vakıf hesaplara geçti saygılar
Printable View
vakıf hesaplara geçti saygılar
Ses seda yok!
Cs ile kredi anlaşması ne zaman olur?
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Moody's: Türk bankaların sorunlu kredilerindeki artış kredi notu için negatif
http://www.bloomberght.com/haberler/...u-icin-negatif
Geçen sene 2.ceyrek 4.xxx küsur gelmişti...bu sene ne gelir tahmini olan var mı ?
Ben tahminimi yazayım 7.800.000 tl
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu sektör bu seneyi sorunlu geçirecek.Örneğin garfanın 15milyon dolar geri dönmesi gereken parası dönmedi.Onun için zorunlu karşılık ayırmak zorunda kaldı.Bilançosu onun için kötü gelecek.tabii bütü üyle faktoring sektörünün bu seneyi bu tür olumsuzluklar yaşayacağını düşünüyorum.karşı şirketin batması durumunda da daha büyük risk alıyorlar .
Gerçeklikten oldukça uzak bir yazı olmuş...Lidfa cek kırarken bile teminat isteyen bir şirket..% 100 teminat olmadan iş almayan iş yapmayan bir şirket..ilk çeyrekte tüm zamanların en yüksek karını açıkladı..dolar ile işi olmayan dolar yükselmiş düşmüş umrunda olmayan bir şirket...kobi şirketi battı diyelim teminat gösterdiği arsa gibi şeyler direk lidfanın olur...özsermaye karlılığı % 21 - 22 lerde...fk 4.6....özsermaye karlılığı tam 5 katı....normalde 2 katı olduğunda mükemmel şirket denir ama lidfada bu durum tam 5 katı...bu yıl sonu ile özkaynaklar 170 milyona yakın olacak...cs ile hisse satış olayı netleştiğinde her şey daha da güzel olacak kanaatindeyim...faiz artışları bilançoyu olumlu etkiler faaliyet raporunda belirtmiş...
Boşuna bu kişiye dil dökme,garfayı sürekli batırıyor daha beter olcak diyor,
Farklı nickle yazarken yalanı normal kabul edende bir kişi idi nasıl bir kişi ise artık,
Faktoringler berbat olacak fena olacak demekden kendini alıkoyamıyor maalesef,
Faktoring yada leasinglerin uyması gereken kurallar hepsi için aynı,hepsi aynı sıkılıkda,denetimde iş yapıyor ,hepsi aynı çeki aynı şartlarda kırıyor,alınan teminat yada garantileri hepsi aynı şartlarda uyguluyor ama gelde anlat,
Teminatlı kredin döndemi diyelim,dönmeyip karşılık ayırdın diyelim,teminatın nakde çevrilmesi bardır,tüm masrfalar dahil teminatın karşılar ya öyle bşr şey olmaz da diyor,
Boşa yazma yani anlamaz.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse satışının detayları nedir ?
Şirket ile CS arasındaki hisse satış pazarlığı...şirket CS nin elindeki % 10 hissesini almak için kapa haber yollamıştı onun sonuçlanmasını bekliyoruz...eğer yatırımcı sorumlusunu ararsanız size tüm detayı ile anlatır teminat olayını...
Sizin diğer nickiniz IŞIKLAR mıydı ?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Artık roketlesen
Lidfanin bilancosunda yanlis hatirlamiyorsam 34 mn lira batik alacak var. Madem %100 teminatli da neden alamamis? Ayrica bankalar da kesin teminat almadan kredi vermez. Onlarda da batiklar var ve alinacagindsn umidi kestiginde varlik sirketlerine bu borclari satiyorlar. İyice ogrenin bence konuyu, insanlari yaniltmayin.
takipteki alacaklar 33.719 tamamına karşılık ayrılmış...
Doğrudur, onların tamamına yakını batık. Yıllardır alamadığı paralar onlar. Ayrıca lidfa dolardan etkilenmez demek çok komik. Dolar artınca, her şey pahalılaşınca, insanlar zorunlu harcamaları dışında harcalamalarını kesince, ekonominin çarkları durma noktasına gelince kime kredi satacak? Hükümet doları düşürmek için faizleri artırınca bundan Lidfa etkilenmeyecek mi? Bu düşünce tarzını nasıl ve nereden çıkarıyor insanlar anlamak mümkün değil.
Kimseyle polemiğe girmem...sen şirkete kötü dersin ben iyi derim ya da tam tersi..2 hissem var ikisi de epey ucuz fiyattan aldım GARFA ve LİDFA...biri tavan oldu diğeri de yükseliş çabasında...şirketler batarsa paramda batar...Özkaynak inanılmaz artmış 1.Ç karı elde etmiş olduğu en yüksek kar..hem de ilk çeyrek...Lidfa 3.ve 4.ç lerde daha yüksek kar eden bi şirket...bir kaç sene sonra 200 milyon üzeri Özkaynağı olacak..34 milyon batıksa spk açıklama ister..GARFA dan istedi 15 milyon dolar civarı....hayırlı kazançlar
34 mn batıksa Spk açıklama mı ister? :)))))))))
Git kumda oyna. Tüm zamanların batık toplamı o. Son 1 yılda olan değil. Şirkete iyi diyebilirsin tabii ki sorun yok, bence de iyi firma ama yalan yanlış ifadeler kullanmayın. Yok dolardan etkilenmezmiş yok %100 garantili kredi verirmiş falan. Çocuk mu var karşınızda da bol keseden sallıyosunuz.
CS ile yapılan ve 2016 sonunda biten anlaşma, CS hisselerinin (1.2 x Özkaynaklar üzerinden hesaplanan fiyat ile) mevcut ortaklar tarafından borsa dışında satın alınmasını ya da hisselerin CS tarafından borsa yoluyla satılmasını öngörüyordu. 2016 fiyatlamalarına ve güncel özkaynaklara bakılırsa, şu anki fiyatlama ile yapılacak bir çıkış, önceki şartlara kıyasla ciddi şekilde CS'in zararına olacaktır. CS'e bu konuda yamuk yapılmayacağını ve borsadaki fiyatlamanın satışa konu olacak fiyata yakınsayacağını düşünüyorum.
yalniz soyle bi durum var .dolar yukseldik e beraberinde faiz yukselmesine neden olacak bu insanlar alim gucunu azaltirken kobiler zor duruma dusecek ve bircogu bankalardan kredi cekemez duruma dusecek cunku bankalarda kredi geri odenmesinde zorluk yasayacak o yuzden faktoringler teminatla kredi saglama yoluna gidecek. acun bile ne dedi banklar esnetsiz biz faktoringlere muhtac etmeyin bankalarimiz kazansin dedi ...
keza kaldi ki ulke finansman arayisi icine girdi icbc bankasi sow a basladi ...
sonucta lidfa da dunya devi cs ile ortak bi faktoring her ne kadar hisselerini geri almak istese de , yarin birgun cs kredi miktarini artirmak sarti ile ortakligini %9 dan 20 ye cikarsa ve gecmisteki gibi defter degeri x1.2 ardina kredi anlasmalarini patlatsa bu hisse sizce nerelere gider ....
kaldiki faktoringlerin 2002-2003 lerde tek gecede faiz in ucuk rakamlara ciktigi zamanlardaki faktoring hareketleri nasil olmus
su zamanda carki dondurecek yegane sey para banklar uzanamadigi yerde insanlar faktoringlere kosacak kriz ortamlarinda da by durumu en iyi lehine ceviren sektor de faktoringlerdir ...
Hayırlı olsun....destek varlık yönetiminden sonra denge varlık yönetimini de % 100 almış Lidfa....büyümeye devam...
Aynı iş tanımına sahip ikinci bir şirket kurmanın avantajı nedir acaba?Alıntı:
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 30.07.2018 tarih ve 2018/24 sayılı kararı ile; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Rekabet Kurulu'ndan gerekli yasal izinlerin alınması kaydıyla, Şirketimizin sermayesinin tamamına iştirak edeceği, 20.000.000 TL (Yirmimilyon Türk Lirası) sermayeli Denge Varlık Yönetim Anonim Şirketi kurulmasına karar verilmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/698553
Faktoring şirketlerindeki güzel bilançolar dikkat çekici...dün zorlu Faktoringin bilançosuna bakarsanız geçen sene 16 milyon kar etmiş bu 6 aylık şimdiden 12 milyon kar etmiş...Lidfanın bilançosunu şimdiden merak ediyorum....sürpriz bir kar gelirse şaşırmicam...
Yarıyıl karı geçen senenin aynı dönemine kıyasla %56 artarak 17,762 milyon TL olmuş.
Detaylara bakamadım ancak ilk bakışta harika görünüyor. Yıllık kar için de aynı şeyleri söylüyor oluruz umarım.
Hayırlı olsun.
Bilançoyu ayrıntılı biçimde yorumlayacak olan var mı acaba ?
İlk çeyreğe göre karını korumuş...normalde lidfanın en verimsiz 2.Ç tir fakat karını koruması çok iyi...3.ve 4. Çeyrekte karını daha da artıracaktır....geçen seneye göre 2.Ç karını % 100 artırmış...2017 2.Ç karı 4.500..
Güzelim bilanço ortam yüzünden hiç edildi...
http://i.hizliresim.com/DDqL8m.png
Haftalık, dolar bazlı grafik.
1 yıl önce 6,50 7 den pazarlayalar vardı nere kayboldu o zaat....
suna bak geçen yıl 2 usd bu yıl 50 cent
Şimdi Lidfa bu sene 36 milyon kar ile kapatırsa fk 2.90 mı olacak...borsa değil tam las Vegas kumarhanesi olmuş....
Destek Varlık Yönetim'in devraldığı alacakları borçlulardan nasıl tahsil ettiğine dair bir film:
https://www.imdb.com/title/tt6679412...tt_pv_vi_aiv_1
Şu bağlantılar da ilginizi çekebilir:
https://destekvarlik.sahibinden.com/
https://www.sikayetvar.com/destek-varlik
Şikayetvar.com gönderilerini okuduktan sonra filmin tamamını izlemenizi tavsiye ederim. :)
Destek Varlık Yönetim 2017 Yatırımcı Sunumu:
https://www.destekvarlik.com.tr/File...mci_sunumu.pdf
Satın alınan alacakların tarihçesi ve güncel portföy yapısı ilginizi çekebilir.