Sayfa 261/760 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 2,081 - 2,088 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1. Ege Seramik ve Kütahya Porselen de yatırım kararlarından sonraki 1-2 sene bilançoları kötüleşmiş ve hisse fiyatları neredeyse yarıya düşmüştü.

Alıntı Originally Posted by zincirsiz Yazıyı Oku
    Yeni fabrika yatırımı yapıyorum dese, bu yatırımın tamamlanması ve geriye dönüşü zaman alır ve belli bir süre finanse etmek gerekir. Mevcut durum; bence atıyorum 5 makinesi varsa 2 tane daha alması demek ve bu makinayı kurup ürettiğini satması anlamına geliyor. Yani yatırımın dönüşü öyle uzun soluklu olmayacak ve kendi ölçeğine göre bir yatırım. Bu mantıkla sasa'nın yatırımını düşünürsek kağıdın sürünmesi gerekirdi ama 30 fk dan işlem görüyor bu da büyüme beklentisinden kaynaklanıyor.

Elde ettiğimiz karın bir kısmı dağıtıldı, bir kısmı da yatırıma yönlendirilmiş oldu. Ürettiğini satıyorsun ve talebe yetişemiyorsun bu durumda yeni makina almakta gayet doğal bence. Yani bunun olumsuz bir tarafını ben göremedim açıkçası, tabi her fikre de saygım var.
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

2.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku
    Ege Seramik ve Kütahya Porselen de yatırım kararlarından sonraki 1-2 sene bilançoları kötüleşmiş ve hisse fiyatları neredeyse yarıya düşmüştü.
    Ben bilançosunu bozacak büyüklükte bir yatırım kararı olduğunu düşünmüyorum. Bu durumu önümüzdeki dönem bilançoları geldiğinde netleştirebiliriz. Bakalım zaman neyi gösterecek. Hayırlısı olsun diyelim.

Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku
    Elindeki boştaki parayı şirket faizde değerlendirse finansal gelir yazar. Bundan mahrum olacak. Kısa vadede bilançoya olumsuz yansır.
    Sn. kazankazan;

Durdo'yu incelemenizi tavsiye ederim. Geçen sene şirket, 2. yarıda yeni makina yatırımı kararı verdi ve tümünü kredi ile aldı. Toplam rakam, yanılmıyorsam 25 milyon tl civarı idi.

O dönem 3 tl civarında gezinen hisse bugün 5,30 tl. Alacakları Blcyt'ın %40'ı kadar, karı da %45'i seviyesinde. Diğer oranlar birbirine yakın.
    Blcyt ise yatırımın yarısını(5 milyon TL) özkaynaklardan, diğer yarısını da uzun vadeli borçlanarak yapacak.
    Yapacağı yatırım öyle çok büyük bir yatırım da sayılmaz. Şirket bu borcun altından rahatlıkla kalkabilir diye düşünüyorum.

Bu yatırım kararını, işlerinin artarak devam ettiği, satış ve kar rakamlarının artacağını, fiyatının ileride daha da uygun hale geleceğini varsayarak olumluya yormak istiyorum. Umarım bu haber hisseye ek bir katalizör olur. Artık en kısa zamanda hak ettiği yere gelir.
    "Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız"

4. 3.5 milyon dolar yatırım yapacakmış. Biliciye düşen yatirim Payi
    3.5 milyon x 0.20= 700 bin dolar eder. 2.8 milyon TL eder . Bilici için çok büyük bir rakam değil bence..

yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Mausolos Yazıyı Oku
    Sn. kazankazan;

Durdo'yu incelemenizi tavsiye ederim. Geçen sene şirket, 2. yarıda yeni makina yatırımı kararı verdi ve tümünü kredi ile aldı. Toplam rakam, yanılmıyorsam 25 milyon tl civarı idi.

O dönem 3 tl civarında gezinen hisse bugün 5,30 tl. Alacakları Blcyt'ın %40'ı kadar, karı da %45'i seviyesinde. Diğer oranlar birbirine yakın.
    Blcyt ise yatırımın yarısını(5 milyon TL) özkaynaklardan, diğer yarısını da uzun vadeli borçlanarak yapacak.
    Yapacağı yatırım öyle çok büyük bir yatırım da sayılmaz. Şirket bu borcun altından rahatlıkla kalkabilir diye düşünüyorum.

Bu yatırım kararını, işlerinin artarak devam ettiği, satış ve kar rakamlarının artacağını, fiyatının ileride daha da uygun hale geleceğini varsayarak olumluya yormak istiyorum. Umarım bu haber hisseye ek bir katalizör olur. Artık en kısa zamanda hak ettiği yere gelir.
    dostum benmi yanlış hesap yaptım toplam yatırım miktarı 3.5 milyon dolar buda 14 milyon yapar 21 iştrak payı varsa payına düsen 2.8 milyon 1.4 miyon ozkaynaktan 1.4 uzun vadeli borçlanma olması gerekmezmi

6. görünen oki sn Mausolos biteksin 80 nini ele geçirme düşuncesi var hayırlı olsun

7. Sn. Mausolos, Durdo, Doğan holdingin satılma olayı nedeniyle çıkmadı mı ?

Alıntı Originally Posted by Mausolos Yazıyı Oku
    Sn. kazankazan;

Asla yatırım tavsiyesi olamaz

Alıntı Originally Posted by nursebo Yazıyı Oku
    dostum benmi yanlış hesap yaptım toplam yatırım miktarı 3.5 milyon dolar buda 14 milyon yapar 21 iştrak payı varsa payına düsen 2.8 milyon 1.4 miyon ozkaynaktan 1.4 uzun vadeli borçlanma olması gerekmezmi
    Sn. domatesin yaptığı hesap doğru görünüyor. Biteks'in %21 hissesi Blcyt elinde.
    Bu da toplamda 2.8 milyon TL'ye denk geliyor.
    Acaba tüm yatırım finansmanını Blcyt kendisi karşılıyor olabilir mi diye düşündüm.

Hayırlı olsun diyelim. Şahsen bu kararı şirketin geleceği açısından olumlu okudum.
    "Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız"

Sayfa 261/760 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •