Vaww 1.92 tcd
Printable View
Vaww 1.92 tcd
Ons azıcık yükseldi ne oldu tcd'ye. Umarım bir daha öyle ters de kalmazlar. Hazırlıklı olurlar sonuçta bir tweete bakıyor her şey.
Ons pozisyonlarını kapattılar ya da daha güzeli short işlem açtılar herhalelde.
GPG nasıl geldi acaba?
bu hafta başından beri önceki günde bugünde az çok tahmin edebildik elimizdeki donelere göre önceki haftalarda işin üzerine bu kadar eğilinmemişti artı para ve onsunda katkısı var dün yazdığımız gibi önceki haftalarda alış ve satışlarda hata oldu çünkü kara düzen alınıyordu ne kadar bilgi o kadar = kazanç ve kayıp
şuan geçen haftanın zararı çıktı ama buna aldanmamak lazım aşırı riskli oynak bir fon bıstın onsun bi çakılmasına bakar fon büyüklüğü 30 trilyonu aşmış kişi sayısı 413
bugün 14 te tcmb 14.45 te de ab mb kararı açıklanacak sörfe hazır olun aşağı yukarı 1- 2 bin puan
bence bu tcdd fonun yüzde 1 gibi tahmini olarak etkiliyorsa getirisini onsta ciddi türev pozisyonları var belki portföy büyüklüğü kadar dikkatli olmak gerek ons ticaret anlaşması olup yeniden 1200 1300 dolarlara gelirse yandı gülüm keten helva geçen
perşembe günü en tepeden fona giren ve 1 haftadan beri zararda olan arkadaşların dikkatine
Maho ağa, sen Ankara'daydın değil mi ?
Kablonet varsa kablonet bağlat, yoksa turkcell superonline + Turkcell TV.
Google worksheet'te kendim için yapmıştım dediğinizi. Hafta sonu biraz daha düzenleyip paylaşmaya çalışırım. Yalnız eldeki fonu tek defada değil de birden fazla defa parça parça alır veya satarsak iş karışır. FIFO mantığına göre satış yapılıyor çünkü. Ben bu kısmını yapmadım işte. Tek seferde alıp tek seferde satacakmış gibi yaptım.
SPK'dan veri akışında sakatlık var, formül aynı olduğu halde veri bazen geliyor bazen gelmiyor. TEFAS'tan çekiyorum verileri. SPK'dan çekebilsek çok güzel olacaktı. Çünkü SPK'da geçmiş değerler de çekilebiliyor, ama Tefas'ta sadece son değerler var.
Tcd 743 mk oha demek istiyorum.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son Fiyat (TL) 0,058989 Günlük Getiri (%) %0,0390
Yine ve yeniden bilemedim, yani çuvalladım. Bravo bana.:) Böylelikle 20 Ağustos'ta almış olduğum EID'den % 10.41 kârla ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine sunmuş oldukları şeffaf ancak bir o kadar öngörülemez hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.:) Yaw arkadaş 1 kere bilseydim gam yemezdim, 1 yahu 1..:)
Aynen bilemiyoruz bide alım satımda bi sonraki alıp satıyorsun oda bi kumar bıst gibi anlık değil
Ben dediğim gibi borsa temelliyim borsanın karı ve zararı hiç bi yerde yok sağlam geçen haftadan beri borsada takip ettiğim hisselerden yüzde 30 40 kadar yapan bile oldu en kötüsü bile 5-10 yaptı
Bu açıdan bu fon 1 haftada sıfır çekmiş durumunda daha yeni zararı çıkardı
Borsayı bilmeyenler için iyi yukarı giderken ama borsa bi kaymaya başlarsa kaçacak yer bulamazsın günde 8000 10000 mk bile kayar 94 98 01 08 yaşayanlar bilir 10 misli yukarı 30 misli aşağı
Şimdi baktım iade yapmış stopaj garanti
Mustafa hocam :ok:
Pay birim değerinin açıklanma şeklini dahi belirlememiş bir kanun koyucudan böyle bir otokontrol getirmesini beklemek özür dilerim safdillik olur üstadım. İşimiz Allah'a kalmış. Benim yaptığım gayet ciddi analizlere göre fonumun en az % 1 getirmesi lazımdı. % 0.04 getirmiş. Hadi buyur; kime şikayet edeceksen et. Yok öyle bir makam.
Talimat verirken o anda ekranda yazılı olmayan başka bir fiyattan alış ya da satış yapan rezalet bir sistem var. Hatta bunu da kılıfına uydurmuşlar sadece TUTAR hanesi var. 1.000 TL.lik alacaksın, kaçtan alacağına günde 5 kez fiyat değiştiren kurum karar verecek. Böyle bir şey olabilir mi yahu ?
Fon piyasasının bu gidişatını hiç beğenmiyorum dostlarım.
Dusundugum olursa bist ikinci seansta 105 k
Tcd bu aksam yuzde 3 e yakin yapabilir...
Tefaş'ta da var tarihsel veriler: https://www.tefas.gov.tr/TarihselVeriler.aspx
Bugün borçlanma fonu alınır, faizler düşecek.
Tcd duzeltmesini yapti
1.434012
Mk 755
Biste bak beeee
Newstr nin nazari degecek 😃😃😃