Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz
Arkadaşlar, teknik olarak ülker parayı yurtdışına nasıl transfer etmiş olabilir? Şirketin içi nasıl boşaltılıyor? Bilen varsa açıklayabilir mi? Yani bu iş nasıl yapılır öğrenelim. Bazen muhalefet yaparken çok cahilce muhalefet yapılıyor; kendimizi komik duruma düşürmeden destekleyici argümanlar sunabilelim. Kinaye amaçlı yazmadım, şirket sahibi veya ortağı olmadığım için bu tip detaylara vakıf değilim; cidden bu mekanizma nasıl işler öğrenmek isterim.
Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz
Yatırım teşviği kapsamında yatırım yapacak firmaların işlerine tedarikçiler girmez oldular. Çünkü teşvikde ödemeyi müşteriden değil devletten tahsi etmeleri gerekiyor. Devlet de ödeme yapmamak için türlü türlü bahaneler yaratıyor. Yani bu ultra mega süper çılgın teşvik paketi, yatırım yapan sanayi işletmelerine bir anda yansımayacak çünkü teşvikle iş yaptıracak tedarikçi bulamıyorlar. Hükümetin istisnasız sürekli öptüğü sektör olan alkollü içecekler sektöründe çalıştığım için bize bu teşvik rüzgarı hiç vurmuyor (alkollü içecek üretiyorsan hiçbir teşvik yardım vb.’den yararlanamıyorsun) ama tedarikçilerime sorduğumda “teşvikli iş almıyorum” diyor çok net bir şekilde.