ayasofya emmi susuyor emme o da büle düşünüyor olmalı..beyni yandı adamın..kapasite sınırlı..
ayasofya emmi madem üle enflasyona endexlensin len borsa..tıkır tıkır kazanırsın beyinciğin de yanmaz..mükendise gerenk yok..oturduğun yerde katlarsın paranı..
Herif bankalardan akbnkı almıya başladı, öncü banka o olmalı
Ayasofya abi Karaduman dayudan korktu eşeği dehleyemedi.
Dehhh ulan düldül