Geçenlerde "Benim finansçıya söyleyeyim de bu hisseyi bi araştırıp bana rapor çıkarsın" yazmıştı İtalyan arkadaşımız Uzunetto Vadelli. Arçeliği de söylesin araştırsın kendi ekibi, boşa mı mayış veriyor onlara?
Printable View
bu devirde adam evleniyor, evliliğine vade veremiyor..diyemiyor yani 10 sene 15 sene..ömür boyu..yani evliliğin bile f/k sı 200 :)
bugünden bir şirkete , bugünden 10 sene 15 sene sonrası için hesap yapmak.....ne bileyim..
şu iyice önemli oldu...
özkaynak artışı iyi olan firmalar artık değerli.....hele küçük sermaye ise..büyüyen şirketler kumda inci tanesi gibi..
temel analiz bileceksin bunları bulacaksın,teknik analiz bileceksin avantajlı yerlerden alacaksın,lot arttıracaksın..
borsa da kendine yaslanan kaybetmez..
Sn oralet esprili yaklaşımını beğeniyorum.
Şunu tavsiye ederim.Burda farklı da olsa kişilerin bakış açısı dahi onlarca finansçıya bedeldir.Hazırla getir diye de olmuyor çoğu şey.En nihayetinde serveti az da olsa çok da olsa takip edecek kişi kendisi oluyor kişinin.
Bir arkadaş ikna etti bir miktar coin yatırımı yaptık.2 ye böldüm.
Yarısını onun dediği sepette değerlendirdik yarısını da bitcoin almıştık.
Geçen coinleri sattık.Benim aldığım dolar bazlı 5 kat getiri sunmuş onun söylediği yerinde saymış.
Abim de aman o işlere çok para yatırma demişti.O daha da haklı çıkacaktı.Demem o ki her fikri bedava dinlerim ne kaparsam kar diye düşünürüm.Zihnimi dinç tutar fırsatları tanımama yol açar.
Para kazanmak önemli serveti korumak ve belli ölçüde büyütmek daha da önemli.
Ytd syg
Senin gibi adamları bulan patron varda arkasına yaslansınServetleri erimez.
Hakan ı eskiden beri takip ederim. Çin lileri grupta en iyi tanıyan o dur.
Dönüşümü enerji tayfası abartıyorsun demelerine rağmen ilmek ilmek işleten biridir.
Koc ceo su bundan sonra hakan olabilir.Donanımı iyidir.
Bana kalsa beyaz eşya ve finanstan çeker giderim o ayrı.
Ama ölçek yakalanınca dediğin gibi Çin ile bilek güreşi yapılabilecek zevkli alan burası.
Bir film var orada.Eskiden beri yapıyorlar bu işi yıllar sürdü.Nereye gideceğini merak ediyorum.
Ama senin göz kapatıp bir hayal kurman benim hayallerimle kesişiyor mu onu merak etmiştim.
Eminim geceleri büyük şirketlerin ceoları 15 yıl sonrasını hayal ediyorlardır.
Gün çabuk değişiyor tabi o ayrı mesele.
Ytd syg
Her şeyi yapıyorum da gözlerimden ateş çıkaramıyorum repliği geldi.
Gün içinde yazdıgım için kısa ve hızlı yazdım.
Emri vaki gibi algılandıysam kusura bakma.
Ricamız olur o ricamızı da kırmadıgınızda öğrenmiş oluruz.
Temel analiz az buçuk var his kuvvetli.Gerisi bende yok;)
Ytd syg
Arçelik çok mantıklı gelmiyor. Beyaz eşya nın çoğu yan sanayisi yerli. Malum ülkede %60-70 enflasyon var. Mavi yakalı haklı olarak geçinemese de işçilik ücretleri doğu avrupa dan bile yüksek. Bu maliyetleri ana sanayiye aktarıyor. Ana sanayide de işçilik fazla. Üstelik sendika çok yüksek maaş istiyor ve genelde alıyor. Hülasa karlılık iyi olacağını düşünmem
TTrak ancak hükümet çiftçiye teşvik verirse iiyi oluyor. Şu dönemde az herhalde. İhracat ı da yuzde18 e düştü.
Ford ta ise işçi sayısı daha az. yeni fabrikaları otomasyonu iyi kullanıyor. Avrupa resesyondan çıkıyor. Ticari aktivite demek ticari araç demek. Yüzde100 froto dan yana kullanırım tercihimi ama hep yanıldım bugüne kadar.