Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
Bahsettiğim tavır bu...

Sen de bizim mahalleden geçersen bizim diyeceklerimiz olacaktır...tavır ya da üslubu...

Ben hayatımda elektronik mühendisliği konusunda bırakınız yazı yazmayı o konunun uzmanlarını bile dinleyecek durumda olmadığımı kabul ederim...

Ama nedense bu başlıkta bugüne kadar gördük ki, bir çok kişi vergi konusunda iddialı yazılar yazmakta bir mahzur görmediler.

Yazdığınız konularda (sayısı da az değil) mütevazı görünmekle birlikte, ne kadar iddialı bir tavır içinde olduğunuzu biliyorum.

Ne kadar bilgili olduğunuzu ise tartacak konumda değilim .

İyi bir elektronik mühendisi olmanıza hiçbir itirazım olamaz...

Vergi konusunda yazdığınız uzunca yazıya 45 yıllık meslek hayatımın verdikleriyle düzeltme yapmaya kalktım.

Mizaç ve meslek meselesi...Yanlış gördüm mü dayanamayıp atlıyorum.

Sanalda hata yapıyorum...

Açıkça anlaşılıyor.
Vergi ne yazık ki günlük hayatımızda hepimize dokunan bir konu. O nedenle çoğu kişi bu konuda az ya da çok fikir sahibi.

Bu da sizin bir kimya mühendisine veya ziraat mühendisine göre şanssızlığınız.

İşin ucunda para var. Yapacak bir şey yok. Ben diyorum ki size devlet benim senede 80kTL'mi gasp ediyor.

10 senede bu rakam 300-400kTL'leri buluyor. Bu parayı geri istediğimizde karşımıza prosedürler çıkıyor ve bu para bize geri verilmiyor.

Burada fiili bir durum söz konusu.

Yani haksız yere bizim paramız yıllardır enflasyona ezdirilip yok edilmeye çalışılıyor.

Güneş balçıkla sıvanmaz.

Buna sizin de verebileceğiniz bir cevap olamaz zira bu kanun kural ile açıklanabilecek bir mevzu değil.

Çok açıkça devlette para yok ve bizim KDV alacağımızı ödeyemiyor.

Yapacak bir şey yok.