Ege Seramik ve Kütahya Porselen de yatırım kararlarından sonraki 1-2 sene bilançoları kötüleşmiş ve hisse fiyatları neredeyse yarıya düşmüştü.
Printable View
Sn. kazankazan;
Durdo'yu incelemenizi tavsiye ederim. Geçen sene şirket, 2. yarıda yeni makina yatırımı kararı verdi ve tümünü kredi ile aldı. Toplam rakam, yanılmıyorsam 25 milyon tl civarı idi.
O dönem 3 tl civarında gezinen hisse bugün 5,30 tl. Alacakları Blcyt'ın %40'ı kadar, karı da %45'i seviyesinde. Diğer oranlar birbirine yakın.
Blcyt ise yatırımın yarısını(5 milyon TL) özkaynaklardan, diğer yarısını da uzun vadeli borçlanarak yapacak.
Yapacağı yatırım öyle çok büyük bir yatırım da sayılmaz. Şirket bu borcun altından rahatlıkla kalkabilir diye düşünüyorum.
Bu yatırım kararını, işlerinin artarak devam ettiği, satış ve kar rakamlarının artacağını, fiyatının ileride daha da uygun hale geleceğini varsayarak olumluya yormak istiyorum. Umarım bu haber hisseye ek bir katalizör olur. Artık en kısa zamanda hak ettiği yere gelir.
3.5 milyon dolar yatırım yapacakmış. Biliciye düşen yatirim Payi
3.5 milyon x 0.20= 700 bin dolar eder. 2.8 milyon TL eder . Bilici için çok büyük bir rakam değil bence..
yatırım tavsiyesi değildir.
görünen oki sn Mausolos biteksin 80 nini ele geçirme düşuncesi var hayırlı olsun
Sn. domatesin yaptığı hesap doğru görünüyor. Biteks'in %21 hissesi Blcyt elinde.
Bu da toplamda 2.8 milyon TL'ye denk geliyor.
Acaba tüm yatırım finansmanını Blcyt kendisi karşılıyor olabilir mi diye düşündüm.
Hayırlı olsun diyelim. Şahsen bu kararı şirketin geleceği açısından olumlu okudum.
Kesinlikle öyle olduğunu düşünmüyorum.
Öyle olsa Doğan Grubu hisseleri ile senkronize hareket etmesi gerekirdi son bir-bir buçuk yıldır.
Bundan 15 gün önce yaptığı peyk hareket evet bir kandırmaca idi. Doğan hisseleri ile birlikte hareket edip, 6 üzerine attı aynı hızla geri geldi.
Fakat geçen yıl aracı kurumlardan birkaçı 5,5-6 tl hedef fiyat vermişlerdi. Ve bu hedef fiyatlar görüldü.
Şu an bile bu fiyatlarda Durdo'yu beğendiğimi söyleyebilirim.
Bol kazançlar üstadım.
Hissemizin dinlenme ve bilanço bekleme döneminde olduğunu düşünüyorum.
Yaklaşık 2 haftadır 2,51 zirvesini aşamadığı gibi son birkaç gündür de hafif aşağı salmaya başladı.
Fakat sevindirici tarafı, şirketin siparişleri yetiştiremediği için ek yatırım yapma kararı almış olmasıdır.
Bu durum, kapasitenin tam olarak kullanıldığını gösteriyor. Bilanço ve karlılık da buna bağlı olarak tahminim iyi gelecektir.
Eğer son çeyrek getirmiş olduğu karın bir benzeri veya üzerine gelen faaliyet karı ile farklı bir mecraya geçiş yapabileceğimizi kritik ediyorum.
Gelebilecek kötü bilançolar -ki hiç iyi olmaz- bizi 2 altına hızlıca itebilir.
Yükselişin devam edebilmesi için bilançoların bozulmadan ve artarak gelmesi elzem görünüyor.
İki hafta içinde bilanço sezonu öncesi bir yön belirleyeceğimizi düşünüyorum. Umarım yön yukarı olur.
Hissenin izleyeceği yol, bilanço ve şirket üzerindeki beklentiler konusunda bize fikir verebilir.
dün iyi ters köşe yaptın ama sıra bizede gelecek acelemiz yok takipteyiz
Kalanlara bol kazançlar,uyuza bağladı,
Ben vedalastim,
2,30 alti gelirse tekrar bakarız,piyasalarda tedirginlik var,
Ytd
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
güle güle:halay:
kayık su mu almaya başladı acaba yolcular tek tek inmeye başladı
Sabahın en yakın olduğu zaman karanlığın en koyu olduğu zamandır aynı zamanda.
Bugün, teşviklerle ilgili piyasa çok büyük hayaller görmüştü, olmayınca satış geldi endekse.
Olsun, bizim böyle bir beklentimiz yoktu zaten.
Bilançoya kadar bir cacık olmayacak herhalde Bilici'de. Gelecek bilanço beklenti üstü olursa belki bu sefer kocakarılar gibi sızlanmayı bırakıp hedefe doğru koşmaya başlar bu nazlı şey.
Dövizdeki hareketlilik neticesinde bu düşüşe aşırı tepki vermiş olabilir diye düşündüm. Satışlar acımasız.
Bir de uzun zamandır yataya bağlamış olması, endeksle birlikte, zaten satmak isteyenleri tetiklemiş olabilir.
Ancak biliyoruz ki Bilici dövizdeki artıştan olumsuz etkilense bile bunu bilançoya yansıttığı karlar ile telafi edebiliyor. En azından şimdiye kadar böyle oldu.
Umarım yanlış bir değerlendirme yapmıyor olalım da kağıt maliyetimizin de altına gelip eski çıldırtıcı hallerine geri dönmesin.
Gıdım gıdım haftalar, aylar boyunca sabırla topladıklarımız, böylesi satış ortamlarında bir anda yok olup gidebiliyor.
takas paylaşabilecek arkadaş var mıdır. Dünkü düşüş hiç iyi olmadı . Bugün eğer endeks izin verirse ve yönünü yukarı çevirirse kağıdın olumlu beklentisi devam eder. İşlem hacmi nispeten düşüktü 200 000 lot hacimle kağıt aşağıya indi. Toplu olarak mal bulunduran aracı kurumlardan satış yoksa sıkıntı doğurmayacağını düşünüyorum. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur.
Yataım tavsiyesi değildir.
devre kesti. yazıklar olsun bu hisseyi sahipsiz bırakanlara. endeks 2 eksi bu 10. nasıl güvendiniz bu hisseye anlayamıyorum
Sadece bu değil ki. Endeksin genelinde kurban kesimi var.
Ona güvenme, buna güvenme. Neye güveneceksin arkadaş?
bu sabah eda hanımla görüştüm şirketten, işler iyi bi yaramazlık yok diyor.yüksek kar marjlı fason iplik bükümü iyi gidiyor diyor. hisseleri pazarlayalım diye aracı kurumlardan gelen giden oluyormuş ama onlar razı değil. şirket düzgün iş yapmak istiyor ama bizim borsada düzgün iş mümkün mü?
100 bin lotla bukadar deri gitmesine izin vermemeliydi ilk çeyrek karı iyi gelmeyecek görüntüsümü vermeye çalışıyor ondanda pek emin değilim milyon lot işlem yapanlar şimdi sessiz 2-3 günlük kayıp 30 kademe bekleyip göreceğiz artık yapacak bir şey yok
iyimser düşünmek istiyorum. Satışlarda sıkıntı olcağını düşünmüyorum Kur hareketi mart sonunda başladı . % 5-6 lık bir bozulma var. Benzer bozulma yıl sonunda da olmuştu ama son çeyrek karı güzel geldi. İlk çeyrek karı da güzel gelebilir. Kredili olarak bir miktar malı taşıyan kişi/kişiler piyasanın bozulması nedeniyle aracı kurum tarafından satışa zorlanmış olabilir. Onun için dünkü ve bugünkü alıcıları paylaşabilirmisiniz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ek 18154
buyrun
Mayısta iyi olacak... 3 un üstü gelecek inşallah... Gerçekleşince tebrik etmeyi unutmayın lütfen😂😂
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2017 / 9 çeyrek bilançosu öncesinde / yada açıklanınca Teb bayağı mal almıştı. Lakin Daha sonra zararına bunları sattı. Kağıt 1.96 gördükten sonra Tebin ve Gediğin satışlarıyla kağıt 1,3 lara düşmüştü. Oradan buralara geldik Teb zaten bir süredir mal alıyordu son bir ayda 440 Civarı bir kısmını satmış görünüyor. Oyak alıcı konumda geçmişini bilmeyenler için geçen Oyak kağıdı 1,10 larda toplamaya başladı yaklaşık 2 milyona kadar çıkmıştı.Süreç içinde bu malların bir kısmı YKB'ye geçti. Şİmdi 1.75 bin. Sonuç olarak toplanan mallarda Teb hariç sıkıntı görünmüyor gibi. Tahtada satışları anlık olarak seyrettim. Acelesi var gibiydi önce hızlıca verdi sonra azar azar alındıkça kısa sürede sattı.
Maalesef küçük kağıtların sorunu bu . 200 bin satmak istersen tahta çöküyor ayrıca kağıt düşüyor diye panikleye kylerde bunlara katılıyor. Onun için halka açıklık miktarının yüksek olması iyidir. Az ise volalite yüksek oluyor. Tercih meselesi azsa kağıt çok prim yapabiliyor yada düşüşlerde çok tepki veriyor.
Kağıdına güveniyorsan sabredeceksin Su akar yolunu bulur yada altın çamura düşse de altındır.
Yatırım tavsiyesi değildir. Bedava peynir fare kapanında bulunur.
Günlük takas görebilen arkadaşlar gün sonunda takas paylaşımı yaparsa sevinirim. 18 aydır hissedeyim Temel analizde ihtiyaç oluyor.
Ek 18160
bi arkadaş istemişti 9 nisan
sayın optimist doğru söylüyorsunuz ama speklerin de bize çok faydası olmuyor. zaten şirket 3,5 milyon mal aldı. heralde yasal olarak 900 bin falan daha alabilir. tahta sığlaştıkça bizim a grubuna geçmemiz de hayal oluyor. yani yukarısı bıyık aşağısı sakal.
ancak bir değer yatırımcısı gelip park edecek. başka çaresi yok.
ama şirket aranarak 900 bin daha almaları için pres yapılabilir. isteyen arasın ben daha bugün konuştuğumu söylemiştim.
10 gun arayla 2 devre kesici gercekten cok ilginc fazla soze gerek yok dusuler hacimsiz strese gerek yok 2 lerden birkacbin daha aldim mutluyum
Mal böyle çıkılmaz. Mal hacimle çıkılır. Mal haberle çıkılır. Mevcut kötü ortamı kullanıp baskı oluşturuldu bence. Yarın öbürgün hızla yükselirse ne diyeceğiz. Uzun vadeciler için sorun yok. Cebimdeki harçlıkla bile bugün mal aldım. Düşer kalkar ben bilmem. Bekleyelim bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler. Ben ay sonu gelecek temettüyü bekliyorum. An itibariyle fiyatla ilgilenmiyorum.
Haklısınız da bu devre kesicileri keşke düşerken değil de yükselirken kesse şu "MERET BLCYT" da bir işe yarasa bari!
Bundan 6 ay önce de bilançonun kuvvetine güvenerek girmiştim.
Gelen güzelim bilançoya rağmen bunu hiç etmeyi bildi. Utanmaz 1,20'lere kadar sebepsiz geriledi.
Bu sefer değişmiştir belki diyerek güzel bilançonun hatırına yine girdik. Ama görünen o ki can çıkıyor huy çıkmıyor.
Karmış, satışmış, ciroymuş, yatırımmış iplemesin, yoluna alçak sürünmede devam etsin.
Bu haliyle temelcilerin işine pek yaramıyor. Bu kağıtta teknik takip etmek en güzeli galiba.
Al-sat, sat-al...
Orta uzun vadecileri her seferinde mahçup ediyor.
Teknik olarakta tam destek noktasından dönmüş gözüküyor. Birkaç gün içinde bollinger bandının içine girmesini bekliyorum. Bu da bugun icin 2.20 seviyelerini gosteriyor. Endekste de benzer durum var. Endeksin donusu de sert olacaktır. Zaten kimseye de alim firsati vermezler. Yatirim tavsiyesi degil sadece gorebildiklerimdir.
malesef ülkenin durumu bu bakmayın siz atan tutana biri osursa biz sıçıyoruz fazla söze gerek yok her şey ortada