Sayfa 543/657 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553593643 ... SonSon
Arama sonucu : 5249 madde; 4,337 - 4,344 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1. Geçenlerde "Benim finansçıya söyleyeyim de bu hisseyi bi araştırıp bana rapor çıkarsın" yazmıştı İtalyan arkadaşımız Uzunetto Vadelli. Arçeliği de söylesin araştırsın kendi ekibi, boşa mı mayış veriyor onlara?

Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Özelden 7 hisseyi yazar mısın sn human.
    Temettüleri koyacak hisse lazım.
    Finanscıya vereyim çalışsın benim için.
    Ytd

2. bu devirde adam evleniyor, evliliğine vade veremiyor..diyemiyor yani 10 sene 15 sene..ömür boyu..yani evliliğin bile f/k sı 200
    bugünden bir şirkete , bugünden 10 sene 15 sene sonrası için hesap yapmak.....ne bileyim..
    şu iyice önemli oldu...
    özkaynak artışı iyi olan firmalar artık değerli.....hele küçük sermaye ise..büyüyen şirketler kumda inci tanesi gibi..
    temel analiz bileceksin bunları bulacaksın,teknik analiz bileceksin avantajlı yerlerden alacaksın,lot arttıracaksın..
    borsa da kendine yaslanan kaybetmez..

3.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Geçenlerde "Benim finansçıya söyleyeyim de bu hisseyi bi araştırıp bana rapor çıkarsın" yazmıştı İtalyan arkadaşımız Uzunetto Vadelli. Arçeliği de söylesin araştırsın kendi ekibi, boşa mı mayış veriyor onlara?
    Sn oralet esprili yaklaşımını beğeniyorum.
    Şunu tavsiye ederim.Burda farklı da olsa kişilerin bakış açısı dahi onlarca finansçıya bedeldir.Hazırla getir diye de olmuyor çoğu şey.En nihayetinde serveti az da olsa çok da olsa takip edecek kişi kendisi oluyor kişinin.
    Bir arkadaş ikna etti bir miktar coin yatırımı yaptık.2 ye böldüm.
    Yarısını onun dediği sepette değerlendirdik yarısını da bitcoin almıştık.
    Geçen coinleri sattık.Benim aldığım dolar bazlı 5 kat getiri sunmuş onun söylediği yerinde saymış.
    Abim de aman o işlere çok para yatırma demişti.O daha da haklı çıkacaktı.Demem o ki her fikri bedava dinlerim ne kaparsam kar diye düşünürüm.Zihnimi dinç tutar fırsatları tanımama yol açar.
    Para kazanmak önemli serveti korumak ve belli ölçüde büyütmek daha da önemli.
    Ytd syg

4.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    bir an için kendimi toplantıda sandım..patrona sunum yapıyorsun..bir şey soruyor cevap veremiyorsun gibi oldu..o da sinirleniyor -senden sorduğumun cevabını alamadım - diyor...maaşın hakkını veremedik tabii
    az daha özür dileyecektim
    iyi çocuk ama bedavacı..
    kurmuş kampı foruma zaten kendide diyor bedava bilgi iyidir diye de...o kadar değil
    Senin gibi adamları bulan patron varda arkasına yaslansınServetleri erimez.
    Hakan ı eskiden beri takip ederim. Çin lileri grupta en iyi tanıyan o dur.
    Dönüşümü enerji tayfası abartıyorsun demelerine rağmen ilmek ilmek işleten biridir.
    Koc ceo su bundan sonra hakan olabilir.Donanımı iyidir.
    Bana kalsa beyaz eşya ve finanstan çeker giderim o ayrı.
    Ama ölçek yakalanınca dediğin gibi Çin ile bilek güreşi yapılabilecek zevkli alan burası.
    Bir film var orada.Eskiden beri yapıyorlar bu işi yıllar sürdü.Nereye gideceğini merak ediyorum.
    Ama senin göz kapatıp bir hayal kurman benim hayallerimle kesişiyor mu onu merak etmiştim.
    Eminim geceleri büyük şirketlerin ceoları 15 yıl sonrasını hayal ediyorlardır.
    Gün çabuk değişiyor tabi o ayrı mesele.
    Ytd syg

5.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    bu devirde adam evleniyor, evliliğine vade veremiyor..diyemiyor yani 10 sene 15 sene..ömür boyu..yani evliliğin bile f/k sı 200
    bugünden bir şirkete , bugünden 10 sene 15 sene sonrası için hesap yapmak.....ne bileyim..
    şu iyice önemli oldu...
    özkaynak artışı iyi olan firmalar artık değerli.....hele küçük sermaye ise..büyüyen şirketler kumda inci tanesi gibi..
    temel analiz bileceksin bunları bulacaksın,teknik analiz bileceksin avantajlı yerlerden alacaksın,lot arttıracaksın..
    borsa da kendine yaslanan kaybetmez..
    Her şeyi yapıyorum da gözlerimden ateş çıkaramıyorum repliği geldi.
    Gün içinde yazdıgım için kısa ve hızlı yazdım.
    Emri vaki gibi algılandıysam kusura bakma.
    Ricamız olur o ricamızı da kırmadıgınızda öğrenmiş oluruz.
    Temel analiz az buçuk var his kuvvetli.Gerisi bende yok;)
    Ytd syg

6.  Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Her şeyi yapıyorum da gözlerimden ateş çıkaramıyorum repliği geldi.
    Gün içinde yazdıgım için kısa ve hızlı yazdım.
    Emri vaki gibi algılandıysam kusura bakma.
    Ricamız olur o ricamızı da kırmadıgınızda öğrenmiş oluruz.
    Temel analiz az buçuk var his kuvvetli.Gerisi bende yok;)
    Ytd syg
    Estağfirullah..
    sataşacak yer arıyorduk, iyi oldu

7.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    TTRAK ın son bilançosu zaten aylar öncesinden fiyatlandı...malı kaptırmayın..
    7 senelik hükümetin berbat ekonomi yönetiminin faturası enerji ve doğalgaz da..fiyatları düşük tutmak için sektöre büyük baskısı var.tabii oy kaybetmemek için..
    bu yüzden enerji yi çıkın...otomobil zaten belli..
    yalnız aylardır çaktırmadan Arçelik geliyor...özellikle Afrika operasyonu çok iyi yönetildi..Avrupa da çin e tek kafa tutan firma oldu ve muvaffak oldu..Ağır yüklerden bu enflasyonist ortamda mümkün mertebe en düşük zararla çıktı..İtalya da satın alma yapacak..
    Arçelik, TTrak la beraber koç da tutacağım 2 kağıt..
    tekrarından rahatsızlık duymuyorum yine söylüyorum...Gıda...
    çok sert portföy değişikliğine gitmek lazım..ivedi...alınacak kağıtlar bu seviyedeyken özellikle...
    Arçelik çok mantıklı gelmiyor. Beyaz eşya nın çoğu yan sanayisi yerli. Malum ülkede %60-70 enflasyon var. Mavi yakalı haklı olarak geçinemese de işçilik ücretleri doğu avrupa dan bile yüksek. Bu maliyetleri ana sanayiye aktarıyor. Ana sanayide de işçilik fazla. Üstelik sendika çok yüksek maaş istiyor ve genelde alıyor. Hülasa karlılık iyi olacağını düşünmem
    TTrak ancak hükümet çiftçiye teşvik verirse iiyi oluyor. Şu dönemde az herhalde. İhracat ı da yuzde18 e düştü.
    Ford ta ise işçi sayısı daha az. yeni fabrikaları otomasyonu iyi kullanıyor. Avrupa resesyondan çıkıyor. Ticari aktivite demek ticari araç demek. Yüzde100 froto dan yana kullanırım tercihimi ama hep yanıldım bugüne kadar.

8.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Arçelik çok mantıklı gelmiyor. Beyaz eşya nın çoğu yan sanayisi yerli. Malum ülkede %60-70 enflasyon var. Mavi yakalı haklı olarak geçinemese de işçilik ücretleri doğu avrupa dan bile yüksek. Bu maliyetleri ana sanayiye aktarıyor. Ana sanayide de işçilik fazla. Üstelik sendika çok yüksek maaş istiyor ve genelde alıyor. Hülasa karlılık iyi olacağını düşünmem
    TTrak ancak hükümet çiftçiye teşvik verirse iiyi oluyor. Şu dönemde az herhalde. İhracat ı da yuzde18 e düştü.
    Ford ta ise işçi sayısı daha az. yeni fabrikaları otomasyonu iyi kullanıyor. Avrupa resesyondan çıkıyor. Ticari aktivite demek ticari araç demek. Yüzde100 froto dan yana kullanırım tercihimi ama hep yanıldım bugüne kadar.
    en azından 2.çeyrek bilanço ya kadar takip etmeli...2 bilanço...yoksa dediklerin doğru..

Sayfa 543/657 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553593643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •