Zuhahahhahahaha işte budur 1 gün herkes bu yazının aynısını hissedecek . Xxnadu11 farkında olmadan 1 dip dalga başlattı dalganın devamını bekliyorum
Printable View
Benim anam 65 yasinda tipik bir Anadolu kadini. Faize de karsi. Kadinin biraz birikmisi var
Dedim bari hazine bonosu falan alalim, yok dolar alalim dedi.
Benim 65 yasinda ki anam bile dolar alalim diyorsa isin zor senin Devlet baba.
mitinge falan bile gerek yok artık demiş. istanbula ihanet ettik itirafı yapmamışmıydı...çıksın desin ki kardeşlerim gördünüz işte ben bu işi beceremiyorum, beceremediğim ortada...beni seçmeyin ...yuzde 60 alır
[QUOTE=Whitewalker;2361313]Yarın kaçıp gidecekler ...
Yurtdışında paralar yığınak yapıldı ..
Demişti Ya beyaz saçlı kısa boylu müteaahitler
Milletin a...... koyduk .. gülüyordu bunu söylerken ...
Boşuna mu dedi ...
AdAm dürüst .. direk konuşuyor.[/QUOTE
Binali Bey yabancilara diyor gelin Turkiyeye yatirim yapin kendi ogullarinin sirketleri var Malta da, niye cunku vergi odemiyorlar.
Sonra diyorsun ki yabanci niye gelmiyor, la senin oglun bile yatirim yapmiyor, yabanci niye yapsin.
Devletin basinda olanlarin halka ornek olmasi gerekir. Hangisinin cocugu askerlik yapmis, birisi zaten adam oldurmus yurtdisinda yasiyor. Bak KK nin ogluna, bedelli hakki olmasina ragmen kullanmadi gitti askerligini yapti. Guzel bir ornek oldu.
@memetsimsek adlı kişinin Tweetine göz at: https://twitter.com/memetsimsek/stat...756211200?s=09
Burda bahsedilen dis kaynak nedir?
a) imf
b) faiz lobisi
c) katardan enistem gelecek.
Bir de dis kaynak gelmezse ne olacak?
ne olduğunu bilmiyoruz sn güvence...
gosgoca bistte nerdeyse düşmeyen barmakla sayılacak kaddar kağıt var...endeks nerdeyse + kapatacakmış..Bist bizim enflasyon verisi gibi çalışmaya başladı...nasıl görülmesi isteniyorsa öyle kapanıyor...
Bize giren sittin sene çıkmaz. Neyin perspektifi neyin yumuşak inişi. Yunan gibi senelerce küresel tefecilerin kucağında gezeriz en iyi ihtimal. Sonuçta sıfıra sıfır elde var sıfır olur. Sadece nefes almana izin verirler.
Sizler için çok basit bir soru soracağım.
Endeks 100 bin diyelim. Tek kontrat short pozisyon aldım. Endeks %10 artıp 110 bin oldu.
Teminat tamamlama falan gerçekleştirdim diyelim. Ama dayanamadım 110 bin de artık pozisyonu kapattım.
Bu süreçte kaybım ne olur.?
Bir kontrat kadar paran gider işte. Kabaca sıfırlarsın.
Vob da stop koymayan eli pozisyonunu kapatmaya girmeyen hic oynamamali
Zaten sistemin bu tip kyleri tespit edip vob hesaplarina islem kisiti getirmesi lazim.
Vob da batiklar trendlerde olur.
Su anki piyasada batan yoktur bir sekilde iki tarafa da poz kapama sansi veriyor.
Trend basladiginda mezarliga donuyor vob
Vob'ta pozisyon kapatmak gibi bir sorunum yok ki. Oradaki paranın tümü de gidebilir. Sorun değil.
Önemli olan hissede aldığım long pozisyonumun endeksi yenebilmesi.
Seçtiğim hisseler doğru analiz yaptığım takdirde endeksi yenebiliyorsa vob kontratı benim için detay.
Hedge yapmak pek iş değil ağam Hatta o hedge edenler sahte hedgeciler. Hedge etmek aslında saçma birşey. Her türlü kardan yemek. Riski aza indirmek indirmek isteyen adamın riskli piyasada olması. Mantıksız.
Zararını azaltmıyor aslında. Karını azaltyor hedge eden.
Hem Akpli hem Chpli olmak gibi birşey. Ben yapmam.
Hedge yapmanın mantıksız olduğuna katılmıyorum.
Önemli olan hissede aldığımız long pozisyonun endeksi yenebilme becerisi.
Burada da hisse seçimindeki yeteneklerimiz devreye giriyor. Eğer ki yıllardır uyguladğıınız hisse seçim sistemi
size her zaman endeksten daha iyi performans veriyorsa hedge bir nimet hatta.
%40 düşen endekste Hisseniz %20 düştüyse hedge yapmadıysanız zararınız %20 olurken, Hedge yaptığınız ortamda %20 kara geçer ve pozisyonu kapatıp tümden hissede long'a dönebilirsiniz.
İş hisse seçme becerisinde. Umarım anlatabilmişimdir.
Tabi burada anlatılan kadar kolay olmuyor. Ama tersi durumda kardan da götürdüğü doğrudur.
Ky piyasada hedge edildiğini zanneder. Pastalar bu yüzden vardır. Bak bu şu kadar mal almış ama 10 binde short açmış hedge etmiş. Bok etmiş. Aldığı mal kimin biliyor musun. Hacmin yüzde 70 i beş bin hesaptan dönüyor. Adam cep to cep yapıyor.
Ben büyüklerin piyasada aldığı pozisyonlarla ilgilenmiyorum. Trade amaçlı da kontrat almıyorum.
Endeksten daha iyi performans göstereceğini düşündüğüm portföyümü sigortalamak istiyorum sadece.
Hele ki bozulan ekonomik göstergelerin saklanamadığı bu ortamda bana daha uygun bir seçenek yok gibi geliyor.
1 kontrat her 1000 puanda 100 tl kar veya zarar yazıyor.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sildim soruyu... :)
Hdp yi kapatsanıza o zaman kardeşim. O tayfanın hepsininde vekilliğini düşürün. Bir daha parti kuramasınlar. Bu olaylarda kapansın. Daha önce kapatılmadı mı? Kapatıldı.
Niye kapatılmıyor biliyor musun? Çünkü hdp den besleniyorlar. Hdp olmasa mhp ve akp nin oyları çok geriler.
Günaydın esnaf hayırlı işler bol kazançlar dilerim
GAP gup gelirimi ? Ytd 👍
ben gaplı eksi açılış bekliyordum normal açıldı. dikkat edin artı görmedikce çöküş devam eder.. artı gösterirlerse, her pozisyona açık olur. bol şanslar
vadeli/spot farkı 3.075 idi..
bugün 2.000 e düşebilir..
nuri bi sürü matematiksel hesaplamalar falan yazıyor..3.000 fark doğru gibi..
iyi de aç bakalım daxa, 2 vade arasına bak ,var mı bu saçmalık??