Qnb finansbank finansman bonosu satışı
Nitelikli yatırımcıya satış
140 gün
Yıllık basit faiz oranı %21.80
Stopaj %10
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Printable View
Qnb finansbank finansman bonosu satışı
Nitelikli yatırımcıya satış
140 gün
Yıllık basit faiz oranı %21.80
Stopaj %10
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
bugün Fiba'da 1m için dcd 35 gün
dolar spot 5.195 iken 5.15 e mk 27.40
5.10 a mk 24.86
5.05 e mk 23.00 verilmiş ,hepsinde mevduat oranı 21.00 üstü ise prim imiş.
Bahcesehir'de ikamet ederken arasira bir emlakciya takiliyordum.
Orada bir adamla tanismistim tam da bu gayrimenkul furyasinin baslarinda.
Adam hep 1+1 daireleri kovaliyordu projelerden ve bir surusune vadeli olarak girmisti.
Kira geliri ile dairelerin kredi borclarini oduyordu.
Neden boyle bir sey yaptigini sordugumda 1+1 lerin fiyatlarinin dusuk ama kira getirisinin gorece yuksek ve kolay kiralanabilir olmasi nedeni ile tercih ettigini ve tabii ki en onemlisi de bizim milletin uckuruna duskun oldugunu, daireleri hep bu tiplerin kiraladigini soylemisti.
Peki bu tipler kirayi duzenli oduyorlar mi? genelde sorun cikar bu tip kiracilarda diye sordugumda, isterse odemesin hemen bir cilingir ile gidip kilidi degistiriyorum ve sirada bekleyen bir sonrakine veriyorum demisti.
Kirayi odemeyen birisine, hem de dahasi evi gayri mesru islerde de kullaniyorsa, bence en guzeli bu yontemi uygulamaktir, diyorum ve artik kira konusunun daha fazla bu topigi mesgul etmemesini rica ediyorum. :)
Syg,
Eve girdiniz diyelim, kiracı evimde bi külce altın vardı diyebilir..Bu tarz sıkıntılar cıkabilir.. En iyi çözüm noterdan ihtar sonra mahkeme...Üzerinde bişey var mı yok mu onu ögrenin..Eger üzerine bişey varsa para pul ev vs. O zmn geri adım atar...Onu nasıl ögrenirim derseniz, bi bankacı ya da maliyeci tanıdık lazım...
Hcbc şu şekilde çözüyorum mt ve şube müdürünün whatsappı var oradan yazıyorum o şekilde ulaşabiliyorum yazdıktan sonra ulaşıyorum .
Şubeye telefonla ulaşamıyorsun red listesinde sanırım belki de çalmıyordur bile
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
konut dokunulmazlığının ihlali diye bir ceza vardır
değil kiracı, evinizin bir odasını tahsis ettiğiniz yakınınızı bile evden atamazsınız
dudunun söylediği gibi kilit değiştirip eve başkasını sokmak pek mümkün değil
zamanında bankacı örneği vermişti, bnk.müdürü boş bir sayfaya şirket ortağı anlamadan imza atırırmış
sonra da krediyi rahatça tahsil edermiş, başımızdan belirli olaylar geçmese doğrudur diyeceğiz de..!!
Burada adam bir baskasinin evinde hem de kontratsiz gayrimesru bir is yapiyor, Almanya'da ikamet eden ve yardim isteyen vatandasin durumunda adamin evinde resmen kacak et kesiyor veya kestirilmesine aracilik ediyor.
Ben simdi gitsem kendi tapulu evime ve evin kilidini degistirsem bu adam bana ne yapabilir?
Syg,
Bizim kirada dükkan vardı .
Kiracı kaçtı ama anahtarı vermedi kirayı da arıyorsun cevap yok eşyaları da vardı içeride .
Çilingirle kapıyı açtık attık eşyaları .
Sonra emlakçıyı verdik aynı adamın oğlu talip oldu bu sefer sanırım dolandırıp kaçırıyorlardı sanırım yada başka birşey .
Aktar benzeri birşey idiler zayıflama ürünleri vardı
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
beklenti değil...Doların olsaydı 5,3 5,35den opsiyon verirdi.
100 bin tl paran var, banka diyor ki 1 ay sonra bu paranı ben 5,1den dolara dönerim, eger bunu kabul edersen ek faiz veriyorum..
Dolar 4,9a geldi diyelim, senin para 5,1den dolara dönücek..Para kaybetceksin...Bu risk için sen de ek faiz alıyorsun...
5,1 üstünde kalırsa dolar, o zaman tl mevduatın devam ediyor.
En son oran aldığımda oradan kavga çıkmıştı şube ile o yüzden minimum işlem yapıyorum .
Telefon bankacılığından arıyorum niye bilgi mesajı gelmiyor diye siz yasaklı listesiniz sizi arayamayız Bilgi veremeyiz telefonda diyor .
İsmimin yanına ne yazdılar merak ediyorum şahsen
20 yıldır kiracılarla muhatabım ,çeşit çeşit kazık yedik mesela en son kira borcu da takarak kaçıp giden kiracıya ait 17 aylık su faturası bize kaldı.Neden kesmediniz dediğimde borç 1000.00 tl yi geçmediği sürece dokunmayın diye emir gelmiş amq.Utanmadan bunu söyleyebiliyor ******** İzsu çalışanı.Devlet çanak tutuyor bu adiliğe.Artık kiracı elektrik ve su aboneliğini kendi üzerine yapmadan dükkana adımını atamaz ama giren girdi icrayla uğraş dur.
gayrimeşru iş yapılınca kiradaki evinizin kilidini değiştirme hakkınız mı var sanıyorsunuz.?
evli bir kiracı sizin kiraladığınız evde kumasını oturtuyor sonuçta gayrimeşru bir ilişkisi var
kapıyı açar kilidi değiştiririm diye bir iddianız varsa tanıdık bir avukata sorun derim
Kiracı haneye tecavüz konusu nedir bilmiyorum ama bir akrabamın üstüne yürüdü kirayı vermeyen kiracı merdivenlerden yuvarlayacaktı ev sahibini .
Hem suçlu hem güçlü .
Üstlerine hiçbir yoktu 2 sene bedava oturdular mahkeme kararıyla boşalttılar sonra tahliye kararı sonrası üstüne tonla avukat parası vs ödendi.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Aynen yaptığınız gibi bir çilingir ve bir tanık eşliğinde ve gm nin boş olduğuna dair ya da içeride ne varsa dökümü yapılarak imzalı tutanak tutarak kapı açılır ve kilit değiştirilir yeni kiracıya verilir.İlave olarak cep telefonu ile kilidin açılıp içeriye giriş ve içerisinin durumu videoya çekilirse daha iyi olur.
Tl den dolara hangi koşulda geçtiniz?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün dolar faizi paylaşmıştım, şimdi de dolar tahmini paylaşayım. Dolar 5'in altına gelecek ya da dolar 7'nin üstüne çıkacak. Bu senaryoları inceleyelim. Dolar/TL'nin düşmesi temel olarak iki faktöre bağlı. Birincisi doların bir para birimi olarak değer kaybetmesi, ikincisi TL'sının değer kazanması.
Doların değer kaybetmesi mümkün mü derseniz dolar index'inin 95-96 bandından çıkıp 90'lara inmesi (yaklaşık %5-5.5 değer kaybetmesi) bana kısa vadede olası gelmiyor. Hatta dünyanın ekonomik büyümesindeki bozulmanın pek çok gelişmiş ülke para birimi üstünde baskı kurduğunu düşündüğümüzde dolar'ın daha da güçlenmesine sebep olabilir (FED'in faiz artışlarını ve bilanço küçültmeyi geçici olarak ertelemesi bu yüzden). Tabii bir de ABD ekonomisinin bozulması söz konusu ki ufukta abd ekonomisi için kötü günler gözükmüyor (kısa vadeyi kastediyorum 1 yıl gibi). Eğer bir anormallik olur da dolar %5 değer kaybederse USD/TRY 4.95'lere geriler.
Peki TL'sı değer kazanır mı diye sorarsak. Ülke ekonomisini yönetenlerin ekonomi bilgisi varsa TL'sını şu anda olduğundan daha değerli hale gelmesi mümkün değil. İhracatta rekabetçi olmak ve ithal ürünlerden uzak durmamız için TL'nin şu anki değeri bile fazla. Bugün TÜFE bazlı Reel Efektif Döviz Kuru açıklandı. Geçen ay 76.15'miş bu ay 75.61 olmuş. Ondan önceki ay da 75.67 imiş. TL'nın değeri aşağı yukarı dar bir bandda gidiyor. Peki Reel efektif döviz kuru 80 olur mu. Bence olmaz ve olmamalı eğer ülkenin ekonomik olarak çökmesi istenmiyorsa kısa vadede.
Bu geçici bahar havasına kanmamak lazım. Borçların yapılandırılması ertelenmesi demek. Sorun tüm çıplaklığıyla önümüzde duruyor, henüz çözülmüş değil. Ağustos 2018'deki gibi siyasi bir kriz olmasa bile 2019 yılını çok çok yüksek olasılık 6 üstünde bir USD/TRY kuruyla kapatacağız. Mevduat faizinden uzak durmak gerektiğini düşünüyorum şu aralar. Para piyasası fonu bile daha çok getirirken. Ama dolar 5'in altına gelecek ve orda kalacak söylemleri gerçekten komik geliyor.
Aynısı bize oldu kiracı çıktı 1 senelik kira bedeli kadar elektrik parası ödedik ev için .
Adam heryere UFO koymuş ******** kiracı öyle illallah etti ki peder bey sattı evi o zaman .
Adam yeri belli idi Cafe işletiyordu ama alamadık aboneliği almadığı için birşey yapamadık
Simdi annadiniz mi benim neden temettucu oldugumu?
Ben deli miyim ev alacam da kicikirik kiracilara verecegim, kendi paramla rezil olacagim? :)
Syg,
haneye tecavüz olabilmesi için evin içindeki adamın
kapı kırmak veya kilit uydurmak surtiyle içeri girmesi gerekir
sen görevlendirdiğin biri vasıtasıyla adama anahtar teslim etmişsin
sonra da kira sözleşmesi yok diye kıvranıyorsun, yargıtayın sayısız içtihatı var kira sözleşmesi şart değildir diye..
Iyi kiraci bile olsa her ay odedi mi odemedi mi diye korku ve stress icinde hesaba bakmak, iki gun gecikse insanin aklina kotu olasiliklarin gelmesi v.s bana gore degil.
Ihtiyar vefat edince iki daireyi de satacagim ugrasamam dairesiyle de kiracisiyla da bu yasdan sonra..
Su ana kadar cok sukur isimi saglam tuttum, gozumun tutmadigi adamlara kiraya vermedim ve olumsuz bir durum da yasamadim ama bu ileride de yasamayacagim anlamina gelmiyor.
Syg,
Yeter yaw
Yeter yaw
Bıktım senin bu toptancı yaklaşımından....
Sana göre
"Bütün asgari ücretliler topluma yükdür"
"Bütün pazarcı esnafı çakaldır"
"Bütün kiracılar kıçı kırıktır..."
Sen kimsin be ?
Yeter yaw biraz kendine çeki düzen ver...
Toplumu germe/bölme/ötekileştirme/aşağılama...
2 gün düzgün gidiyosun 3.gün gene cıvıtıyosun...
Bıktım yaw....
Bu tür gönderilerini gördükçe her seferinde ayarını vereceğim bunu bil...
Kişisel Dip bilgi:Kendimden yaşça çok büyük birini azarlamaktan elbette zevk almıyorum...Ama mecbur bırakıyor.Hatayı benim uslubumda değil onun söylemlerinde arayın ltf...
saygılar/başarılar