dolarda bu hukumet hiç bir gecede devaluasyon yapmadı.bu sefer acaba böyle bir şey mi olacak.eskiden hisseler direk tavan açardı ya o cinsten.
Printable View
dolarda bu hukumet hiç bir gecede devaluasyon yapmadı.bu sefer acaba böyle bir şey mi olacak.eskiden hisseler direk tavan açardı ya o cinsten.
DJ 500 puan dalmış durumda.
İlk 20 dakika.
Ya ne sikintisi dusince urettmeye degmez ekimde yunanlarin bi kurtulusu var selanik te o gun e denk getir git bak oraya deli gibi binalarin ustunden geciyo jetler dunyanin her yeri ayni . prova iste
Ne korkusu yani ne yapicak yani kendi jet in sehri mi bonbaliycak
USD/BRL - Amerikan Doları Brezilya Reali
3,9423 +0,0540 +1,39%
USD/ARS - Amerikan Doları Arjantin Pezosu
45,4100 +0,8250 +1,85%
**
TL güvenli liman olmaya devam ediyor :wave:
*tcmb: Türk lirası ve döviz likiditesi yönetimindeki esnekliğin artırılması amacıyla, söz konusu piyasada halen kotasyon yöntemiyle 1 hafta vadeli olarak gerçekleştirilmekte olan döviz karşılığı türk lirası swap işlemlerinin, geleneksel ihale (çoklu fiyat) yöntemiyle 1, 3 ve 6 ay vadeli olarak da gerçekleştirilmesine karar verilmiştir
Buranın cazibesi başka...:he:
Çokemelli ekonomiyi dengeleyemedi ama doları dengesizleştirdi bravo.
Şimdi düşünelim gara gara bu tezat durumu.
Ne atraksiyon denerlerse denesinler...
Yüzük fincanlardan birinin altında...
Fizikte bir kural öğretmişlerdi lisede.
Matter can not be created nor destroyed...
Hala değişmediyse, bu verilerle Alininkini Veliye giydirsen ne olacak...
Abidik gubidik numaralarla bu katma değersiz ekonomiyle ne bu borç düşer ne de faizi...
Sadece faizini öder dururuz millet olarak. Herşeyin en pahalısını vergilerle şişmiş halde ödeyerek...
05 Ağustos Pazartesi 17:25 DOLAR/YEN BUGÜN 2016'DAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYEYİ GÖRDÜ
05 Ağustos Pazartesi 17:23 ABD 10 YILLIK TAHVİL GETİRİLERİ 2016'DAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYEYİ GÖRDÜ
05 Ağustos Pazartesi 17:22 YUAN BUGÜN DOLAR KARŞISINDA 7.054 İLE 2008'DEN BU YANA EN ZAYIF SEVİYEYİ GÖRDÜ
05 Ağustos Pazartesi 17:22 S&P 500'DE DÜŞÜŞ %2'Yİ, NASDAQ'TA İSE %2,5'İ BULDU
05 Ağustos Pazartesi 17:21 ALTININ ONS FİYATI BUGÜN 1,466 DOLAR İLE NİSAN 2013'TEN BU YANA ZİRVEYİ GÖRDÜ
tarihi bir gün yani...
bu akşam seans sonrası ama abd açıkken bakalım dolar/tl kaç olacak.. cidden enteresan..ama yay çok gerginleşti..
ne sitresli memleket, şöyle ağız tadıyla benzin dahi alamıyoruz arabada gram benzin kalmadı ya fiyat düşerse diye fuulleyemiyoruz
3.6* den beri bu baslıkta takip eder ve yazarım görüşüm çünki bu başlıga hitabediyor
zaman zaman dolarım olmasada( trade amaçlı )temel ve teknik olarak düşecegini öngörsemde
uzun vadede yön herzaman yukarı
hiç bir zaman diger baslıkta düşüş kacınılmazda topiginde ne yazdım nede tartıştım
bu topige gelip de ısrarla yön aşşagı baskısını yapıp tartışma cıkaranlarıda iyi niyetli görmedim
düşecegini düşünüyorsan git diger baslıkta tartış yada bu topige yazma
yaklaşık 15 gündür elimde döviz yok 15 gündürde bu topikte kayda deger hiç bir yazım olmadı okumakla yetiniyorum
AMA BENİM ELİMDE DÖVİZ YOK DİYE BURADA KİMSEYE DÜŞECEK DİYEDE ALGIDA YARATMADIM
burası dolarda yükseliş kacınılmaz topigi kimse düşecekdiye gelip burda kıcını yırtmasın
https://resmim.net/f/o4exwA.jpg
Yıllar yılı öncesindeki indikatörüm. Supdem direnç ve destekleri oto verir mt4 de çalışır.
Supdem destekden gene atıldı dışarı bakalım devamı gelecek mi ?
Goldun boku çıktı resmen artık 2013 den gelen dirence tosladı, eurusd 4 saat 200 ema ya kadar yardırdı ama nefesi kesildi. Artık bir zahmet dxy bey bir ortaya çıkıversin.
Al ve YAT fazla düşünme.bunu yapan köydeki hacı dede bile zarar etmedi.
düz mantık:
if(AKP)
buy($)
else
sell($)
Hadi ben yanıt vereyim...En fazla 30 TL...
O nick'e yakışmıyor bence...:)
Hani Metin Eloğlu'nun güzel bir şiiri vardır...
ELOĞLU
Eloğlu binlik bozdurur
Ben bozduramam
Eloğlu başını yastığa kor komaz uyur
Ben uyuyamam
Eloğlu sofrasında dokuz türlü
Benim aç yattığım olur bazen
Benim evim gecekondu
Eloğlunda apartıman
Eloğlunda ince müzik
Benimkisi aman aman
Benim kuru başım bana yeter
Eloğlunda karı kızan
Ben keçileri kaybettim
Eloğlunda usta çoban
Bu soyadı bana haram
zirveden satan malum partinin traderleri ufaktan poziyon değiştiriyor olabilir mi :wave:
geçen yıl ortada birşey yokken kur artış halindeyken birden bir dedikodu çıktı abd büyükelçisi dolar 7 olacak dedi diye hatırlayanlar varmı?
ne gariptir kur 7 oldu....
..............................
ah ülkem ah....
ekseni değiştirilmeye çalışılan ülke > fıratın doğusu > onaysız operasyon > sert yaptırımlar > yeni kur şoku
birileri yine zirveden bozarsa bilinki onlar şuan topluyor....
kamu kaynakları sayesinde tabi..............
......................
bir önceki beyin fırtınası.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...08#post3614808
Alıntı:
beyin fırtınası vol bilmem kaç.
25 temmuz
faizi sert indir.
dolar zıplasın > 5,85
eldekiler boşalt.
31 temmuz
fed faiz indirsin.
bas aşağı > 5,50
boşalttıklarını geri al.
ağustosta tatile git.
sonraki toplantı eylülde kafa temiz...
mis...
Banka faizleri başlığına yazardım. Bıraktım...
En başlıca konu, EFT masrafı ile işletim masrafının banka tarafından karşılanıp karşılanmaması idi.
Bu kadar ucuz işlerin konuşulduğu başlıktan kimseye hayır gelmez dedim.
50 milyar dolar uzeri cari acigi fonlamaya gore borclanmis finans sisteminde cari acik 3 milyar dolara dusunce bir doviz fazlasi olmasi normal. Arada net 20 milyar dolar reeskont kredisi donuslerini ve net rezervini yemis bir MB de var.
Tum projeksiyon kureselde islerin 2009 sonrasi olacagi uzerine yapilmis. Aksi taktirde resesyonun onumuzdeki surectede en az 1 yil devam edecegini dusunuyor olmalilar.
Birseyler yapiyorlar, hicbirsey yapmasalar bile kesin birseyler yapiyorlar😂
Dolarları bankada mı tutalım yoksa cekip evde ya da banka kasasında mı tutalım
Önerisi olan var mı
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kotasyon yöntemiyle 1 hafta vadeli olarak gerçekleştirilmekte olan döviz karşılığı Türk lirası swap işlemlerinin, geleneksel ihale (çoklu fiyat) yöntemiyle 1, 3 ve 6 ay vadeli olarak da gerçekleştirilmesine karar verdi.
TCMB, "Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasasına İlişkin Basın Duyurusu" yayımladı.
Duyuruda, 31 Ağustos 2018 tarihli ve 2018-36 Sayılı Basın Duyurusu ile Merkez Bankası bünyesinde Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasasının açılmasına karar verildiği, işlemlerin Döviz ve Efektif Piyasalarında işlem yapmaya yetkili bankalarla limitleri dahilinde kotasyon yöntemiyle gerçekleştirileceğinin önceden paylaşıldığı anımsatıldı.
Türk lirası ve döviz likiditesi yönetimindeki esnekliğin artırılması amacıyla, söz konusu piyasada halen kotasyon yöntemiyle 1 hafta vadeli olarak gerçekleştirilmekte olan döviz karşılığı Türk lirası swap işlemlerinin, geleneksel ihale (çoklu fiyat) yöntemiyle 1, 3 ve 6 ay vadeli olarak da gerçekleştirilmesine karar verildiği belirtilen duyuruda, "İhtiyaç duyulan günlerde açılacak ihalelere ilişkin ayrıntılar aynı gün saat 10.00’da veri dağıtım sistemleri aracılığıyla ilan edilecektir. Kotasyon ve ihale yoluyla gerçekleştirilecek işlemler, halen kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilen işlemler için belirlenmiş olan toplam limit dahilinde yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.
Analistler, Merkez Bankasının swap ihalelerinde vadeleri uzatarak, bu yolla rezervlere katkı yapabileceğini belirterek, TCMB'nin swap piyasasında esnekliği artırarak, bu işlemlerde Londra piyasası yerine Merkez Bankasının kullanılmasını sağlayacağını kaydediyor.
Bankada.. getirisini önemsemiyorsan ve güvenlik sorun değilse evde..kasayı tablonun arkasına gizle..:)
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.