Sayfa 264/1223 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364764 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 2,105 - 2,112 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

1. Vob da stop koymayan eli pozisyonunu kapatmaya girmeyen hic oynamamali
    Zaten sistemin bu tip kyleri tespit edip vob hesaplarina islem kisiti getirmesi lazim.
    Vob da batiklar trendlerde olur.
    Su anki piyasada batan yoktur bir sekilde iki tarafa da poz kapama sansi veriyor.
    Trend basladiginda mezarliga donuyor vob

2. Vob'ta pozisyon kapatmak gibi bir sorunum yok ki. Oradaki paranın tümü de gidebilir. Sorun değil.
    Önemli olan hissede aldığım long pozisyonumun endeksi yenebilmesi.
    Seçtiğim hisseler doğru analiz yaptığım takdirde endeksi yenebiliyorsa vob kontratı benim için detay.

3.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Amacım vob değil. hedge yapmak. O yüzden bildiğimi düşündüğüm şeylerden emin olmak istedim.
    Hedge yapmak pek iş değil ağam Hatta o hedge edenler sahte hedgeciler. Hedge etmek aslında saçma birşey. Her türlü kardan yemek. Riski aza indirmek indirmek isteyen adamın riskli piyasada olması. Mantıksız.

Zararını azaltmıyor aslında. Karını azaltyor hedge eden.

Hem Akpli hem Chpli olmak gibi birşey. Ben yapmam.

4. Hedge yapmanın mantıksız olduğuna katılmıyorum.
    Önemli olan hissede aldığımız long pozisyonun endeksi yenebilme becerisi.
    Burada da hisse seçimindeki yeteneklerimiz devreye giriyor. Eğer ki yıllardır uyguladğıınız hisse seçim sistemi
    size her zaman endeksten daha iyi performans veriyorsa hedge bir nimet hatta.
    %40 düşen endekste Hisseniz %20 düştüyse hedge yapmadıysanız zararınız %20 olurken, Hedge yaptığınız ortamda %20 kara geçer ve pozisyonu kapatıp tümden hissede long'a dönebilirsiniz.
    İş hisse seçme becerisinde. Umarım anlatabilmişimdir.

Tabi burada anlatılan kadar kolay olmuyor. Ama tersi durumda kardan da götürdüğü doğrudur.

5. Ky piyasada hedge edildiğini zanneder. Pastalar bu yüzden vardır. Bak bu şu kadar mal almış ama 10 binde short açmış hedge etmiş. Bok etmiş. Aldığı mal kimin biliyor musun. Hacmin yüzde 70 i beş bin hesaptan dönüyor. Adam cep to cep yapıyor.

Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Hedge yapmanın mantıksız olduğuna katılmıyorum.
    Burada da hisse seçimindeki yeteneklerimiz devreye giriyor. Eğer ki yıllardır uyguladğıınız hisse seçim sistemi
    %40 düşen endekste Hisseniz %20 düştüyse hedge yapmadıysanız zararınız %20 olurken, Hedge yaptığınız ortamda %20 kara geçer ve pozisyonu kapatıp tümden hissede long'a dönebilirsiniz.

Tabi burada anlatılan kadar kolay olmuyor. Ama tersi durumda kardan da götürdüğü doğrudur.
    Portföyünüzde hisse varsa hedge etmek mantıklı tabi ki zamanlama önemli.
    Trend tepedeyken short açmak mantıklı.(bence)

YTD

7.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Hedge yapmanın mantıksız olduğuna katılmıyorum.

Saygı duyarım ağam. Fakat benim için bu meret bu kadar karmaşık değil. Basit bakıyorum ben olaya. O yüzden hisseye bulaşmam. Tek bir sayı. İner çıkar.

8. Ben büyüklerin piyasada aldığı pozisyonlarla ilgilenmiyorum. Trade amaçlı da kontrat almıyorum.
    Endeksten daha iyi performans göstereceğini düşündüğüm portföyümü sigortalamak istiyorum sadece.
    Hele ki bozulan ekonomik göstergelerin saklanamadığı bu ortamda bana daha uygun bir seçenek yok gibi geliyor.

Sayfa 264/1223 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364764 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •